Pagina's

dinsdag 1 januari 2019

Themepark attractie: Magic Kingdom Theme Park - Lake Buena Vista, Florida

Themepark attractie: Magic Kingdom Theme Park
Adres: 1180 Seven Seas Dr, Lake Buena Vista, FL 32830, Verenigde Staten


Via deze weg wil ik mijn bloglezers allemaal een heel fijn 2019 wensen! Ik hoop dat jullie een mooi en reislustig jaar voor de boeg hebben en tevens wens ik jullie veel gezondheid en geluk toe in dit nieuwe jaar! Omdat veel van jullie waarschijnlijk (net als ik) een kater zullen hebben van het feest van afgelopen nacht heb ik vandaag iets voor jullie in petto waarbij jullie niet veel hoeven te lezen, maar wel lekker veel foto’s kunnen bekijken. Ik heb namelijk een fotoverslag voor jullie gemaakt van mijn bezoeken aan het Magic Kingdom Theme Park in het Walt Disney World Resort in Orlando. Ik heb meer dan 200 verschillende foto’s geplaatst van de dagen waarop ik naar het bekendste en drukst bezochte pretpark van de wereld ben geweest. Er staan onder andere foto’s bij van attracties en parades welke inmiddels helaas gesloten zijn of niet meer lopen. Het is voor mij een feest om al deze foto’s terug te zien en ik hoop dat jullie er ook van zullen gaan genieten.

Het Magic Kingdom Theme Park is een van de zes attractieparken in het Walt Disney World Resort in Orlando, Florida. Het werd op 1 oktober 1971 geopend als het eerste park binnen dit resort. In 2017 werd het park bezocht door zo’n 20,5 miljoen gasten, wat het wederom tot het meest bezochte pretpark ter wereld maakte. Magic Kingdom bestaat uit een zestal verschillende gebieden, namelijk Main Street, U.S.A. (het begin van het park met de hoofdstraat), en van daaruit kan er via een rotonde (van links naar rechts) gelopen worden naar: Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland en Tomorrowland. Elk gebied heeft zijn eigen thematisering, attracties, shows en winkels. Op de foto’s welke ik geplaatst heb is ook het gebied Mickey's Toontown Fair nog te zien, echter heeft dit onderdeel van het park inmiddels plaats moeten maken voor een uitbreiding van Fantasyland, het populairste gebied bij de vele duizenden kinderen die het park elk jaar bezoeken. 

Ontdek Amerika per camper, nog nooit zo voordelig!



Main Street, U.S.A. is gethematiseerd naar een nostalgische blik op een Amerikaans stadje rond de eeuwwisseling naar de 20e eeuw. Adventureland is gethematiseerd naar de romantiek rondom het kolonialisme uit het Victoriaanse tijdperk. Het thema van Frontierland draait om het pionierwerk in het Wilde Westen en de Amerikaanse Frontier. Liberty Square is op haar beurt gethematiseerd naar de eerste koloniën van Amerika, welke de beginselen vormden van de huidige Verenigde Staten van Amerika. Fantasyland is gethematiseerd naar de sprookjeswerelden uit de films van Disney en is daarom dan ook het populairste gebied van het park. Het laatste gebied van het park, namelijk Tomorrowland, richt zich op het thema van een positieve blik op de toekomst, met nieuwe ontwikkelingen en ruimtevaart. Ik vind het zelf lastig om een favoriet gebied van het park te kiezen, elk onderdeel heeft zijn eigen charme en dat maakt het park ook zo geweldig.

Natuurlijk heb ik wel mijn favoriete attracties in elk onderdeel van het park, in Adventureland is dat Jungle Cruise (hier heb ik reeds eerder over geschreven) met Pirates of the Caribbean als een goede tweede. In Frontierland is Splash Mountain mijn favoriet met Big Thunder Mountain Railroad als runner up. De leukste attractie in Liberty Square vind ik het spookhuis Haunted Mansion en in Fantasyland geef ik de voorkeur aan Under the Sea- Journey of the Little Mermaid en Peter Pan’s Flight. Tenslotte heb ik ook wat favoriete attracties in Tomorrowland, namelijk Space Mountain en Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin. Hieronder kunnen jullie van al deze attracties een aantal afbeeldingen gaan zien. Disney’s Magic Kingdom blijft een van mijn favoriete Disneyparken en nu ik dit fotoverslag heb geplaatst heb ik direct weer zin om een nieuwe reis naar Orlando te boeken. Veel plezier met het bekijken van de foto’s en ik wens jullie nogmaals een heel fijn nieuwjaar!