Pagina's

vrijdag 22 oktober 2021

Restaurant: Bubba Gump Shrimp Co. - Anaheim, Californië

Restaurant: Bubba Gump Shrimp Co.
Adres: 321 W Katella Ave Suite 101, Anaheim, CA 92802, Verenigde Staten


Een aantal jaar geleden ging ik voor de eerste keer naar San Diego en Anaheim, het was een mooie vakantie, waarbij ik veel pretparken in Californië heb bezocht. In Anaheim sliep ik in het Howard Johnson by Wyndham Anaheim Hotel and Water Playground, op een paar minuten afstand van het Disneyland Resort. In de zeer nabije omgeving was tevens het Anaheim Gardenwalk, een entertainmentcentrum met onder andere een flink aantal restaurants, te vinden. Een van deze restaurants was Bubba Gump Shrimp Co, een keten waar ik tijdens mijn reizen in Amerika inmiddels al erg vaak naartoe ben geweest. Het leek me dan ook erg leuk en lekker om daar tijdens een van de avonden, gedurende ons verblijf in Anaheim, te gaan dineren. Vanaf het hotel was het ongeveer een kwartiertje wandelen naar de entree van het restaurant. De buitenkant van het gebouw zag er exact zo uit als dat ik van andere vestigingen van de keten gewend was. Rode letters met de naam van de zaak hingen aan de muren en felblauwe luifels waren aan de wanden bevestigd. Rode en blauwe parasols stonden op het terras en ik had erg veel zin om het gebouw binnen te gaan. Het was erg warm buiten en dus had het de voorkeur om lekker binnen in de lucht van de airconditioning te gaan eten. Dat vind ik sowieso altijd leuker om te doen, omdat je dan veel meer van de sfeer en de thematisering van het restaurant meekrijgt.

Bubba Gump Shrimp Co. is een vis- en garnalenrestaurantketen dat volledig geïnspireerd is op de film Forrest Gump, met Tom Hanks in de hoofdrol. Deze film is in de zomer van 1994 uitgekomen. De eerste vestiging van het restaurant werd 2 jaar na het verschijnen van de film geopend in Monterey, Californië en door de jaren heen zijn er veel nieuwe locaties bijgekomen en is de keten ontzettend gegroeid. Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 40 vestigingen van het restaurant te vinden (onder andere zo'n 30 in Amerika, 4 in  Mexico en verschillende locaties in Maleisië, Hong Kong, Indonesië, Japan, de Filipijnen, Spanje, Canada en Engeland). Het aantal vestigingen van de keten neemt nog steeds toe. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Houston, Texas. Het moederbedrijf van Bubba Gump Shrimp Co. is Viacom, de organisatie die tevens de eigenaar is van Paramount Pictures, de distributeur van de film Forrest Gump. Het restaurant is vernoemd naar de hoofdpersonages uit de film met de namen Benjamin Buford oftewel "Bubba" Blue (Mykelti Williamson) en Forrest Gump (Tom Hanks). Het menu van Bubba Gump Shrimp Co. bestaat voornamelijk uit garnalengerechten, maar er worden ook andere zeevruchten, Cajun-gerechten, evenals Zuid- en Noord Amerikaanse-gerechten geserveerd. Aangezien de personages Forrest en "Bubba" respectievelijk uit Alabama en Louisiana kwamen.

De inrichting en thematisering van het restaurant was gelijk aan dat van de overige vestigingen van Bubba Gump Shrimp Co. waar ik eerder was geweest en het voelde vertrouwd. We kregen een tafel toegewezen en de menukaarten werden uitgereikt. Ik had een coupon bij me dat recht gaf op een gratis Bubba's Far Out Spinach Dip, dit waren tortillachips met een dip van room, artisjokkenharten, tomaat, kaas en spinazie. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten, maar eerlijk gezegd smaakte het heel erg goed. We aten alles tot en met het laatste restje op, maar ik had daarna gelukkig wel nog voldoende trek in het hoofdgerecht. De hoofdgerechten die we bestelden bestonden uit de Classic Caesar Salad met Parmezaanse kaas, croutons en gegrilde kip en zelf koos ik voor de Shrimp New Orleans, bestaande uit gegrilde garnalen, groene uien, tomaten, knoflookbrood en gestoomde rijst in een pittige New Orleans-saus. Tevens hebben we er als bijgerecht een bakje met frietjes bijgenomen. Het duurde niet lang voordat het geheel werd geserveerd en alles zag er heerlijk uit! Ik vind dat garnalen horen bij een bezoek aan Bubba Gump Shrimp Co. en na het nemen van de eerste hap werd ik dan ook meteen enthousiast. We werden niet teleurgesteld, want kregen precies waarop we hoopten. De combinatie van de verschillende ingrediënten was heerlijk en de lekkere zoute krokante frietjes maakten het geheel compleet.

De portie was precies goed, het komt in Amerika nog wel eens voor dat ik mezelf echt overeet en dan met een veel te volle buik ga slapen. Dat was na mijn bezoek aan Bubba Gump Shrimp Co. in Anaheim gelukkig niet het geval. Een dessert hebben we niet genomen, want ik was bang om dan wel te vol te raken en dat was niet de bedoeling. Nadat we alles op hadden betaalden we de rekening van iets meer dan $ 50,00 en ik vond dat we zeker waar voor ons geld hadden gehad. Vervolgens liepen we nog een rondje door het restaurant en hebben ook even bij het winkeltje gekeken, waar allerlei spullen van de keten werden verkocht. In het verleden heb ik wel eens een groot bierglas en een koelkastmagneet bij een van de andere vestigingen van de keten gekocht, maar die keer in Anaheim liep ik met lege handen naar buiten. Het was wel weer heel erg leuk om bij Bubba Gump Shrimp Co. te zijn geweest, het eten was heerlijk en heel de ervaring in het gethematiseerde restaurant was er gewoon heel erg goed. Ik kom graag bij de keten en hoop dat ik in de toekomst nog eens een andere vestiging er van kan gaan bezoeken. Of die kans ooit nog komt weet ik niet, daar is alles voorlopig nog allemaal veel te onzeker voor. Toch pakken ze mijn eerdere ervaringen met Bubba Gump Shrimp Co. niet meer van me af en daar ben ik ontzettend blij mee.

Las Vegas