Pagina's

zondag 28 juni 2020

Restaurant: Bubba Gump Shrimp Co. - Lahaina, Hawaii

Restaurant: Bubba Gump Shrimp Co.
Adres: 889 Front St, Lahaina, HI 96761, Verenigde Staten


Jullie hebben op mijn blog al meerdere keren over mijn ervaringen met het restaurant Buba Gump Shrimp Co. kunnen lezen. Het is een van mijn favoriete visrestaurants en ik ben echt gek op al hun gerechten met garnalen. Tijdens mijn verblijf in Maui, Hawaii, ben ik ook naar de plaatselijke vestiging van Bubba Gump in Lahaina toe geweest en vandaag ga ik jullie daar meer over vertellen. Zoals jullie van mij gewend zijn laat ik ook weer de nodige foto’s zien, welke ik van het restaurant en datgene wat ik heb gegeten heb gemaakt. Op het eiland Maui zijn niet heel veel verschillende bekende Amerikaanse restaurantketens te vinden en daarom was ik extra blij toen ik tijdens het plannen van de reis het restaurant Bubba Gump Shrimp Co. tegenkwam. Ik las op internet verschillende enthousiaste verhalen over de zaak en de locatie waar het gevestigd was en keek er voorafgaande aan de reis erg naar uit om er te gaan eten.

Bubba Gump Shrimp Co. is een vis- en garnalenrestaurantketen welke geïnspireerd is door de film Forrest Gump, met Tom Hanks in de hoofdrol. Deze film is in de zomer van 1994 uitgekomen. De eerste vestiging van het restaurant werd 2 jaar na het verschijnen van de film geopend in Monterey, Californië. Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 40 vestigingen van het restaurant te vinden (onder andere in Amerika, Mexico, Maleisië, Hong Kong, Indonesië, Japan, de Filipijnen, Spanje, Canada en Engeland) en de keten is nog steeds groeiende. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Houston, Texas. Het moederbedrijf van Bubba Gump Shrimp Co. is Viacom, de organisatie welke tevens de eigenaar is van Paramount Pictures, de distributeur van de film Forrest Gump. Het restaurant is vernoemd naar de hoofdpersonages uit de film met de namen Benjamin Buford oftewel "Bubba" Blue (Mykelti Williamson) en Forrest Gump (Tom Hanks).





We bezochten de vestiging van Bubba Gump Shrimp Co. op een dag nadat we eerst heerlijk in de zee hadden gezwommen en ik verschillende zeeschildpadden onder me heen zag gaan. Na deze activiteit had ik behoorlijk veel trek gekregen en daarom besloten we dan ook om vanuit de The Kapalua Villas Maui, waarin we verbleven, met de auto naar Lahaina en het restaurant toe te rijden. In het totaal duurde deze rit iets langer dan een kwartier. Nadat we onze huurauto hadden geparkeerd liepen we het laatste stukje naar het restaurant. Het bekende logo van Bubba Gump zag ik al van ver af aan en ik werd enthousiast. De zaak was gevestigd in een wit gekleurd houten gebouw welke uitkeek op de zee. Aan de voorzijde van het gebouw ontbrak de houten bank met de Nike-schoenen, het koffertje en de doos met chocolaatjes natuurlijk niet. We liepen er naar binnen en ik keek mijn ogen uit. Middenin de zaak groeide een boom en ik proefde de relaxte Hawaiiaanse sfeer .

Natuurlijk hingen er ook in dit restaurant weer overal rekwisieten en memorabilia welke met de film te maken hadden en de thematisering was prima doorgevoerd. Op een flink aantal borden waren de plaatsnamen van andere vestigingen van Bubba Gump Shrimp Co. geschreven en ik kwam tot de conclusie dat ik er bij best wel veel al was geweest. We werden welkom geheten en liepen door de gezellige houten bar en het winkeltje waar allerlei spullen van de franchise werden verkocht. We mochten plaatsnemen aan een tafel bij het water, welke uitkeek op de zee en de ondergaande zon. De locatie was prachtig en ik genoot er op dat moment al van, en dan zou het eten dus nog moeten komen. De menukaarten werden uitgereikt en ik keek eerst even naar de voorgerechten. Ik had namelijk een coupon bij me voor een gratis voorgerecht en nadat ik die had getoond werd me medegedeeld dat die kortingsbon recht gaf op een Bubba’s Far Out Dip.





De Bubba’s Far Out Dip was een schaal met tortillachips, welke geserveerd zou gaan worden met een bakje dipsaus bestaande uit spinazie, geroosterde rode pepers, artisjokken en gesmolten kaas. Ik had het al een keer eerder gegeten en het was me destijds erg goed bevallen, daarom wilde ik het gratis gerecht zeker niet over gaan slaan. Naast het voorgerecht bestelden we er ook een fles water en een glas Maui Big Swell IPA (een lokaal biertje uit Maui) bij. We hadden nog even de tijd nodig om te bedenken welke hoofdgerechten we zouden gaan kiezen. De drankjes werden al snel geserveerd en nadat ook het voorgerecht op tafel stond gaven we bij onze serveerster aan welke keuze we hadden gemaakt. Er werd gekozen voor een “Salmon & Veggie Skillet”, dit gerecht bestond uit een heet pannetje met witte rijst, allerlei verschillende soorten lokale groenten, een stuk gebakken zalm en citroen. Dit was natuurlijk niet het gerecht dat ikzelf bestelde, want ik had trek in garnalen.

Het gerecht welke ik bestelde had de naam “I’m stuffed!” Shrimp, en bestond uit een aantal met krab gevulde garnalen, welke in knoflookboter gebakken waren en werden geserveerd met kaas, witte jasmijnrijst en een stuk knoflookbrood. Het leek mij een heerlijke combinatie en kon haast niet wachten tot het op tafel stond. In de tijd dat we aan het wachten waren genoten we van het uitzicht en van het voorgerecht. Ik dronk rustig een paar slokken van mijn biertje en nam telkens een handje van de tortillachips met de dipsaus. Het was echt heel relaxed en ik voelde me goed daar in Hawaii. Het werd inmiddels ook al een stuk drukker in het restaurant en ik zag de zon heel langzaam de zee in zakken. De restaurants van Bubba Gump Shrimp Co. zijn meestal op prachtige locaties gevestigd (ik denk nu bijvoorbeeld ook aan de zaken in Hong Kong, San Francisco en Londen waar ik ben geweest) en dat was in Lahaina dus ook zeker het geval. Het gaf een extra dimensie aan het diner.





Toen we de tortillachips en het bakje met dipsaus zo goed als op hadden gegeten kwam onze serveerster aanlopen met de hoofdgerechten welke we hadden besteld. Beide gerechten werden in ontzettend hete pannetjes geserveerd, waardoor alles ook lekker warm bleef. Allebei de pannetjes zagen er goed uit en ik had zin om te gaan beginnen met eten. Gelukkig was de portie niet zo groot als dat ik gewend ben in Amerika, normaal gesproken zou ik dat niet leuk hebben gevonden, maar omdat ik al best veel van het voorgerecht gegeten had vond ik een wat kleinere portie niet zo erg. De gevulde garnalen moest ik voor een gedeelte wel zelf nog pellen, het staartje moest er namelijk nog af, dus ik besloot om dat eerst bij elke garnaal te doen, zodat ik daarna alles rustig op kon gaan eten. Nadat ik daar klaar mee was kon het genieten gaan beginnen. De smaak van de gevulde garnalen in combinatie met de gesmolten en hard geworden kaas en rijst was erg lekker.

Het pannetje at ik in een mum van tijd helemaal leeg. Ik genoot ervan en vond het echt verrukkelijk. Het stuk knoflookbrood liet ik nog even liggen voor als ik naderhand nog trek zou gaan hebben. Het pannetje met het zalmgerecht werd ook helemaal leeggegeten, het bleek dus een goede keuze te zijn geweest. Uiteindelijk heb ik het stuk brood toch nog opgegeten, omdat ik het zonde vond om het te laten liggen. Het diner was heerlijk en precies datgene wat ik van Bubba Gump Shrimp Co. gewend was. Ik ben nog nooit door het restaurant teleurgesteld en dat was nu dus weer niet het geval. Nadat we alles op hadden kregen we de rekening uitgereikt, in het totaal moesten we $ 60,12 betalen, maar daar kwam dan nog wel de fooi bij. Bij dit bedrag zat echter ook nog een gratis bierglas inbegrepen, welke ik later in het winkeltje mocht ophalen. Dat heb ik natuurlijk ook gedaan en tot mijn verbazing kreeg ik zelfs 2 glazen mee. Het was dus weer een erg positieve ervaring geweest en ik hoop in de toekomst weer bij een vestiging van de keten te gaan eten.