Pagina's

donderdag 4 juni 2020

Restaurant: Cambridge Brewing Company - Cambridge, Massachusetts

Restaurant: Cambridge Brewing Company
Adres: 1 Kendall Square, Cambridge, MA 02139, Verenigde Staten


Een van de dagen van mijn vakantie in Boston en omgeving bestond uit het bezoeken van de stad Cambridge. In de ochtend heb ik een Hahvahd Tour gewandeld en daarna ben ik naar een tweetal musea op de campus van Harvard toe geweest. Na het bezoeken van het Peabody Museum of Archaeology and Ethnology besloten we dat we voor even genoeg geleerd hadden en gingen op weg naar een leuke zaak om er te gaan lunchen. In mijn planning voorafgaande aan de reis had ik het restaurant en tevens pub van de Cambridge Brewing Company opgeschreven om naartoe te gaan. Vanuit het museum was het een korte wandeling naar de metrohalte van Harvard en we namen de rode lijn richting Ashmont, nadat we uit waren gestapt bij Kendall moesten we normaal gesproken nog iets langer dan 10 minuten lopen naar de lunchlocatie. Echter konden we het restaurant niet vinden, we waren wel op Kendall Square aangekomen, maar zagen de CBC nergens. Wel zagen we een paar andere restaurants en op het moment dat we aan het twijfelen waren om er daar maar een van te kiezen zagen we ineens een geel bord met de tekst Cambridge Brewing Company staan.

Sinds de oprichting in 1989 is de Cambridge Brewing Company een van de voornaamste pub- en brouwerij-bewegingen in New England. Haar ambachtelijke bieren van hoge kwaliteit en seizoensgebonden gerechten uit de regio hebben reeds geleid tot vele onderscheidingen en een toegewijde klantenkring. De brouwerij brouwt traditionele, nieuwe en experimentele bierstijlen en deze worden in het restaurant aangeboden. Alles wordt zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk geproduceerd, en er wordt getracht te recyclen en composteren wanneer dat kan. De Cambridge Brewing Company is gevestigd in een gerenoveerd molengebouw, met hoge plafonds, bakstenen, dakramen en een terras voor tijdens de warmere maanden. De hoofdbrouwer, Phil Bannatyne, komt oorspronkelijk uit Connecticut, maar heeft het vak in Californië geleerd. Hierna vertrok hij naar Cambridge om een brouwcafé te openen. De culinaire ervaring en milieuvriendelijke richting van de zaak kwam er al snel bij en heeft een belangrijke plaats binnen de brouwerij en haar café ingenomen.

Single reizen van FOX | FOX.nl



We liepen langs het gele bord en gingen op weg naar het restaurant. Het lag dus wat afgelegen, maar ik was blij dat we het toch hadden kunnen vinden. We betraden de zaak en een groot rechthoekig schilderij waarop allerlei bekende mensen, zoals bijvoorbeeld Barack Obama, maar ook Grumpy Cat, waren geschilderd, trok direct mijn aandacht. Erg mooi gedaan en het zorgde direct voor de nodige sfeer. Een grote groep studenten zat aan een lange tafel en zij waren aan het kletsen over hun studie en de dingen welke ze moesten doen, het leek op een projectgroep, en ik vond dat ze een goede locatie hadden uitgekozen om de bespreking te houden. Het houten plafond met een grote lichtinval vanwege de vierkante ramen welke erin verwerkt waren had iets speciaals. Naast het plafond waren ook de stoelen, tafels en de bar van hout. Aan de wanden hingen borden met de namen van bieren en gewonnen prijzen, en in een grote koelkast stonden flessen klaar om verkocht en mee naar huis genomen te worden. Onze serveerster kwam aangelopen en ze reikte ons de menukaarten uit.

Het menu met gerechten was op slechts één A4 beschreven, er werden voorgerechten om te delen aangeboden, maar ook salades, pizza’s, hamburgers, sandwiches, hoofdgerechten en desserts. Het was een overzichtelijke lijst, bij de hoofdgerechten zag ik het gerecht met de naam “Pan Seared Crab Cakes” staan, ik had nog nooit eerder krabkoekjes gegeten en ik wilde ze wel eens gaan proeven. Ze zouden geserveerd gaan worden met frisée sla, radicchio (een kruising tussen rode sla en witlof) en een dressing van mierikswortel. Het was eigenlijk dus een soort van salade, normaal gesproken zou ik daar nooit voor hebben gekozen, maar ik was gewoon heel erg benieuwd naar de krabkoekjes. Het andere gerecht welke aan tafel werd besteld was de Classic Turkey Club sandwich, ofwel geroosterde boterhammen belegd met kalkoenvlees, tomaat, sla, bacon, mayonaise en frietjes erbij. Natuurlijk waren we niet alleen voor het eten naar de Cambridge Brewing Company gekomen, maar vooral ook om er van een paar lekkere bieren te gaan genieten.




We bestelden allebei een flight met een viertal verschillende kleine glaasjes bier. Er werd gekozen voor een House Sampler, bestaande uit de house Lager, de Tall Tall Pale Ale, de Cambridge Amber en de Charles River Porter. Zelf ging ik voor de Brewmaster’s Choice, met de Bitchin' Bitter, de Dance Magic Dance, de Port OPS en het bier met de naam What We Do In the Shadows. Even nadat we onze bestelling hadden doorgegeven stonden de bieren al op tafel. Een setje van 4 glaasjes werd naast elkaar gezet en daar voor legde de serveerster een bordje, waarop de namen van de bieren stonden geschreven. Erg leuk gedaan, vond ik. Er werd uitgelegd dat we van links naar rechts moesten drinken en dus deden we dat dan ook. Van de 4 bieren welke ikzelf had gekregen vond ik de Port OPS het lekkerst, het smaakte naar zoete koffie met wat alcohol en had een lekkere lange nasmaak. Het minst lekker was de What We Do In the Shadows, dit leek op zure rode wijn en was niet mijn smaak. Aan de overkant van de tafel smaakte de Tall Tale Pale Ale het lekkerst en de House Lager was van de 4 het minst, dit was gewoon pils.

In de tussentijd waren ook de lunchgerechten al geserveerd, ik moest erg wennen aan datgene wat ik besteld had. Een salade was echt niks voor mij, toch moet ik wel eerlijk zeggen dat de combinatie van al het groen en paars met daaroverheen de dressing erg goed samenging met de krabkoekjes. De visachtige smaak van de krab, met daaromheen een krokante laag was erg lekker en de combinatie van de salade maakte het fris. De lichtgekleurde bieren pasten goed bij het gerecht, deze dronk ik er samen mee op. De laatste 2 bewaarde ik voor na het eten, jullie hebben net kunnen lezen wat ik van die bieren vond. De sandwich met kalkoen zag er heerlijk uit, een tweetal stukken toast waren in driehoekjes gesneden en belegd met zeker 8 plakken kalkoen. De frietjes lagen er bovenop en ik baalde er een beetje van dat ik het zelf niet besteld had. Het bleek ook erg lekker te smaken, en het duurde dan ook niet lang voordat het bord netjes leeggegeten was. Nadat we alles opgegeten en gedronken hadden kregen we de rekening uitgereikt, we moesten een bedrag van $ 43,87 betalen, het was dus geen goedkope lunch, maar wel erg lekker en we hadden een paar speciale biertjes gedronken.