Pagina's

zaterdag 27 november 2021

Restaurant: The Boozery - Las Vegas, Nevada

Restaurant: The Boozery
Adres: 707 E Fremont St, Las Vegas, NV 89101, Verenigde Staten



Las Vegas bestaat niet alleen uit de wereldberoemde Strip, maar er is nog meer te beleven in Sin City. De stad is oorspronkelijk bekend geworden door het huidige Downtown Las Vegas en Fremont Street (toen nog onoverdekt). In de buurt van de Fremont Street Experience bevindt zich op dit moment het Downtown Container Park, dat is een openluchtwinkelcentrum en entertainmentcomplex, waarbij de huurders gehuisvest zijn in metalen kubussen en zeecontainers. Het geheel is bedacht door Tony Hsieh en het Downtown Project, dat is een groep die zich inzet voor het revitaliseren van de binnenstad van Las Vegas. Er werd met de bouw van het Container Park begonnen in 2012 en het project opende op 25 november 2013. Op dat moment nog met 34 huurders, het huidige winkelcentrum omvat 43 zeecontainers en 41 kubussen waarin winkels, restaurants en bars zijn gevestigd. Het leek mij erg leuk om het gebied een keer te bezoeken en tijdens een van mijn verblijven in Las Vegas heb ik dat dan ook gedaan. Op de laatste dag van ons verblijf zijn we in de ochtend vanuit Aria met The Deuce bus naar Downtown Las Vegas gereden en vanaf de halte aan Fremont Street liepen we in 5 minuten verder naar de kruising van 7th street, op dat punt was de entree tot het Downtown Container Park gesitueerd. We wandelden onder een tweetal grijze containers door en besloten om een rondje door het gebied te lopen.

We kwamen langs allerlei kleine winkels, waar tierlantijnen werden verkocht, soort van food trucks en een speelplaats voor kinderen. Ook zagen we een buitenpodium, waar elke avond optredens werden gegeven, en verschillende bars en cafés. Ondanks dat het nog redelijk vroeg op de dag was scheen de zon al goed en was het erg warm. Vanwege het wandelen en de hitte had ik de nodige dorst gekregen en daarom leek het me een uitstekend plan om bij een van de bars te stoppen. We stopten bij The Boozery, in de buurt van het buitenpodium, en namen daar plaats aan een tafeltje in de schaduw. Er liepen geen serveersters rond en dus moesten de drankjes aan de bar worden besteld. De volledige bar bevond zich in één zeecontainer en de maximale capaciteit binnen was slechts 12 personen. The Boozery was elke dag geopend vanaf de middag tot 23:00 uur in de avond. Ik ging naar de bar en nam een kijkje op het menu. De volledige drankkaart was op één A4-formulier beschreven en bestond uit een aantal verschillende wijnen, cocktails, shotjes, tap-, blik- en flesbieren. In het totaal kon er uit een dertigtal drankjes worden gekozen. Ik bestelde een Mojito-cocktail ($ 9,00 per beker) met Bacardi Carta Blanca, bruiswater, limoensap, suiker en verse munt en voor mezelf een Weize Guy van de tap ($ 6,00 per beker), dat was een Hefeweizen van de brouwerij Joseph James.

Het biertje werd getapt en de cocktail geschud en gemaakt. Ik vond het mooi om te zien hoe de bar helemaal gebouwd was binnen de container. Er stonden 8 krukken op een rijtje en op één daarvan zat nog een andere gast van The Boozery. Achter de bar stonden flink wat flessen sterke drank, waar de cocktails mee gemaakt werden. Ik verbaasde me over de hoeveelheid, want het waren veel meer flessen dan op het menu beschreven stonden. De drankjes nam ik mee terug naar het terras en ging lekker zitten aan het tafeltje. Ik genoot van de omgeving, het was nog vrij rustig in het Downtown Container Park, de lucht was blauw en helder en de door mij bestelde Weize Guy paste daar uitstekend bij. Het was namelijk echt een heerlijk zomers biertje. De smaak was zacht, romig en zoet met weinig bitterheid. Aroma's van kruiden, kruidnagel en banaan waren zeer goed te proeven. Ik vond het heerlijk en voelde me goed. Ook al waren de laatste uren van het verblijf in Las Vegas aangebroken. Gelukkig was de vakantie pas op de helft en gingen we daarna nog door naar Atlantis in de Bahama's. Helaas duurde het niet lang voordat ik het biertje op had en de Mojito werd ook vrij snel leeggedronken. We wilden eigenlijk nog wel even blijven, maar hadden niet veel tijd meer, omdat we die dag nog wat andere dingen op de planning hadden staan en later ook nog op weg moesten naar het McCarran International Airport. Inmiddels is The Boozery helaas gesloten, gelukkig heb ik er wel nog van kunnen genieten in het verleden.