Pagina's

woensdag 1 december 2021

Restaurant: Chili's Grill & Bar - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Chili's Grill & Bar
Adres: 7530 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89123, Verenigde Staten


Een van mijn favoriete Amerikaanse restaurantketens is Chili's Grill & Bar. Ik at er voor het eerst in Chicago, op aanraden van veel Amerika-gangers, en was destijds direct verkocht. Het menu staat vol met heerlijke Tex-Mex gerechten en dat is precies waar ik van hou. Een van mijn verblijven in Las Vegas heb ik afgesloten met een bezoek aan de Chili's Grill & Bar die gevestigd is naast de Las Vegas South Premium Outlets. Het was destijds de laatste maaltijd van ons verblijf in Sin City alvorens we door naar Paradise Island in de Bahama's vlogen. In de ochtend waren we eerst nog naar het Downtown Container Park geweest en hebben we een drankje gedronken bij The Boozery om vervolgens met The Deuce bus de lange rit naar de outlets te maken. Het was de hele andere kant van de stad op, maar omdat we toch pas in de avond zouden vliegen hadden we redelijk wat tijd om te shoppen en te eten bij Chili's. Het shoppen viel die keer wat tegen, ik kocht alleen een blouse voor het werk, een spijkerbroek en een pet, maar verder kon ik niet veel leuks vinden. Gelukkig wist ik voorafgaande aan ons bezoek aan Chili's dat de late lunch daar zeker niet tegen zou gaan vallen. Het restaurant bevond zich op een aantal meter vanaf een van de ingangen van de Las Vegas South Premium Outlets en bij het zien van de grote rode peper liep het water me al direct in mijn mond.

Chili’s Grill & Bar is een Amerikaanse restaurantketen met dus gerechten in een Tex-Mex stijl op de kaart. Het bedrijf werd in 1975 opgericht door Larry Lavine in Texas en wordt momenteel geëxploiteerd door Brinker International. De eerste locatie werd geopend in een verbouwd postkantoor in het Vickery Meadows-gebied van DallasTexas. In 1981 verhuisde het eerste Chili’s restaurant naar een nieuw gebouw op hetzelfde terrein en in 2007 verdween het restaurant helemaal van die desbetreffende locatie. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 1.600 restaurants van de Chili’s Grill & Bar-keten te vinden en dat aantal is nog steeds groeiende.  Helaas behoort Nederland nog steeds niet tot de landen met een vestiging van Chili’s, het dichtstbijzijnde restaurant van de keten is te vinden in Duitsland, in het plaatsje Ramstein-Miesenbach. Het eerste concept van Larry Lavine betreffende Chili's was erop gericht om een ​​informeel, full-service restaurant te creëren met een menukaart waarop verschillende soorten hamburgers voor een betaalbare prijs beschreven stonden. Dit concept bleek succesvol en het aantal vestigingen van de keten nam toe. Naarmate de jaren vorderden kwamen er ook steeds meer gerechten bij die beïnvloed zijn door de Mexicaanse keuken en vandaar dat de keten zich nu heeft gespecialiseerd in Tex-Mex maaltijden. 




We arriveerden in het restaurant op een tijdstip tussen de lunch en het avondeten in, waardoor het ook niet zo druk was in de zaak. Een vriendelijke hostess heette ons welkom en vervolgens werden we naar een van de vrije tafels toegebracht. Wat me direct opviel was de tablet die op tafel stond, ik had dat destijds nog niet veel vaker gezien en ging er gelijk mee in de weer. Ik zag dat we ermee konden bestellen, maar dat er ook mee kon worden afgerekend. Op die manier had het restaurant minder eigen personeel nodig. Op zich een mooie technologie, maar het is natuurlijk ook wat onpersoonlijk. Ik had een coupon bij me voor een gratis bak met tortilla chips en salsasaus en bestelde er ook een skillet met queso (een Mexicaanse kaassaus) bij. De kortingscoupon kon ik niet verwerken in het computersysteem en dus moest ik het toch door een van de serveersters van het restaurant in laten voeren. Tevens zetten we ook direct een glas Coca-Cola en een Samuel Adams biertje in het systeem. Nadat we akkoord hadden gegeven voor de bestelling stonden de chips, de sausjes en de drankjes al vrij snel op tafel. Gelukkig was alles goed doorgekomen en konden we lekker gaan genieten. De queso was warm en dik en smaakte, in combinatie met de tortillachips, heel erg lekker. We besloten om ook al een hoofdgerecht bij de bestelling in te voeren, alleen moesten we nog even kijken wat het zou gaan worden.

Het menu stond in de computer, maar gelukkig waren er ook nog steeds fysieke kaarten aanwezig. Dat vond ik toch wel wat fijner en vertrouwder. Er stonden ontzettend veel lekkere gerechten op het menu en ik vond het lastig om te kiezen. Ik wilde niet al teveel eten, omdat we later nog een flinke vliegreis voor de boeg hadden, dus de grote lappen vlees en hamburgers vielen voor mij af. Uiteindelijk lukte het toch wel om een keuze te maken. Van het Guiltless Grill menu werd de Ancho Salmon besteld, niet door mezelf hoor, want ik ben geen fan van zalm. Het gerecht bestond uit een gebakken, met chili ingewreven, Atlantische zalm, in een pittige chilisaus met koriander en queso-fresco. Het zou geserveerd gaan worden met Mexicaanse rijst en gestoomde broccoli. Dat ging mij allemaal wat te ver, in Amerika eet ik nooit zo gezond en dus ook die keer niet. Zelf koos ik voor de Chipotle Chicken Flatbread, dit was een soort rechthoekige pizza met een dunne bodem, belegd met gebraden kippenborst, Mozzarella, rode ui, pico de gallo, koriander en Parmezaanse kaas. Ik had de bestelling van de hoofdgerechten nog niet ingevoerd of alles stond al op tafel. Nee dat is natuurlijk overdreven, maar alles werd wel erg snel geserveerd. De chips met de queso en salsasaus hadden we nog niet eens op, maar gelukkig konden we er nog wel van blijven eten en werd het niet van tafel afgehaald.   




Het gerecht met de zalm, de Ancho Salmon, vond ik er wel heel erg gezond uitzien. Dat was niks voor mij, gelukkig had ik iets meer naar mijn gading voor me staan. De Chipotle Chicken Flatbread was in een vijftal stukken gesneden dus dat hoefde ik zelf niet te doen. Wat een service, net zoals dat het glas met cola nog een keer werd bijgevuld. Ik had mijn biertje nog niet op, dus hoefde nog geen nieuw drankje te bestellen. Ik begon rustig aan mijn eerste stuk flatbread en merkte dat het lekker pittig was, de saus van aioli, mayonaise en geroosterde paprika samen met de chipotle en cajunkruiden was heerlijk en de bodem lekker dun. Er was nog best veel van de queso over en daarom besloot ik om ook wat van het flatbread in de queso te doen voordat ik het at. Dat was een uitstekend idee, al zeg ik het zelf, want die combinatie van smaken was verrukkelijk. De 5 stukken flatbread at ik samen met nog was tortillachips en de sausjes helemaal op en was er echt van aan het genieten. Op het moment dat mijn bord leeg was en ook aan de overkant van de tafel niet veel meer dan wat kleine stukjes konijnenvoer over was gebleven keken we elkaar even aan en wisten al wat we gingen doen. De vorige keer dat we bij Chili's Grill & Bar waren geweest hadden we namelijk een erg lekker ijsje gegeten en we wilden kijken of dat dit dessert nog steeds op het menu stond.

Gelukkig kwamen we al snel tot de conclusie dat de Skillet Chocolate Chip Cookie nog steeds een vaste waarde was bij Chili's en dus drukten we snel op de knop om  dit dessert te bestellen. Het duurde ditmaal iets langer voordat het warme pannetje met daarin een vers gebakken chocolate chip cookie en daarbovenop een flinke bol vanille-ijs met chocoladesaus op tafel stond. Er waren 2 lepels bij geserveerd, dus gelukkig was het duidelijk dat we het nagerecht samen gingen delen. Direct bij de eerste hap ging er weer een gevoel van geluk door me heen. Wat was dit toch lekker zeg! Het ijs was door het warme koekje langzaam aan het smelten en voelde daardoor ook minder koud aan in de mond. De combinatie van warme en koude was heerlijk en de chocolade maakte het daarbij compleet af. Helaas was het een skillet en geen "baking pan", waardoor het ook niet lang duurde voordat alles op was. Nadat we het pannetje leeg hadden gegeten pakte ik voor de laatste keer de tablet er weer bij. Ik zocht de rekening op en kon zelf een bepaald bedrag aan fooi erbij toevoegen. Ik hoefde verder alleen mijn creditcard er maar doorheen te halen en daarna was alles geregeld. Het was makkelijk, maar voelde toch wat onwennig. Ik had wederom heerlijk gegeten bij Chili's Grill & Bar en kon er weer voor even tegenaan. Vervolgens gingen we terug naar het Aria Resort & Casino en maakten ons klaar voor het volgende gedeelte van de reis.