Pagina's

maandag 13 december 2021

Restaurant: Sbarro - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Sbarro
Adres: 3785 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten


Een food court is een bekend fenomeen in Amerika. Het is over het algemeen een binnenplein of een gemeenschappelijke ruimte binnen een bepaalde faciliteit, waarin er vestigingen van een flink aantal verschillende voedselverkopers, gericht op zelfbediening, te vinden zijn. Food courts bevinden zich vaak in winkelcentra, op luchthavens en in pretparken. Tijdens mijn eerste verblijf in Las Vegas met vrienden ben ik op een middag ook naar een food court geweest om er even snel te lunchen. We sliepen destijds in het MGM Grand en in de buurt van dat resort zagen we een locatie met een groot aantal verschillende, betaalbare eetgelegenheden zoals Panda Express, Del Taco, Wendy's, Subway, Dairy Queen, Orange Julius en Sbarro. We besloten om het gebouw binnen te lopen en moesten met een trap naar boven gaan om uiteindelijk in een grote food court te belanden. Ik wist op dat moment nog niet bij welk restaurant ik mijn lunch wilde bestellen en liep eerst een kort rondje langs alle verschillende zaakjes. Ik zag wat van mijn favoriete ketens, maar ook een stel bedrijven die ik nog niet kende of waar ik nog niet veel vaker gegeten had. Ik had de dagen er voor al een paar keer een hamburger met friet op en daarom wilde ik dit keer iets anders gaan bestellen tijdens de lunch. De verschillende Italiaanse broodjes en pizza's die aan werden geboden bij Sbarro Fresh Italian Cooking vond ik ontzettend lekker ruiken en daardoor besloot ik om daar wat lekkers bij te gaan bestellen.

Sbarro is een Amerikaanse keten van pizzeria's die gespecialiseerd is in New York-stijl pizza's die per slice worden verkocht en andere Italiaans-Amerikaanse gerechten. De eerste vestiging van de keten werd in 1956 geopend door Gennaro en Carmela Sbarro in Brooklyn, New York. Het gezin Sbarro was even daarvoor geƫmigreerd vanuit Napels, Italiƫ, naar Amerika. Ze openden een Italiaanse supermarkt die populair werd vanwege zijn verse voedsel en Italiaanse gerechten. Vanwege het succes besloot de familie om extra locaties te openen in het grootstedelijk gebied van New York City. Echter is het lang niet altijd goed gegaan met de keten. Begin 2007 werd Sbarro overgenomen door MidOcean Partners, een private equity firma, zij hebben er echter mede voor gezorgd dat het steeds slechter ging met het bedrijf en in april 2011 is er een faillissementsbescherming aangevraagd, een half jaar later kreeg de keten goedkeuring om uit het faillissement te komen en heeft er een herstructurering plaatsgevonden. Hetzelfde vond plaats tussen maart en juni 2014, het logo werd aangepast en de tekst NYC 1956 werd er aan toegevoegd. Vanwege de sluiting en achteruitgang van foodcourts in winkelcentra en de veranderende voedingskeuzes onder Amerikanen is het aantal vestigingen van Sbarro flink afgenomen, waardoor de keten nu nog steeds in regressie is.
   




Een kameraad van mij wilde ook bij Sbarro bestellen en de rest koos voor iets anders (voornamelijk Del Taco en Wendy's). Ik liep langs de vitrines van Sbarro en keek naar de borden waarop het menu was beschreven. Zelf had ik geen zin in een pizza-slice, maar wilde juist voor iets anders gaan. Al snel werd mijn aandacht gevestigd op de Stromboli's, ik kende het nog niet, maar het bleken soort van met kaas, vleeswaren en groenten gevulde warme broodjes te zijn. Daar was ik wel benieuwd naar. Ik zag de Italian Meats, de Fresh Vegetable en de Breakfast Stromboli beschreven staan en even twijfelde ik tussen de eerst- en laatstgenoemde. Uiteindelijk koos ik voor de Breakfast Stromboli gevuld met ei, bacon, tomaat en kaas. Omdat ik dacht dat het niet genoeg zou zijn bestelde ik er ook nog een Breadstick met tomatensaus bij. Mijn kameraad was het met mijn bestelling eens en koos voor exact hetzelfde, alleen besloot hij om voor de Stromboli met sesamzaadjes erbovenop te gaan en ikzelf had een Stromboli met bacon erop. We bestelden er ook nog een grote beker met Coca-Cola en voor mezelf een Fanta bij. De door ons bestelde producten werden warm gemaakt en in de tussentijd namen we even plaats aan een lange tafel met uitzicht op de Strip. Na een paar minuten gewacht te hebben werden we geroepen om de bestelling op te halen.

We namen allebei een rood dienblad met onze broodjes in ontvangst en liepen terug naar de tafel. De rest van de groep was inmiddels ook al compleet en iedereen had hun lunch binnen. Het was vrij rustig in het food court, heel veel tafeltjes waren leeg, en daardoor konden we op ons gemak gaan genieten van al datgene wat we hadden gekocht. Ik begon met de Breakfast Stromboli en gelukkig smaakte het net zo lekker als dat het rook. Het warme deeg dat om de vulling heen zat was ontzettend lekker, het glom, was zacht en vulde heel erg goed. De vulling was herkenbaar, het proefde als een echt Amerikaans ontbijt. De combinatie van het Italiaanse deeg en de Amerikaanse vulling vond ik verrukkelijk en het duurde dan ook niet lang voordat ik de hele Stromboli op had gegeten. Op dat moment zat mijn maag vrij vol, maar ik vond het zonde om de Breadstick niet op te eten. De Breadstick was ook lekker zacht en heerlijk gekruid, de combinatie met de tomatensaus was erg goed en het leek veel op het eten van een stuk pizza. Volgens mij had iedereen die middag erg veel trek, want het duurde niet lang voordat alles volledig op was gegeten. Met veel enthousiasme werd er verteld over de hamburgers en burrito's en zelf was ik ook erg blij met de door mij gegeten lunch. We hadden met z'n allen lekker en goedkoop gegeten en konden er weer voor even tegenaan. Het was een van mijn eerste bezoeken aan Sbarro en ik moet toegeven dat het naar meer heeft gesmaakt.