Pagina's

zaterdag 25 december 2021

Restaurant: Yard House - Town Square - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Yard House - Town Square
Adres: 6593 Las Vegas Blvd S, Las Vegas, NV 89119, Verenigde Staten


In Las Vegas en de nabije omgeving zijn er een flink aantal verschillende winkelcentra te vinden, bijna elk resort heeft zijn eigen winkels en bovendien is er ook plaats voor enkele outletcentra. Een bekend shopping center in de buurt van de stad heeft de naam Town Square meegekregen. Naast een winkelcentrum in de open lucht is Town Square een eet-, kantoor- en amusementscentrum. Het centrum is te vinden in Enterprise, Nevada en is 38 hectare groot. Het werd geopend op 14 november 2007 en is in handen van Plant Holdings North America, Inc. samen met TSLV LLC. Het beheer is uit handen gegeven aan Fairbourne Properties, LLC. Op het zuidoostelijke gedeelte van het winkelcentrum stond in het verleden het Vacation Village hotel en casino. Het complex bestaat uit 26 gebouwen met maar liefst 79 verschillende gevels die oude en hedendaagse architectuur uit de hele wereld weergeven. Naast een 18 zalen tellende AMC Theaters Bioscoop en een vestiging van Gameworks zijn er meer dan 120 winkels (waaronder een  locatie van Raider Image, een teamwinkel van de Las Vegas Raiders) en meer dan 20 verschillende restaurants te vinden in het centrum. Een van de gevestigde restaurants in het gebied is Yard House en het bezoeken van die zaak was voor mijn vrienden en mij precies de reden om een middagje naar Town Square toe te gaan, gedurende mijn tweede reis met kameraden naar Sin City.

Yard House is een Amerikaanse keten van sportbars, het heeft meer dan 80 verschillende locaties die verspreid gelegen zijn over de gehele Verenigde Staten. Het grootste gedeelte bevindt zich echter ten westen van de Mississippi River, met Californië als staat waarin de meeste (25) zaken van de keten gevestigd zijn. Texas komt om de tweede plaats met een achttal vestigingen. De eerste locatie werd, meer dan 25 jaar geleden, in 1996 geopend door Steele Platt samen met Tom Yelenick, William Wollrab en Steve Reynolds in Long Beach, Californië. Echter is de keten op dit moment in handen van Darden Restaurants, dat Yard House in 2012 voor $ 585 miljoen heeft gekocht, en opereert het bedrijf nu vanuit Orlando, Florida. Pas sinds het jaar 2010 is Yard House gaan uitbreiden met locaties aan de Oostkust van het land. Alle vestigingen van het bedrijf hebben een grote focus op ambachtelijk bier, de locaties hebben vrijwel altijd meer dan 100 verschillende bieren op de tap. Er worden proeverijen van verschillende soorten in kleinere glazen aangeboden, maar er kan ook gekozen worden voor glazen van één yard (0,914 meter) lang. Naast het drinken van bier kan er binnen de vestigingen van Yard House ook gegeten worden. Het restaurant biedt namelijk een verscheidenheid aan gerechten aan, waarbij het zich richt op fusion- en pubgerechten, zoals hamburgers, uienringen, nacho's en gefrituurde kip.

Las Vegas




We bezochten Town Square tijdens onze derde dag van de reis, in de ochtend hadden we lekker ontbeten bij Coco's Bakery Restaurant en in de middag zijn we naar de Las Vegas Premium Outlets South geweest om vervolgens nog heerlijk te lunchen bij Outback Steakhouse. Van al dat winkelen en eten hadden we ook al de nodige dorst gekregen en besloten om met de Deuce Bus naar Yard House in Town Square te gaan. Het was een mooie, zonnige en warme dag en dat wakkerde onze hunkering naar een paar ijskoude biertjes alleen nog maar verder aan. Eenmaal bij Town Square aangekomen liepen we voor de vorm een heel klein rondje om daarna snel naar mijn favoriete keten van kroegen te lopen. De vestiging van Yard House bevond zich vlakbij de entree van het winkelcentrum en dus hoefden we gelukkig niet lang naar de ingang te zoeken.Ik zag het logo al van ver af aan en vol enthousiasme gingen we de zaak binnen. Ook nu weer kwamen we langs een grote ruimte waarin alle verschillende biervaten stonden opgesteld en ik zag de leidingen over het plafond lopen richting de vele tapkranen van de bar. Ondanks dat ik het systeem al vaak had gezien was ik nu ook weer onder de indruk van het geheel. We besloten om naast elkaar aan de bar te gaan zitten en gingen op zoek naar een lekker drankje. Een vriend van mij riep gelijk "Doe mien een Heineken", maar zelf ging ik naar heel iets anders op zoek.

Na even in het boekwerk, waarin het menu stond beschreven, gekeken te hebben koos ik voor een Dead Guy Ale van Rogue Ales, dit was een lentebock van 6,8%. Er werd een rekening voor ons geopend en iedereen had op een gegeven moment een lekker biertje in de hand. Het was erg gezellig en we vermaakten ons uitstekend. We hadden die middag verder niks meer op de planning staan en dus besloten we om een tijdje in Yard House te blijven hangen. Op het moment dat we Yard House wilden gaan verlaten had ik 5 verschillende bieren op. Naast de Dead Guy Ale ook een Stiegl-Radler Grapefruit (een radler uit Oostenrijk), een Young Double Chocolate Stout van Eagle Brewery uit Engeland, een Luponic Distortion: Revolution N0. 005 IPA van Firestone Walker Brewing uit Californië en een Liliko'i Kepolo witbiertje van Avery Brewing Co uit Colorado. Je kunt je voorstellen dat ik op dat moment niet meer geheel nuchter was, maar dat waren mijn vrienden ook niet en we waren tenslotte in Las Vegas. We beleefden de stad zoals het hoort en hadden de grootste lol. De rekening was vrij fors, ik heb er echter geen foto van gemaakt, dus weet het precieze bedrag niet. Niemand maakte zich daar druk om, want het was weer een super ervaring geweest, waarvan ik er al meerdere bij andere locaties van Yard House heb gehad. Ik kom er graag en hoop dat ik in de toekomst nog eens bij een vestiging van de keten een biertje ga drinken.