Pagina's

woensdag 8 januari 2020

Activiteit: Hollywood Walk of Fame - Los Angeles, Californië

Activiteit: Hollywood Walk of Fame
Adres: N Highland Ave & Hollywood Boulevard, Los Angeles, CA 90028, Verenigde Staten


Over een paar maanden ga ik voor de 2e keer op vakantie naar Anaheim. Een paar jaar geleden ging ik voor het eerst naar diezelfde plaats in de buurt van Los Angeles. Ik bezocht de stad destijds om van daaruit onder andere naar het Disneyland Resort, Universal Studios Hollywood en Knott’s Berry Farm toe te gaan. Echter was ik ook benieuwd naar de stad Los Angeles, ik wilde Hollywood en Hollywood Boulevard zien en ook leek het me leuk om Beverly Hills en Rodeo Drive te bezichtigen. Natuurlijk mocht ook een bezoek aan het Hollywood Walk of Fame niet ontbreken. Het lastige van de reis van toen was dat we niet over een huurauto beschikten en alles dus met het openbaar vervoer of met behulp van georganiseerde tours moesten doen. Het leek mij vanwege de veiligheid geen goed idee om vanuit Anaheim op eigen houtje met het openbaar vervoer naar Los Angeles toe te gaan en dus ging ik op zoek naar een tour welke onder andere de Hollywood Walk of Fame aandeed. 

Na enige tijd op het internet rondgekeken te hebben kwam ik uit bij een touroperator waarbij ik al vaker dagtrips had geboekt en waar ik ook altijd goede ervaringen mee heb gehad, namelijk GrayLine. De tour waarin ik erg geïnteresseerd was had de naam LA City Tour and Hollywood Experience en kostte (met een korting welke ik online gevonden had) $ 118,80 voor 2 personen. Bij de tour was onder andere een hele rit met uitleg door Los Angeles, Hollywood, Olivera Straat, Farmers Market, The Grove en Santa Monica inbegrepen. Ik vond het zeer aantrekkelijk en besloot dan ook om het te boeken. Op de dag van vertrek werden we netjes op tijd bij ons hotel opgehaald en nadat we bij het verzamelpunt aan waren gekomen gingen we vervolgens met een andere bus richting Los Angeles. De eerste stop was Olivera Street, daar zal ik het een andere keer over gaan hebben, en vervolgens gingen we door naar de binnenstad van Los Angeles en Hollywood.

 




Ik keek er erg naar uit om de Hollywood Walk of Fame te gaan bezoeken. Ik kende het trottoir welke langs Hollywood Boulevard en Vine Street loopt natuurlijk al wel van televisie, zoals vrijwel iedereen de straat wel kent, maar nu werd het dus eindelijk werkelijkheid om er zelf op te lopen en de sterren van dichtbij te zien. In het totaal zijn er op de Hollywood Walk of Fame meer dan 2.500 vierkante tegels met middenin een roze ster aangebracht, in elke ster staat de naam van een beroemdheid uit Hollywood beschreven. De namen zijn bekend van radio, televisie, film, muziek en theater. Onder elke naam van de ster staat een bepaald embleem welke aangeeft in welke categorie de ster bekend is. De sterren van de Hollywood Walk of Fame benadrukken de glorie van Hollywood. De eerste beroemdheden welke een ster zouden krijgen werden in de jaren 1956, 1957 en 1958 geselecteerd en in dat laatste jaar werden tevens de eerste 8 sterren gelijktijdig onthuld.

Deze eerste onthulling diende er meer voor om het publiek bekend te maken met datgene wat de bedenkers van de Hollywood Walk of Fame voor ogen hadden. Het duurde echter nog geruime tijd voordat er meerdere sterren op de boulevard werden onthuld. In de jaren 60 en 70 was er weinig groei waar te nemen in aantal sterren. In 1978 werd de Walk of Fame benoemd tot cultureel-historisch monument, waardoor er nieuw leven in werd geblazen. De pers werd sinds dat moment bij elke onthulling van een nieuwe ster ingeschakeld en daardoor werd het ook steeds meer een belangrijke toeristische attractie. Er zijn niet alleen echte mensen op de Walk of Fame te vinden, want sinds het einde van de jaren ’70 hebben er ook een flink aantal fictieve sterren zoals Mickey Mouse en andere animatiefiguren een mooi plekje op de boulevard gekregen. Elk jaar wordt de Hollywood Walk of Fame door tientallen duizenden mensen bezocht en ik ben er daar dus een van geweest.




De bus waarin we zaten werd geparkeerd en vervolgens kregen we de mogelijkheid aangeboden om 1,5 uur lang zelf de omgeving te verkennen. Het was druk op Hollywood Boulevard, veel aparte, verkleedde en vreemde mensen liepen op straat en daaromheen wandelden alle toeristen. Een van de eerste sterren welke ik zag was die van Michael Jackson. In mijn jonge jaren was ik altijd een groot fan van deze zanger en ik ben zelfs ooit naar een van zijn concerten geweest in De Kuip in Rotterdam (Dangerous World Tour in 1992 met onder andere Kris Kross in het voorprogramma). Ik moest dan ook wel direct een foto van zijn ster op de Walk of Fame maken. Ik vond het prachtig om te zien, maar vond het ook wel emotioneel, omdat hij natuurlijk overleden is. Ik dacht weer even terug aan zijn mooie muziek en was er nu extra onder de indruk van dat ik bij zijn naam in Hollywood stond. Nadat we even bij de King of Pop stil hadden gestaan was het tijd om onze weg te vervolgen.

We liepen langs een aantal verschillende sterren, veel van de namen kende ik, maar ik moet eerlijk bekennen dat er ook wel een aantal onbekendere namen op de stoep lagen. Een van de aparte sterren vond ik die van de Victoria Secret Angels, natuurlijk weet ik wel wie dat zijn, maar omdat het allemaal aparte modellen zijn met natuurlijk ieder hun eigen naam vond ik het vreemd dat er een afzonderlijke ster voor de groep op de Walk of Fame lag. De dames zijn geen filmsterren, maar gewoon modellen van een lingeriemerk. Enige tijd later zag ik de ster van de Los Angeles Dodgers, met daarbij een “Award of Excellence”. Op dat moment begreep ik dat de Walk of Fame niet meer alleen gericht was op Hollywoodsterren, maar dat iedereen of elke groep die iets betekent of heeft betekend voor Los Angeles of Hollywood met een ster op het trottoir kan verschijnen. Het schijnt dat er elk jaar 200 nominaties voor een ster zijn en daarom zijn de namen ook zo divers.




Ik keek mijn ogen uit op de Hollywood Walk of Fame, het was natuurlijk een grote toeristische trekpleister, maar daar hou ik juist wel van. Het mooie van de Amerikaanse cultuur vind ik dat veel zaken erg overdreven en over de top worden gedaan en dat was met de Walk of Fame ook het geval. Ik liep langs een aantal bekende gebouwen, zoals onder andere de Disneybioscoop El Capitan en het Hard Rock Cafe en het voelde net alsof ik in Universal Studios terecht was gekomen. De straat had namelijk veel gelijkenissen met dat park en ik vond het prachtig. Ik vertelde al eerder over de animatiefiguren welke een ster op de Walk of Fame hadden gekregen, maar daarnaast waren ook de poppen van The Muppets met een gedenkteken op de straat aanwezig. Eerlijk gezegd had ik alleen maar namen van bijvoorbeeld Arnold Schwarzenegger, Madonna, Bruce Willis en Sylvester Stallone verwacht, maar de namen op de sterren gingen veel verder en dat vond ik een leuke verrassing.

Op een gegeven moment kwamen we zelfs de ster van een van mijn favoriete attractieparken tegen, namelijk Disneyland. Dit park was de hoofdreden dat ik naar Anaheim en dus ook Los Angeles was gekomen en ik vond het super om de ster daarvan op de Walk of Fame op de foto te kunnen zetten. Na nog even verder te hebben gelopen kwamen we langs het Dolby Theatre en we zagen ook nog de ster van Godzilla. Gekker kon het bijna niet, van Michael Jackson naar Godzilla, de namen waren echt heel erg divers. Ik snapte daarom ook wel dat er inmiddels al meer dan 2.500 sterren op de Walk of Fame te vinden zijn, want het leek wel alsof er voor alles en iedereen die maar een klein beetje met Los Angeles of Hollywood te maken had een ster was neergelegd. Op een gegeven ogenblik kwamen we uit bij een wat minder toeristische buurt, waardoor we maar besloten om terug te lopen. De Walk of Fame vond ik erg leuk en apart. Wanneer je in Los Angeles bent is het zeker een aanrader!