Pagina's

dinsdag 28 januari 2020

Restaurant: Beer Authority - New York City, New York

Restaurant: Beer Authority
Adres: 300 W 40th St, New York, NY 10018, Verenigde Staten


Op onze een-na-laatste volledige dag, tijdens mijn afgelopen verblijf in New York City, zijn we in de loop van de ochtend naar de wijk Queens toe geweest. We bezochten daar onder andere Unisphere en het Arthur Ashe Stadium in het Corona Park en het was eigenlijk de bedoeling dat we daarna nog naar Williamsburg, Brooklyn en Bushwick zouden gaan. Het was die dag echter zo koud in de stad dat we er op een gegeven moment genoeg van hadden om buiten te lopen en liever terug gingen naar Manhattan om daar ergens binnen te gaan zitten en wat te eten. We besloten daarom om met de metro terug te reizen en we gingen op zoek naar een leuke kroeg waar we wat kleine hapjes en een paar drankjes konden nemen, en bovendien ook nog wat van de Champions League wedstrijd die gespeeld zou gaan worden konden zien. Een paar avonden er voor waren mijn vriendin en ik nog geweigerd bij een zaak met de naam Beer Authority, omdat we geen paspoorten bij ons hadden, en we besloten om het nog maar eens te gaan proberen, vanwege het feit dat het me toch wel een leuk café leek.

Beer Authority is een bar en restaurant welke centraal gelegen is in Manhattan, op de hoek van 40th Street en 8th Avenue. De zaak bestaat uit een drietal ruime etages, met in de middelste ruimte een mahoniehouten bar welke bijna 19 meter lang is. Op de begane grond bevind zich een kleine bar, maar eenmaal op de eerste etage kom je terecht in een ruime, moderne bar, waarbij tevens een menu wordt gehanteerd met innovatieve en kwalitatief goede pub-gerechten. Er kunnen zo’n 150 personen plaatsnemen aan alle verschillende tafels in de ruimte. Op de bovenste etage bevindt zich een dakterras, welke een geweldig uitzicht biedt op de omgeving van de stad. De bar schenkt bieren vanuit 90 verschillende taps en fusten en daarbij heeft het ook nog eens 100 soorten op de fles. De nadruk ligt bij Beer Authority op ambachtelijke bieren van over de hele wereld. De zaak wilt een luxe pub-ervaring bieden in het hart van Times Square. Het is elke dag geopend vanaf 11:00 uur en blijft open tot 4:00 uur in de nacht (alleen op zondag sluit het 2 uurtjes eerder, dus om 2:00 uur).

 




Nadat we het metrostation op 42th Street uit kwamen gelopen was het nog een korte wandeling (4 minuten) naar Beer Authority. De naam van de zaak was in koeienletters aan beide zijden van de bovenkant van het pand geschreven. We moesten even de hoek omlopen om bij de entree van de bar uit te komen en toen we bij de ingang aankwamen zag ik dat er dit keer geen portier of beveiliging aan de deur stond, en we hoefden dus ook geen legitimatie te laten zien. De bar op de begane grond was helemaal leeg en daarom liepen we de trap op omhoog om bij het grote bar- en restaurant-gedeelte van de zaak uit te komen. Het was nog heel erg rustig in het gebouw, misschien kwam dat door het tijdstip. Het was 13:30 uur op een doordeweekse dag, dus eigenlijk net na lunchtijd en veel te vroeg voor het diner. Aan een paar tafeltjes zaten wel wat mensen evenals aan de bar. Voor ons maakte dat niet veel uit, want we hadden het met z’n vieren toch wel gezellig. We liepen naar een van de vrije tafels bij het raam, zodat we ook konden zien wat er op straat allemaal gebeurde. 

De ruimte waarin we zaten was mooi gedecoreerd, de wanden waren allemaal beplakt met logo’s van verschillende bieren, allerlei reclame-uitingen waren opgehangen en op televisieschermen werden sportwedstrijden getoond. De tafels, stoelen, vloer en al het overige meubilair was allemaal van hout en er was echt een sfeer van een gezellige kroeg gecreëerd. De serveerster kwam naar ons toegelopen en ze reikte de menukaarten uit. Het menu kwam in een drietal delen, een groot blauw boekwerk waarin alle bieren waren geschreven, een geplastificeerde kaart met de gerechten en daarbij ook nog een klein papiertje met de lunch specials. We besloten om eerst even een lekker drankje te bestellen en na enige tijd door het boek gebladerd te hebben kozen we voor een Brooklyn Lager, een Vanilla Mule cocktail, en tweemaal een Austin Ruby Red Grapefruit Cider. Zelf ging ik ook voor het laatstgenoemde drankje, ik was benieuwd naar hoe een grapefruit cider zou smaken, want had dat nog nooit gedronken. Nadat we deze bestelling hadden doorgegeven pakten we de andere kaarten erbij. 





Na even met elkaar overlegd te hebben startten we met een tweetal kleine gerechten, namelijk de Classic Sliders, dit waren 3 kleine hamburgers belegd met Amerikaanse kaas en bacon, geserveerd met een bakje tomatenketchup, en de Beer Authority Nachos, dit was een bord nacho’s belegd met cheddarkaas, guacamole, salsa en zure room. De drankjes stonden al snel op tafel, de ciders werden geserveerd in blikjes en dat vind ik altijd wel leuk. Het smaakte door de grapefruit vrij zuur, maar dat had ik ook wel verwacht. Het was lekker fris en het paste goed bij de gerechten welke even later ook op tafel stonden. De sliders sneden we in stukken en werden verdeeld en de nachos zetten we in het midden van de tafel. De smaak van de kleine hamburgers was heerlijk, het was eigenlijk een heel eenvoudig gerecht maar ik was er meer dan tevreden mee. De nacho’s hadden van mij wel met wat meer ingrediënten (bijvoorbeeld jalapeño en pulled pulk) belegd mogen worden, maar ook die vond ik lekker smaken. Nadat we de drankjes op hadden besloten om het boek er weer bij te pakken.

Dit keer werden er een viertal verschillende (speciaal)bieren besteld, waarvan twee IPA, één porter, en één pils. We hadden de beide borden met eten inmiddels ook al op en eigenlijk hadden we nog wel wat trek. Bij de voorgerechten op de kaart stond het gerecht Spicy Chili Bowl, met daarbij als omschrijving: gehakt met gesmolten cheddar kaas en zure room geserveerd met tortillachips. Daar hadden we trek in en we gingen er voor. Enkele minuten nadat we de biertjes voor ons hadden staan werd ook het schaaltje met de chili en daarnaast de chips geserveerd. Het zag er heerlijk uit, het schaaltje had in de oven gestaan, waardoor de bovenlaag van de kaas gesmolten was en daarna weer hard was geworden en daarbovenop lag een klein flesje tabasco om het allemaal nog wat meer pit te geven. We dronken de lekkere biertjes op en genoten van de pittige chili met tortillachips. We waren gezellig aan het kletsen en hadden het goed naar ons zin. Met een schuin oog keken we naar het voetbal op televisie. Nadat we alles op hadden besloten we om weer terug te gaan naar het hotel. We betaalden de rekening van $ 149,50 (inclusief fooi) en konden er weer voor even tegenaan!