Pagina's

zaterdag 15 augustus 2020

Restaurant: Yard House - Boston, Massachusetts

Restaurant: Yard House
Adres: 126 Brookline Ave, Boston, MA 02215, Verenigde Staten


Op de dag van onze terugkomst uit South Yarmouth zijn we onder andere naar het JFK Museum, het Concord Museum, de Skywalk Observatory en Fenway Park toe gegaan. Het was een drukke dag geweest waarbij we veel hebben gezien en gedaan. Van al die activiteiten hadden we de nodige dorst gekregen en daarom spraken we met elkaar af on naar een van onze favoriete Amerikaanse kroegen te gaan, namelijk Yard House. Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Yard House in Las Vegas. Ik was daar samen met een aantal goede vrienden (met een van hen was ik nu ook samen in Boston) en we hebben toen een flink aantal uur doorgebracht in de vestiging op The Linq Promenade, maar ook in de locaties in het Red Rock Resort en Town Square. Op het moment dat we zagen dat er ook een vestiging van Yard House in Boston aanwezig was besloten we meteen om op een van de avonden daar naartoe te gaan. De bar bevond zich niet in de buurt van ons hotel, maar in de nabije omgeving van het honkbalstadion Fenway Park. We gingen er daarom met de taxi naartoe.

Yard House is een Amerikaanse keten van sportbars, het heeft meer dan 80 verschillende locaties welke verspreid zijn over de Verenigde Staten. Het grootste deel ligt echter ten westen van de Mississippi River. De eerste locatie werd in 1996 geopend in Long Beach, Californië, echter opereert het bedrijf op dit moment vanuit Orlando, Florida. Pas sinds het jaar 2010 is Yard House gaan uitbreiden met locaties aan de Oostkust van het land. Alle vestigingen van het bedrijf hebben een grote focus op ambachtelijk bier, de locaties hebben vrijwel altijd meer dan 100 verschillende bieren op de tap. Er worden proeverijen van verschillende soorten in kleinere glazen aangeboden, maar er kan ook gekozen worden voor glazen van één yard (0,914 meter) lang. Naast het drinken van bier kan er binnen de vestigingen van Yard House ook gegeten worden. Het restaurant biedt namelijk een verscheidenheid aan gerechten aan, waarbij het zich richt op fusion- en pubgerechten. De keten is onderdeel van Darden Restaurants, welke het bedrijf in 2012 voor $ 585 miljoen heeft gekocht.




Voordat we naar Yard House gingen hebben we eerst Fenway Park bezocht. Vanuit dat stadion liepen we in een paar minuten naar de kroeg. Het bekende logo van Yard House hing boven de zaak en we wandelden er naar binnen. Het was er erg druk, veel van de tafels waren bezet, maar wij wilden het liefst aan de lange bar in het midden van de zaak plaatsnemen. Er was echter geen enkele kruk vrij, dus besloten we om even in de hoek te wachten. Gelukkig stonden er al snel 2 mensen op om weg te gaan en dus gingen wij daar zitten. De ruimte was groot, bijna van dezelfde omvang als de locatie in Las Vegas. Ik vond het er direct gezellig en het voelde vertrouwd. We hadden zin om een paar proeverijtjes van kleine glaasjes bier te nemen en er ook wat bij te eten. Na even op het menu gekeken te hebben gingen we allebei voor een flight van de Yard House huisbieren. De proeverij bestond uit de House Honey Blonde (een gewoon pils), de House White Ale (witbier), de House IPA (IPA) en de House Belgian Golden (een Belgian Strong Golden Ale, welke het lekkerste was).
 
De glaasjes werden op een leuk rechthoekig blad geserveerd, de volgorde van drinken werd aangegeven en we gingen er rustig mee aan de slag. De smaken waren divers en ik vond het een aardige proeverij. Op een gegeven ogenblik hadden we alle glaasjes leeg en op dat moment lustten we ook wel wat te eten. We bestelden de Onion Ring Tower, dit was een toren van een kleine 25 gepaneerde en gefrituurde uienringen op elkaar. Daarbij werd er ook nog gekozen voor een glas Rogue Dead Guy Ale en zelf ging ik voor de Green Monsta IPA. Aan dat bier moest ik wennen, in het begin smaakte het naar zeepsop, maar later werd de smaak toch een stuk beter. De uienringen werden geserveerd en de toren zag er prachtig uit. De combinatie van het bier en de gefrituurde uien was heerlijk en we vermaakten ons uitstekend in Yard House. Nadat we alles op hadden gegeten en gedronken hadden we nog geen zin om terug naar het hotel te gaan. We hadden namelijk trek in nog een proeverij en bovendien zagen we de heerlijke nacho's op het menu staan, welke we ook in Las Vegas hadden gegeten.





Het bord met nacho's stond bij de voorgerechten, maar het had als titel Chicken Nachos Grande en we wisten van de vorige keer dat het voor ons tweeën een aardige portie zou zijn. Toch bestelden we het gerecht, bestaande uit nacho's, bonen, kaas, tomaat, guacamole, salsa, koriander, uien, zure room en natuurlijk stukjes kipfilet. We hadden er trek in en het zou daarnaast ook goed gaan passen bij de volgende proeverij van 4 kleine biertjes. Ditmaal wilden we voor iets zwaardere biertjes gaan, maar ook wel weer allemaal verschillend van soort. We kozen voor een UFO Raspberry (een hefeweizen van een lokale brouwerij uit Boston, Harpoon Brewery), een Clementine (een witbier) en een Galactica (een imperial / double IPA, allebei van de brouwerij Clown Shoes), en we sloten af met de Oatmeal Stout van Ipswich Ale Brewery. Er werden wederom twee keer vier glaasjes volgeschonken en voor ons geserveerd. De glaasjes kostten tussen de $ 2,25 en $ 2,50 per stuk, en de inhoud was minder dan 200 milliliter. Ze dienden er echt voor om het bier te kunnen proeven.

Enkele minuten nadat we de nieuwe biertjes voor ons hadden staan kwam onze serveerster aangelopen met het grote bord vol met nacho's. Het zag er heerlijk uit en ik had zin om er van te gaan genieten. Zowel de hefeweizen als het witbier en de IPA smaakten goed bij de nacho's en alle ingrediënten waarmee ze waren gelegd. De stout liet ik even staan tot het moment dat we het bord leeg hadden. Dat biertje was namelijk heel anders van smaak, het smaakte naar chocolade en koffie en ik wilde het bewaren als een soort van dessert. We genoten van onze hapjes en drankjes en hebben enkele uren in Yard House doorgebracht. Het was heel gezellig, maar op een gegeven moment was het wel weer tijd om terug naar het hotel te gaan. We kregen de rekening uitgereikt en moesten in totaal $ 83,89 betalen. Ik vond dat helemaal niet erg, ik had veel bieren welke ik nog niet kende geproefd, had heerlijke uienringen en nacho's gegeten en bovendien een erg gezellige avond gehad. Yard House blijft een van mijn favorieten, ik hoop er snel weer eens naartoe te gaan!