Pagina's

vrijdag 7 augustus 2020

Restaurant: Harvard Gardens - Boston, Massachusetts

Restaurant: Harvard Gardens
Adres: 316 Cambridge St, Boston, MA 02114, Verenigde Staten


Voorafgaande aan de reis naar Boston had ik voor onze laatste dag in die stad een Boston Brewery Tour via de website van Boston Brew Tours geboekt. Om de tour door te laten gaan moesten er een minimum aantal deelnemers zich er voor hebben aangemeld. Een paar dagen voorafgaande aan die activiteit ontving ik helaas een e-mail waarin verteld werd dat er slechts 2 aanmeldingen (die van onszelf) waren en dat het te weinig was. De Boston Brewery Tour ging dus niet door en we hadden daardoor de avond vrij gekregen. We moesten dus even gaan bepalen wat we dan wel zouden gaan doen en ook waar we zouden gaan eten. Bij de tour zou namelijk ook een avondmaaltijd inbegrepen zijn en daar moesten we dus een vervangend iets voor gaan verzinnen. In de buurt van ons hotel, het Wyndham Boston Beacon Hill, hadden we de voorgaande dagen al een aantal restaurants gezien, waar we wel interesse in hadden om naartoe te gaan. Na even overleg gevoerd te hebben besloten we om naar het restaurant Harvard Gardens toe te gaan.

Harvard Gardens was een opzichzelfstaand, onafhankelijk restaurant welke al sinds het jaar 1930 aanwezig is in Boston. De zaak bevond zich in de wijk Beacon Hill en vanuit het hotel was het een kleine 3 minuten lopen. We hoefden eigenlijk alleen een straat over te steken, rechtsaf te slaan en vervolgens enkele meters rechtdoor lopen. Het regende en ondanks dat het maar een korte wandeling was, was ik toch blij dat we bij het restaurant aan waren gekomen. Aan de buitenkant van de eetgelegenheid was met grote letters de naam van het restaurant afgebeeld en we gingen er snel naar binnen. We werden vriendelijk welkom geheten en het viel me gelijk op dat het vrij druk was in de ruimte, ondanks het feit dat het dinsdagavond was. Het moest dus wel een goed restaurant gaan zijn en door de gezellige ambiance kreeg ik direct zin om iets lekkers te eten en te drinken. Gelukkig waren nog niet alle tafels bezet, een van de booths was nog vrij en we werden door de vriendelijke gastvrouw daar naartoe gebracht.

FOX Rondreizen Verenigde Staten 




De ruimte was donker en bruin, de rugleuningen van de banken waren in Chesterfield-stijl ontworpen, de tafels en stoelen waren van een donkerkleurig hout gemaakt, de muren waren zwart met witte teksten en er hingen oude foto’s aan de wanden. Dit alles zorgde ervoor dat er een fijne sfeer werd gecreĆ«erd, ik vond het een erg uitnodigende setting en ik was al direct blij dat we voor Harvard Gardens hadden gekozen. De zeer overzichtelijke menukaarten werden uitgereikt en ik begon de gerechten rustig te lezen. Op de voorzijde van de kaart waren alle etenswaren (voor-, hoofd-, en nagerechten) beschreven en op de achterkant stonden de alcoholhoudende drankjes vermeldt. We besloten om eerst iets te drinken te bestellen en kozen allebei voor een Gunner’s Daughter. Dit was een zwart stout bier met een koffie- en pindakaas-smaak, van de roterende tap van de brouwerij Mast Landing Brewing Co. Het werd erg aangeprezen en ik was benieuwd naar hoe het zou gaan smaken.

Op het menu zag ik bij de voorgerechten een New England Clam Chowder staan. Ik had al enkele dagen trek in die soep en wilde de chowder het liefst natuurlijk vanuit een grote bol brood eten. Helaas werd de vissoep van mosseltjes niet in brood geserveerd, maar in een kom. Ondanks dat besloot ik toch om voor de New England Clam Chowder als voorgerecht te kiezen. Deze gebonden witte soep zou gevuld gaan worden met mosseltjes, stukjes gerookte bacon, aardappel, mais en bieslook. Er zouden tevens een aantal crackers bij geserveerd gaan worden. Aan de overkant van de tafel werd er ook een soep besteld, namelijk de tomatensoep, gevuld met natuurlijk tomaten, maar ook basilicum pesto en knoflook croutons. We besloten om nog even te wachten met het bestellen van de hoofdgerechten, omdat we niet al na een half uur buiten wilden staan en nog even rustig van onze laatste avondmaaltijd in Boston wilden genieten. Enkele minuten nadat we de drankjes en voorgerechten hadden besteld stonden de biertjes al op tafel.   





De eerste slok van de Gunner’s Daughter was even wennen, de smaak van vloeibare pindakaas samen met koffie en chocolade was lekker, maar ik had beter voor dit bier kunnen kiezen aan het einde van de maaltijd. Door de volle smaak viel het wat zwaar op de maag. De soepen werden daarna ook al snel geserveerd, die hoefden natuurlijk ook alleen maar uit een grote pan opgeschept te worden. Het kommetje met mijn New England Clam Chowder zag er lekker uit, ik vond het alleen wel jammer dat de crackers in een plastic zakje zaten. Dit had van mij best wat anders opgediend mogen worden. De soep was goed heet en heerlijk van smaak. De mosseltjes samen met de stukjes aardappel en bacon zorgden er voor dat de soep lekker dik en gebonden was en de combinatie met de bieslook proefde erg goed. De tomatensoep was oranje van kleur, de basilicum pesto en knoflook croutons zorgden ervoor dat het niet zoet, maar hartig van smaak was. Ik hoorde dat het ook lekker smaakte, en doordat de kommen niet zo groot waren duurde het ook maar even voordat we allebei onze soep op hadden.

Nadat we de soepkommen leeg hadden pakten we de kaarten er weer bij en keken naar de hoofdgerechten welke op het menu stonden. Ik had trek in nog een gerecht met vis en ging daar naar op zoek. Ik zag gerechten met zalm, maar ook fish & chips, surf & turf, vis-taco’s en garnalen-taco’s beschreven staan en besloot om voor het laatstgenoemde gerecht te kiezen. De garnalen-taco’s zouden geserveerd gaan worden met ananas-salsa, pittige rode kool, guacamole, chipotle-saus en natuurlijk garnalen. Ik besloot om daar een bakje zoete-aardappelfrietjes bij te bestellen. Er werd verder aan tafel nog gekozen voor de Harvard Gardens Burger, dit was een hamburger op een geroosterd broodje belegd met gerijpte cheddar-kaas, pittige gebakken uien en bacon aioli. Deze hamburger zou ook met zoete-aardappelfrietjes, met daarbij tevens een bakje tomatenketchup, geserveerd gaan worden. We hadden de eerste biertjes inmiddels ook op en daarom besloten we dan ook om er nog een te bestellen. Ik wilde echter wel voor een biertje gaan welke wat minder zwaar op de maag zou liggen.




Zelf koos ik voor een biertje welke in een blikje geserveerd zou gaan worden. Het werd de Gripah Grapefruit IPA van de brouwerij Cisco Brewers Inc, verder werd er ook nog een Kiwi Rising IPL van Jack's Abby Craft Lagers van de tap besteld. De drankjes werden gehaald en geserveerd en vervolgens moesten we weer even wachtten tot het moment dat de bestelde hoofdgerechten op tafel stonden. Het werd alsmaar drukker in het restaurant en op een gegeven moment waren alle tafels in de ruimte en ook alle stoelen aan de bar bezet. Het was een erg populaire zaak, dat kwam denk ik door de ambiance, de locatie in een goede buurt en het lekkere eten en drinken. De serveerster kwam met onze borden aangelopen en ik zag dat mijn taco’s een heel kleurrijk geheel vormden. Er lagen 3 garnalen-taco’s in een speciaal daarvoor gemaakte taco-houder, naast de ingrediĆ«nten welke ik al eerder noemde werden ze ook geserveerd met limoen en een takje peterselie. Het zag er heerlijk uit en ik had zin om aan het gerecht te beginnen.

Mijn taco's waren dus geserveerd met een bakje zoete-aardappelfrietjes en daar proefde ik er eerst een aantal van. Ze waren lekker knapperig en dubbel gebakken en dat vind ik altijd wel noodzakelijk bij zoete friet. Ze waren goed gezouten en daardoor erg lekker. De frisse garnalen-taco’s pasten er uitstekend bij. De combinatie van de kleine gebakken garnaaltjes met de zoete rode kool, ananas-salsa en Mexicaanse sauzen was heerlijk. Ik rolde de taco’s op en at ze samen met de frietjes op. Elke taco bestond uit 3 of 4 happen en ze waren dan ook zo op. Doordat ik ook al het bakje soep op had raakte mijn maag wel al snel vol. Ik was daarom blij dat ik een niet al te groot gerecht had besteld. De Harvard Gardens Burger met friet zag er ook ontzettend goed uit, een dikke laag kaas lag op het vlees en daarboven de gebakken uien. Met wat moeite lukte het ook om dat bord helemaal leeg te krijgen. Nadat we alles op hadden kregen we de rekening uitgereikt, we moesten $ 81,19 betalen. Dit was de hoogste rekening tijdens die reis, maar dat was ook wel te verwachten. We zaten in een chique zaak in een nette wijk, met bovendien goed eten en drinken. Ik vond het de rekening wel waard.