Adres: 2085 S Casino Dr, Laughlin, NV 89029, Verenigde Staten
Door de jaren heen ben ik al bij veel verschillende Amerikaanse restaurantketens geweest, maar toch blijven er ook nog steeds genoeg over om te bezoeken. Elke keer wanneer ik naar een nieuwe restaurantketen ben geweest komen er wel weer een tweetal nieuwe bij waar ik een keer wil gaan eten. Een van de restaurantketens welke lang op mijn wensenlijstje stond was In-N-Out Burger, ik heb veel lyrische verhalen over dit fastfoodrestaurant gelezen op internet en zelf wilde ik ook graag een keer de hamburgers van dit restaurant gaan proberen. In het verleden heb ik In-N-Out Burger een aantal keer gezien aan de LINQ Promenade in Las Vegas, maar was er nog nooit naar binnen toe geweest om er te eten, niet omdat ik het niet wilde, maar puur vanwege het feit dat het er elke keer zo druk was, en de rij met wachtende mensen vaak al buiten begon. Tijdens het maken van de planning van mijn afgelopen reis naar Nevada en Californië zag ik dat er een vestiging van In-N-Out Burger aanwezig zou gaan zijn in Laughlin en ook nog eens in de buurt van ons hotel. Het leek mij daarom een ideaal restaurant om te gaan bezoeken tijdens onze enige avond in die stad.
In-N-Out Burger is een Amerikaanse keten van fastfoodrestaurants met locaties welke zich voornamelijk in het zuidwesten van het land bevinden. Het eerste restaurant werd in het jaar 1948 opgericht in Baldwin Park, Californië, door Harry Snyder en Esther Snyder. Momenteel is het hoofdkantoor van de keten te vinden in Irvine, Californië. Door de jaren heen heeft In-N-Out Burger zich, naast zaken in Zuid-Californië, uit weten te breiden met restaurants in Arizona, Nevada, Utah, Texas en Oregon. Naarmate de keten zich uitbreidde heeft het, naast haar oorspronkelijke locatie in Baldwin Park, ook verschillende andere distributiecentra geopend. Deze distributiecentra in Californië, Arizona, Utah, Texas en Colorado zullen er voor gaan zorgen dat de keten in de nabije toekomst verder zal groeien en dat er locaties gaan ontstaan in andere delen van de Verenigde Staten van Amerika. Alle locaties zijn in eigen beheer, er wordt niet gewerkt met franchise restaurants. Het enige kleinkind van de Snyders, Lynsi Snyder, is op dit moment de huidige eigenaar van het restaurant.
Vanuit het Aquarius Casino Resort was het een ritje van 3 minuten over de S. Casino Dr. om bij In-N-Out Burger uit te komen. Het restaurant bevond zich in een zelfstandig pand, naast het Tropicana Laughlin Hotel and Casino. Het gebouw zag er herkenbaar uit, met het logo van het restaurant in het midden van alle muren. De rode zonneschermen met palmbomen boven de ramen zorgden voor iets zomers en ik had zin om het restaurant binnen te gaan. Er stonden wel een flink aantal andere auto’s voor de zaak, maar ik zag al gelijk dat het gelukkig niet zo verschrikkelijk druk was als elke keer bij de locatie in Las Vegas. Eenmaal binnen keek ik even om me heen, veel van de tafels waren wel al bezet, maar bij een van de ramen zagen we nog een aantal vrije krukken naast elkaar. We liepen daar naartoe, zodat we in ieder geval al een plek hadden om aan te kunnen eten. Het was vervolgens de bedoeling dat we naar de counter toe liepen, om daar op het menu te kijken en onze bestelling door te geven aan de kassa. De zaak was dus ingericht als een echt fastfoodrestaurant, maar dat maakte mij niet uit, ik hou daar juist wel van.
Ik keek even op het menu welke boven de counter hing en was helemaal vergeten dat ik op internet had gelezen dat In-N-Out Burger een “Not-So-Secret menu” hanteert. Op dat “geheime” menu staan allemaal hamburgers welke niet op de prijslijst stonden, waar ik op dat moment naar aan het kijken was. Het menu vond ik daarom maar karig, ik zag slechts een “Double-Double”, een cheeseburger, een hamburger en frietjes staan, met daarbij ook nog een aantal frisdranken en milkshakes waar uit gekozen kon gaan worden. Destijds had ik het meeste zin in een cheeseburger, maar wanneer ik (op het moment van schrijven) naar het geheime menu kijk dan had ik beter voor de “Double Meat”, “Grilled Cheese” en/of “Animal Style” kunnen gaan, maar helaas heb ik daar op dat moment dus niet aan gedacht. Bij de cheeseburger bestelde ik tevens een frisdrankje, ik kreeg een lege kartonnen beker mee en die kon ik vervolgens zelf gaan vullen met Coca-Cola, Coca-Cola Light, Dr. Pepper, 7up, Minute Maid Lemonade, Barq's root beer of water. Alcohol werd er niet geschonken, zoals dat bij vrijwel elke fastfoodketen in Amerika het geval is.
Naast mijn cheeseburger bestelden we ook nog een tweetal hamburgers, 2 bakjes met friet, een vanille-milkshake en nog een beker frisdrank. In het totaal moesten we voor de gehele bestelling $ 18,10 betalen, een erg laag bedrag natuurlijk. We hadden nummer 54 op onze bon staan en moesten vervolgens even wachten, totdat dit nummer werd omgeroepen aan de kassa. In de tussentijd vulde ik de kartonnen beker met lemonade en ijs en nam de eerste paar slokken. Het was een lekker fris drankje. Er bleven maar mensen in het restaurant binnenkomen en vrijwel alle tafels waren constant bezet. Het publiek dat in de zaak zat was uiterst divers en dat vond ik wel leuk om te zien. Het restaurant viel dus bij veel mensen in de smaak en ik was erg benieuwd naar hoe de cheeseburger zou gaan smaken. Er werden steeds meer cijfers genoemd en ons nummer kwam in de buurt. Na enkele minuten gewacht te hebben hoorden we dat 54 omgeroepen werd, we liepen snel naar de voorkant van het restaurant om de rode dienbladen met daarop onze bestelling in ontvangst te nemen.
De cheeseburger en hamburgers zagen er erg goed uit, het waren best flinke burgers. De broodjes waren belegd met een redelijk dit stuk vlees, een grote plak tomaat, sla en saus en het vlees van mijn cheeseburger was bovendien natuurlijk belegd met gesmolten cheddarkaas. De bakjes met friet vond ik wat aan de kleine kant, we hadden er beter nog 1 of 2 porties van bij kunnen bestellen, maar we hadden geen zin om dat nu nog te doen, want dan moesten we weer lang wachten. De cheeseburger smaakte erg goed, het vlees was lekker mals en sappig en ik snapte wel dat er zo enthousiast over In-N-Out Burger werd gesproken op internet. Ik at de cheeseburger vanuit het papieren zakje helemaal op en verdeelde de frietjes met de rest. Het was een lekkere Amerikaanse maaltijd, met een goede cheeseburger, maar ik had eigenlijk nog wel wat meer gelust. Ik baal er nu nog steeds van dat ik niet gedacht heb aan het “Not-So-Secret menu”. Bij een komend bezoek ga ik er zeker wel aan denken, want mijn eerste maaltijd bij In-N-Out Burger smaakte naar meer. Voor de volgende keer ga ik voor de “4X4 Animal Style”, een cheeseburger met 4 stukken vlees en allerlei extra toppings. Ik kijk daar al naar uit, al weet ik nu nog niet wanneer dat zal zijn, mogelijk toch een keer in Las Vegas.