Pagina's

maandag 3 augustus 2020

Activiteit: Bellagio Conservatory & Botanical Gardens - Las Vegas, Nevada

Activiteit: Bellagio Conservatory & Botanical Gardens - Las Vegas, Nevada
Adres: 3600 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten


Een van de bekendste resorts in Las Vegas is het Bellagio, dit komt onder andere vanwege het feit dat het casino in een groot aantal televisieseries en films is te zien (onder andere in Ocean’s Eleven, waarin het door George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon wordt beroofd), maar ook door The Fountains of Bellagio, de gratis te bezichtigen fonteinenshow aan de voorkant van het hotel, welke elke dag veelvuldig plaatsvindt. Het Bellagio behoort tot het duurdere en luxere segment in Las Vegas, maar ondanks dat is er, naast de fonteinenshow, nog een andere gratis bezienswaardigheid in het resort te bezoeken. Dit zijn namelijk de Bellagio Conservatory & Botanical Gardens, bestaande uit een serre en botanische tuinen, welke voor jong en oud mooi zijn om te bezoeken. Ik ben zelf helemaal geen grote liefhebber van bloemen, struiken en planten, maar inmiddels ben ik al meerdere keren bij de botanische tuinen van het Bellagio geweest en telkens weer heb ik mijn ogen uitgekeken, vanwege alles wat er met de bloemen en planten was gedaan en wat er mee was gemaakt.

De botanische tuinen van de Bellagio Conservatory & Botanical Gardens zijn niet altijd hetzelfde, ze worden namelijk met elk jaargetijde (lente, zomer, herfst en winter) aangepast en daarnaast is er ook nog het thema van het Chinees Nieuwjaar (van januari tot half maart). Tijdens mijn laatste bezoek aan de tuinen heb ik dit laatstgenoemde thema voor het eerst gezien. Ik heb bij dit bericht een flink aantal foto’s gezet en alle afbeeldingen welke onderaan staan zijn van het Chinese Nieuwjaar. Het was een mooie, kleurrijke tentoonstelling van bromelia’s en orchideeën. Omdat het destijds het jaar van de schildpad was, was er ook een grote schildpad met bloemen op zijn schild gemaakt en aan de andere kant stond er een enorme Geisha. Wanneer het thema van het Chinees Nieuwjaar ten einde is verschijnt de lente-expositie in het gebouw. Ik heb een tweetal verschillende versies van die tentoonstelling gezien. Een versie had een geheel Japans thema, met een Japanse tempel en kersenbloesem en de andere versie, welke ik een aantal jaar daarvoor heb gezien, stond volledig in het teken van tuinieren, met daarbij allerlei verschillende soorten vlinders en grote bloemen.





Gedurende het Memorial-Day weekend worden de tuinen omgebouwd naar het zomerdisplay. De tuinen krijgen dan een Amerikaans thema, waarbij de Liberty Bell wordt nagemaakt, de kleuren rood-wit-blauw veelvuldig worden gebruikt en daarbij komen er ook een groot aantal Amerikaanse vlaggen in de ruimte te hangen. Het is een erg patriottistische voorstelling en die zou ik graag eens willen gaan zien. Tijdens mijn afgelopen verblijf in Las Vegas was ik er in de maand juli, maar toen had ik er helaas geen tijd voor om ook naar het Bellagio toe te gaan. In de periode van het einde van september tot aan het Thanksgiving-weekend staan de botanische tuinen in het teken van de herfst, er worden dan veel grote pompoenen getoond, evenals allerlei verschillende gekleurde chrysanten. Na Thanksgiving wordt dan de laatste expositie van het jaar klaargemaakt, welke volledig in het teken staat van de feestdagen in de winter. Een grote kerstboom vormt dan het middelpunt van de botanische tuinen, en deze wordt omringd door allerlei verschillende soorten kerststerren. Het lijkt mij ook geweldig om deze wintervoorstelling een keer met mijn eigen ogen te gaan zien, maar helaas is dat er tot nu toe dus nog niet van gekomen.

Het gehele jaar door zijn er allerlei verschillende kleurrijke displays, met vele soorten tropische bloemen, evenals een vlinderhuis vol met prachtige vlinders, te zien in de Bellagio Conservatory & Botanical Gardens. Het is dus voor iedereen gratis te bezoeken en om bij de locatie terecht te komen moet je vanuit de lobby van het hotel (helemaal aan de rechterzijde van het gebouw, dus ook buiten langs de rechterzijde van het water met de fonteinen het pad langslopen) een stukje rechtdoor lopen en dan kom je op een gegeven moment vanzelf uit bij de grote serre, waarin de botanische tuinen zijn gevestigd. Het kan af en toe vrij druk zijn in de tuinen, dus hou daar wel rekening mee. Het beste kun je er vroeg in de ochtend naartoe gaan, wanneer iedereen in Las Vegas nog slaapt of last heeft van een kater, zodat je dan alles gewoon goed kunt zien en op je gemak kunt bekijken. Hieronder zien jullie de foto’s welke ik heb gemaakt, zodat jullie voor jezelf kunnen bepalen of het de moeite waard is om er naartoe te gaan. Ik vind zelf van wel, het is namelijk even heel iets anders in de hectische en drukke wereld van Las Vegas.