Pagina's

zondag 15 januari 2017

Activiteit: The Fountains of Bellagio - Las Vegas, Nevada

Activiteit: The Fountains of Bellagio
Adres:      3600 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten


Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Las Vegas zijn de Bellagio Fountains, wanneer de stad op televisie of in films wordt vertoond zie je deze wereldberoemde fonteinen vrijwel altijd voorbij komen. Deze gratis attractie, welke gelegen is op ongeveer het midden van de strip, staat in veel lijstjes op positie 1 van de te bezoeken activiteiten in Las Vegas en ik wist voorafgaande aan mijn allereerste reis naar Sin City dan ook zeker dat ik deze Bellagio Fountains zou gaan zien. Het is in het verleden jarenlang mijn droom geweest om het Bellagio en haar fonteinen te zien, dit kwam voornamelijk door de film Ocean's Eleven, waarin het Bellagio Resort een centrale rol speelt. Inmiddels is mijn droom al een aantal keer uitgekomen en over een paar maanden zal ik het casino, het hotel en de fonteinen van het Bellagio opnieuw gaan zien en ik kijk er nu alweer naar uit.

De eerste show van de Fountains of Bellagio vond plaats tijdens de opening van het Bellagio Resort in oktober 1998. Het was de bedoeling dat de verschillende waterstralen en fonteinen gekleurd verlicht zouden worden, echter vond Steve Wynn de klassieke witte kleur van de stralen veel beter bij het uiterlijk en de stijl van het Bellagio passen. De fonteinen zijn erop gericht om zoveel mogelijk mensen naar het Bellagio toe te trekken en dat lukt aardig. Overdag vindt er elk half uur een show plaats en in de avonduren, wanneer het donker is, spuiten de fonteinen om het kwartier een nieuwe show. Over het algemeen zijn er zo'n 30 verschillende nummers welke gespeeld kunnen worden tijdens de show, variërend van “Viva Las Vegas” van Elvis tot het populaire “Time to Say Goodbye” van Sarah Brightman en Andrea Bocelli. Elke show bestaat uit één van de 30 nummers.



De show van The Fountains of Bellagio heb ik inmiddels een aantal keer gezien en elke keer weer vind ik het fantastisch. Tijdens mijn eerste verblijf in Las Vegas zag ik de show onder andere vanaf de Eiffel Tower van het Paris Resort. Ik deed destijds de Eiffel Tower Experience en toen ik bovenop de toren stond begon de show. Ik had een prachtig uitzicht en de show zag er heel anders uit dan vanaf de grond gezien. Het was destijds overdag en zelfs toen was de show al prachtig, het lijkt me ook fantastisch om de show een keer in het donker vanaf de Eiffel Tower te zien. Het is echt een aanrader om te doen, wanneer je bovenop de Eiffel Tower staat en je van het prachtige uitzicht aan het genieten bent blijf dan zeker even wachten tot de Fountains of Bellagio beginnen met de show en blijf deze helemaal afkijken.

Veel verschillende nummers heb ik al horen spelen, maar “Con Te Partirò" ofwel “Time to Say Goodbye” blijft toch wel mijn favoriet. Dit Italiaanse nummer past ontzettend goed bij het Bellagio en wanneer ik het nummer hoor en de fonteinen zie spuiten word ik elke keer weer een beetje ontroerd. Het is daadwerkelijk prachtig en puur genieten om de show tijdens die track mee te maken. Andere nummers die perfect bij de show passen zijn “My Heart Will Go On” van Celine Dion en “Fly Me to the Moon” van Frank Sinatra. Ik heb ook al wel een aantal nummers gehoord welke ik eigenlijk helemaal niet zo bij de show vond passen, maar dat ligt dan misschien net mijn persoonlijke smaak. Je moet echt een beetje geluk hebben met welk nummer er wordt gespeeld, maar over het algemeen is het een prachtige show.




De show heb ik gelukkig ook al een paar keer in het donker gezien en ik moet zeggen dat de show dan nog indrukwekkender is dan overdag. De verlichting van het water maakt elke keer weer indruk op me en de show die opgevoerd wordt blijft prachtig. Ook bij de shows in het donker moet je een beetje geluk hebben met welk liedje er wordt gespeeld, maar over het algemeen vind ik het een prachtige voorstelling. Het is erg leuk om de show een keer overdag, wanneer het nog licht is, te bekijken om vervolgens de show nog een keer te doen tijdens de avonduren. Op deze manier kun je beide shows goed met elkaar vergelijken en kun je ook voor jezelf bepalen naar welke show je voorkeur uitgaat, Zelf denk ik toch dat de meeste mensen voor de shows in het donker zullen kiezen, deze shows bieden namelijk nog wat meer entertainment en geven de volledige Las Vegas ervaring.

Voor iedereen is deze ervaring natuurlijk anders, zo keken we tijdens de eerste avond van mijn vrijgezellenfeest in Las Vegas ook naar de show van de Bellagio Fountains. We waren destijds al een behoorlijk aantal uur wakker en vooral de jongens die in het vliegtuig niet geslapen hadden waren erg moe en hadden slaap. Een van de jongens die voor de eerste keer in Las Vegas was stond ook naar de show te kijken en viel vervolgens bijna in slaap, ik moest er wel om lachen en vroeg aan hem of dat hij het zo slaapverwekkend vond. Hij was natuurlijk niet gewend aan het tijdsverschil en moest er echt nog even inkomen. Misschien is het zien van de Fountains of Bellagio gelijk op de eerste avond in Vegas dus niet zo'n heel goed idee, tenzij je natuurlijk nog energie genoeg hebt en nog lang niet naar bed toe wilt gaan. Waarom zou je ook gaan slapen in Las Vegas, zonde van je tijd toch?




De show van de Bellagio Fountains bestaat uit water dat danst op de muziek, er zijn een viertal verschillende spuitmonden aanwezig welke zorgen voor de diverse effecten. Zo zijn er 208 roeiers, dit zijn jets met een volledig assortiment aan sferische beweging, deze kunnen het water dus alle kanten op laten spuiten. De fontein beschikt daarnaast over 798 shooters, welke het water omhoog laten spuiten. Tevens zijn er 192 super-shooters aanwezig welke het water 73 meter de lucht in laten gaan. Las Vegas zou Las Vegas natuurlijk niet zijn wanneer er geen overtreffende trap zou zijn ingevoerd, in 2005 zijn er namelijk nog 16 extreme-shooters aan de fonteinenshow toegevoegd, deze extreme-shooters kunnen het water tot maar liefst 140 meter de lucht in spuiten, dat is natuurlijk ontzettend hoog en het ziet er ook schitterend uit wanneer deze extreme-shooters hun werk doen.

De show van The Fountains of Bellagio mag tijdens een verblijf in Las Vegas eigenlijk niet ontbreken op je to-do lijstje. Zelf vind ik het elke keer weer een genot om de show te zien, de voorstelling geeft het ware Las Vegas-gevoel en is ook echt een icoon in de stad. Elke keer doet het wel weer wat met me, al ligt het ook wel een beetje aan het nummer dat wordt gespeeld. Het is prachtig om al het water metershoog in de lucht te zien worden gespoten op de maat van de muziek. Choreografisch is de gehele show uitstekend in elkaar gezet, het water danst met de muziek mee en de uiteindelijke climax met de extreme-shooters is geweldig. Ik hoop de show in de toekomst nog vaker te zien, hopelijk met wat liedjes welke ik nog niet eerder tijdens de show heb gehoord. Las Vegas heeft mijn hart gestolen en ik kan er maar geen genoeg van krijgen, dat komt onder andere door alle geweldige attracties waaronder The Fountains of Bellagio.