Pagina's

dinsdag 3 januari 2017

Restaurant: The Fisherman's Restaurant & Bar - Seattle, Washington

Restaurant: The Fisherman's Restaurant & Bar
Adres:        1301 Alaskan Way, Seattle, WA 98101, Verenigde Staten


Een van de eerste restaurants in Seattle waar ik heb gegeten is The Fisherman's Restaurant & Bar. Ik heb hier tijdens mijn eerste dag in Seattle geluncht. Het restaurant had ik voorafgaande aan de reis eigenlijk helemaal niet op het programma staan, maar omdat de vestiging van Red Robin Gourmet Burgers and Brews, waar ik eigenlijk heel graag wilde gaan eten, gesloten was moesten we op zoek gaan naar een alternatief. Uiteindelijk zijn we bij The Fisherman's Restaurant & Bar terecht gekomen, dit was een restaurant dat gespecialiseerd was in visgerechten en bevond zich op Pier 57 aan Elliott Bay. 

Onze eerste dag in Seattle was erg regenachtig, in de ochtend bezochten we onder andere het Seattle Aquarium en het Seattle Great Wheel. Toen we uit het reuzenrad met de naam Seattle Great Wheel kwamen gingen we op weg naar de lunch. al snel zagen we dat er vele werkzaamheden waren in de buurt van de vestiging van Red Robin en helaas bleek het dus ook dat het restaurant gesloten was. We liepen daarom terug naar de locatie van het Seattle Great Wheel, omdat we daar in de buurt enkele restaurants hadden gezien en we besloten om het gebouw met de restaurants binnen te gaan en te kijken naar het aanbod.  

 



We twijfelden een tijdje tussen een tweetal restaurants, namelijk The Crab Pot en The Fisherman's Restaurant & Bar. Uiteindelijk kozen we dus voor het laatstgenoemde restaurant, de prijzen waren wat beter in vergelijking met de andere zaak en het menu was ook wat meer naar onze smaak. Bij binnenkomst in het restaurant werden we door een grote houten visserman welkom geheten en we keken nogmaals op de verschillende menukaarten. Op de vloer was met een aantal verschillende gekleurde tegeltjes het logo van het restaurant gelegd en daarnaast stond wederom een grote visser. Alle vissers hadden regenkleding aan en dat vond ik erg goed passen bij het weer van dat moment in Seattle, het was dus een erg toepasselijk restaurant voor die tijd.

Na even gewacht te hebben werden we door een hostess van het restaurant naar een tafeltje toe geleid. De tafeltjes en stoelen waren allemaal van hout, net zoals de rest van de inrichting van het restaurant. Het had iets authentieks en zorgde ook voor een fijne sfeer in de zaak. We kregen van de serveerster de papieren menukaarten uitgereikt en er werd gevraagd wat we wilden drinken. Ik had zin in een biertje maar wilde eerst even op de kaart kijken welke verschillende soorten bier er allemaal werden geschonken. Na even gekeken te hebben koos ik voor de Great Wheel Blonde Ale van de brouwerij Pike Brewing Co. uit Seattle. We waren tenslotte net in het Seattle Great Wheel  geweest en nu kon ik er een hopelijk lekker biertje met dezelfde naam van drinken




Zoals gezegd waren de menukaarten van papier, dat vond ik een beetje vreemd, want als ze nat zouden worden, door bijvoorbeeld een drankje dat op tafel stond, zouden ze gelijk weg moeten worden gegooid. Er was een menukaart met specialiteiten van de dag en een menukaart met de gerechten welke elke dag werden verkocht. We kozen voor de Smoked-on-the-Pier Salmon, dit was een zalmgerecht met rode uit, sla, tomaat, komkommer, knoflookbrood en kruidenkaas en de Coconut Prawns. Dit laatste gerecht bestelde ik voor mezelf, ik had erg veel trek in garnalen en toen ik de Coconut Prawns op het menu zag staan was mijn keuze eigenlijk snel gemaakt. Ik was benieuwd naar het aantal garnalen en het sausje wat erbij geserveerd zou gaan worden.

In de tijd dat we de menukaarten aan het bestuderen waren kregen we de drankjes, een flesje Pellegrino en een dus glas Great Wheel Blonde Ale, geserveerd en daarbij kregen we ook een klein schaaltje met een aantal gesneden stukjes stokbrood en een bakje boter. Op het glas van mijn biertje stond het logo van het restaurant afgebeeld, ik vind het altijd erg leuk wanneer dat het geval is en kon het ook nu weer waarderen. Nadat we geproost hadden nam ik de eerste slok en ik moet zeggen dat het biertje me erg goed beviel. Het smaakte heerlijk, net als eigenlijk alle andere bieren die ik in Seattle heb geproefd van de Pike Brewing Co. brouwerij.




Vanuit de plek in het restaurant waar we zaten hadden we een mooi uitzicht op het reuzenrad en Elliott Bay. We zagen echter ook het terras van het restaurant en dat zag er door alle regen die er viel wel echt somber uit. We hoopten maar dat we de volgende dagen van de reis beter weer zouden gaan krijgen, want de hele tijd regen zaten we natuurlijk niet op te wachten. Heel veel beter is het tijdens die eerste periode in Seattle helaas niet geworden, maar gelukkig was het weer tijdens ons tweede verblijf in die stad, gedurende dezelfde vakantie, een stuk beter. We spraken over het reuzenrad en dat het zonde was dat we door de mist en regen een beperkt uitzicht hadden, maar toch vonden we het allebei wel erg leuk dat we het toch gedaan hadden.

Tijdens het gesprek werden de gerechten geserveerd, het zalmgerecht vond ik er erg smakelijk uitzien, vooral het brood met de kruidenkaas leek me heerlijk, van zalm hou ik niet maar op de manier hoe het gerecht op was gemaakt zag het er toch lekker uit. Mijn gerecht met kokosgarnalen zag er ook goed uit en er kwam een heerlijke geur van af. Helaas lagen er maar 5 garnalen op het bord, ik had er best wat meer gelust, en dat vond ik wel jammer. In het midden van het bord stond een bakje met saus, ik proefde eerst even wat voor een saus het was en ik moet zeggen dat de smaak me behoorlijk verraste. Het was een zoetzure saus welke erg goed bij de garnalen zou gaan smaken.




We begonnen met het opeten van onze gerechten, ik besloot om mijn garnalen rustig en netjes met mes en vork te eten, zodat ik er wat langer over zou doen en dus ook niet zo snel klaar zou zijn. Ik vond het zonde om de 5 garnalen snel achter elkaar weg te werken, want dat zou ook zo ongezellig zijn geweest. De smaak van de garnalen was heerlijk, ze waren lekker knapperig gebakken en de krokante laag van de kokos smaakte ontzettend goed. Het zoetzure sausje paste er ook heel erg goed bij. Ik genoot van het gerecht en vond het echt jammer dat er maar 5 garnalen op mijn bord lagen. Het was wel een lunchgerecht, maar ik had een dubbele portie ook wel gelust. Het zalmgerecht was ook erg lekker, heb ik me laten vertellen. Zelf heb ik er wel een stukje knoflookbrood met de kruidenkaas van opgegeten en ik moet zeggen dat me dat ook erg goed smaakte. Het biertje dronk ik er langzaam bij op en ik genoot er van.

Nadat we de gerechten lekker opgegeten hadden kregen we de rekening uitgereikt, ondanks dat we slechts een tweetal voorgerechten en drankjes besteld hadden moesten we toch meer dan $ 40,00 afrekenen. De gerechten waren dus niet goedkoop, dit wist ik van tevoren al wel en had het gezien op het moment van bestellen. De Smoked-on-the-Pier Salmon was $ 13,95 en de Coconut Prawns $ 14,95, daar kwam dan ook nog mijn biertje van $ 6,00 bij en de fles San Pellegrino van $ 4,50, dit totaalbedrag samen met de tax en tip maakte het een vrij dure lunch. Maar goed, we hadden lekker gegeten en zaten bovendien ook even lekker droog in een gezellige zaak. Nadat we de rekening betaald hadden liepen we het restaurant uit en gingen in hetzelfde gebouw op zoek naar de kassa van Argosy Cruises, omdat onze volgende activiteit een Harbor Cruise zou zijn door Elliott Bay. The Fisherman's Restaurant & Bar was een leuk gethematiseerd restaurant waar we spontaan waren beland. De geserveerde gerechten waren lekker, maar prijzig, maar uiteindelijk hebben we er toch van genoten.