Pagina's

donderdag 19 januari 2017

Restaurant: Romano's Macaroni Grill - Waikoloa Village, Hawaii

Restaurant: Romano's Macaroni Grill
Adres:        69-201 Waikoloa Beach Dr, Waikoloa Village, HI 96738, Verenigde Staten


In Amerika ga ik graag naar Italiaanse restaurants, deze restaurants staan vaak bekend om hun grote porties van heerlijke pastagerechten. Deze pastagerechten zijn vaak veramerikaanst en smaken daardoor extra lekker. Zo ben ik een groot fan van de ketens Olive Garden, Buca di Beppo en Maggiano's, bij deze restaurants heb ik een aantal keer heerlijk gegeten. Zoals jullie weten hou ik er van om zo veel mogelijk verschillende restaurantketens te bezoeken en ik wilde ook graag weer een keer naar een nieuw Italiaans restaurant toe gaan, daarom was ik voorafgaande aan mijn reis naar Hawaii dan ook op zoek naar een passend Italiaans-Amerikaans restaurant, waar ik nog niet eerder was geweest.

Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe te bezoeken restaurantketens kwam ik er al snel achter dat er in de buurt van ons hotel op het grootste eiland van Hawaii (the Big Island) een Romano's Macaroni Grill aanwezig was, dit was een keten die ik wel al kende van eerdere reizen, maar ik had er helaas nog nooit eerder gegeten. Ik was erg benieuwd of dat de gerechten in de buurt zouden komen van de gerechten van Olive Garden en of de porties net zo groot zouden zijn als bij Buca di Beppo, of misschien zou het restaurant wel heel iets anders hebben waarin het zich zou gaan onderscheiden. Ik plande het restaurant in om tijdens onze eerste avond op het eiland te bezoeken en keek er al gelijk naar uit.




Romano's Macaroni Grill is een restaurantketen welke gespecialiseerd is in de Italiaans-Amerikaanse keuken. Het restaurant beschikt op dit moment over meer dan 200 locaties, naast Amerika heeft de keten restaurants in onder andere Japan, Duitsland, Mexico en Puerto Rico. Romano's Macaroni Grill heeft haar hoofdkantoor in Houston, Texas. Het eerste restaurant werd in 1988 in dezelfde staat opgericht door een restaurateur met de naam Philip J. Romano, vandaar dus ook de naam Romano's Macaroni Grill. Het restaurant serveert traditionele gerechten uit Italië en het Middellandse-Zeegebied, met een Amerikaanse twist. Naast de restaurants heeft Romano's Macaroni Grill ook een lijn van verpakte levensmiddelen op basis van gerechten welke ook in het restaurant worden geserveerd.

We bezochten Romano's Macaroni Grill dus op onze eerste avond tijdens ons verblijf op Big Island. We waren die middag vanuit Maui gevlogen en hadden nogal wat problemen gehad met het huren van onze auto (nooit meer Hertz), gelukkig was alles via een andere verhuurmaatschappij toch nog goed gekomen, maar door alle problemen was het begin van dit gedeelte van de reis toch niet al te fijn. Toen we uiteindelijk bij het hotel aangekomen waren waar we die periode zouden verblijven, het Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa, hadden we allebei al best veel trek. Romano's Macaroni Grill bevond zich op een steenworp afstand van het hotel, in het winkelcentrum met de naam Queens' MarketPlace, en dus besloten we om, nadat we ingecheckt waren en onze spullen op de kamer hadden gezet, direct door te gaan naar het restaurant.




Het restaurant zag er van de buitenkant erg mooi en netjes afgewerkt uit, net als de rest van de zaken in het winkelcentrum trouwens. Verschillende mensen zaten op het terras te eten en genoten van de Hawaiiaanse zon. We betraden het restaurant en er werd gevraagd of dat we binnen of  buiten wilden gaan zitten. We kozen voor een booth aan de achterzijde van het restaurant en werden door de hostess naar onze tafel gebracht. In het restaurant was het niet heel erg druk, verschillende tafeltjes waren wel bezet, met voornamelijk Aziatische toeristen, maar er waren ook heel veel tafeltjes leeg. Het restaurant was ingericht met allerlei bruintinten. Alle tafels en stoelen waren van hout gemaakt en tevens was het restaurant met allerlei houtwerk en houten balken afgewerkt. Aan de achterzijde van de zaak bevond zich een grote open keuken, welke het restaurant een stuk ruimtelijker maakte. Ik vond het er mooi uitzien en toen ik plaatsnam aan onze tafel was ik benieuwd naar de verschillende gerechten van het restaurant.

We kregen de menukaart uitgereikt en er werd gevraagd wat we wilden drinken. We kozen voor een limonade van San Pellegrino en een biertje van Sierra Nevada, jullie weten denk ik al wel welk van deze drankjes door mij werd besteld. De kaart bestond uit één enkel blad waarop alle gerechten stonden beschreven. Er kon gekozen worden uit antipasti, salades, flatbreads (een soort rechthoekige pizza's), kipgerechten, vleesgerechten, visgerechten, een aantal verschillende soorten macaroni en een aantal klassiekers van Romano's Macaroni Grill. De kaart was erg overzichtelijk en ik was er eigenlijk wel blij mee, het was een keer wat anders dan de grote boekwerken, waarbij ik het meestal vrij lastig vind om een keuze te maken.




Ik had erg veel trek en wilde graag een macaronigerecht bestellen, omdat ik dat het beste bij het restaurant vond passen. Ik heb lang getwijfeld tussen de macaroni met de garnalen (Shrimp Portofino), de kip en garnalen (Penne Rustica) en de pulled pork (Braised Pork Pappadalle), uiteindelijk koos ik voor de laatstgenoemde. De Braised Pork Pappadalle was een pastagerecht met pulled pork, venkel en tomaten. Sinds ik pulled pork voor de eerste keer heb geproefd is het echt een favoriet van mij geworden, ik had het alleen nog nooit in combinatie met pasta gegeten en ik was dan ook erg benieuwd naar hoe het gerecht zou gaan smaken. Het andere gerecht dat aan tafel werd besteld was een klassieker van Romano's Macaroni Grill, namelijk de Mom's Ricotta Meatballs & Spaghetti. dit was een spaghetti met balletjes gehakt en een bolognese saus.

Tijdens het wachten op onze bestelde gerechten werd er een lekker broodje met een schaaltje olie en kruiden geserveerd. Ik sneed dit broodje in een aantal plakken en we begonnen het lekker op te eten. De olie met de kruiden paste erg goed bij het brood, het was een echt Italiaans gerecht en het smaakte naar meer. We spraken over de reis en over de problemen die we hadden gehad met het huren van de auto en dat het toch wel heel erg jammer was om zo te moeten beginnen. Gelukkig hadden we het probleem toch grotendeels op weten te lossen en we besloten om vanaf dat moment alleen nog maar te gaan genieten van alles wat komen zou. We waren op een prachtig eiland beland en we stonden op het punt om een paar heerlijke Italiaanse gerechten op te gaan eten. Dat hoopten we tenminste, want het duurde best wel even voordat de gerechten werden geserveerd.




Op de tafel lagen een aantal gekleurde krijtjes waarmee op het tafelkleed mocht worden getekend. Het tafelkleed was immers van papier en zou toch weer weggegooid gaan worden wanneer we het restaurant zouden verlaten. We begonnen met tekenen en al snel hadden we de smaak te pakken. We tekenden allerlei poppetjes en dieren en op een gegeven moment stond bijna het hele tafelkleed vol met paarden, dinosaurussen, allerlei soorten poppetjes en nog veel meer onzin. We hadden de grootste lol en voelden ons net twee kleine kinderen. Ik moet zeggen dat het wel heel leuk was om te doen, het was een keer wat anders en ik had dat nog niet eerder meegemaakt in een restaurant, maar vond het ook wel weer echt iets voor Amerika.

Op een gegeven moment werden de beide pastagerechten geserveerd. De serveerster moest lachen om de tekeningen die we hadden gemaakt en we wisten eigenlijk niet goed of dat we ook moesten lachen of beter onszelf konden gaan schamen. Maar goed, we waren lekker bezig geweest en nu stonden er 2 heerlijke pastagerechten voor onze neuzen. De beide gerechten werden geserveerd in diepe ronde borden, zagen er erg goed uit en roken heerlijk. De serveerster vroeg of dat we er kaas bij wilden en na bevestigend te antwoorden schaafde ze een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas over de beide pasta's. Ik liet de kaas even rusten op mijn gerecht, zodat het zou gaan smelten, waarna ik het heerlijk op zou kunnen gaan eten.




De pappadalle was een heerlijke pastasoort, het waren langwerpige, rechthoekige stukken pasta, de combinatie met de tomaten en de pulled pork was heerlijk. De venkel als kruiden erbij en de gesmolten kaas maakten het gerecht helemaal af. Ik genoot van het gerecht en wist nu ook dat pulled pork en pasta een goede combinatie zijn. De spaghetti met de gehaktballen zag er ook heerlijk uit, ik proefde een gehaktballetje samen met wat spaghettislierten en ik moet zeggen dat het gerecht er niet alleen heel lekker uitzag maar ook verrukkelijk smaakte. We hadden de juiste keuzes gemaakt met onze gerechten en daar was ik wel blij om. De borden aten we netjes helemaal leeg en na de laatste hap zaten we beiden behoorlijk vol. Er werd door de serveerster nog gevraagd of dat we een nagerecht wilden bestellen, maar door de grote borden pasta en ook het broodje wat we vooraf hadden gegeten hadden we daar geen ruimte meer voor over in onze magen.

We besloten om de rekening te vragen, ik was voorafgaande aan de reis lid geworden van de E-Mail Club van Romano's Macaroni Grill en had zodoende een coupon gekregen van $ 5,00 korting. In het totaal moesten we $ 41,09 betalen en daar zou dan nog de fooi bij gaan komen, dit was een vrij normaal bedrag voor een diner in Hawaii en ik vond het zelf eigenlijk nog wat aan de lage kant, omdat we destijds al hogere prijzen gewend waren. We betaalden de rekening en gingen vervolgens terug naar het hotel. Het was een mooie en lekkere ervaring geweest, we hadden heerlijk gegeten en de dag was toch nog een klein beetje goedgemaakt door het lekkere diner. Ik vond het diner bij  Romano's Macaroni Grill de moeite waard en zou in de toekomst best nog wel een keer bij de keten willen gaan dineren.