Pagina's

vrijdag 27 januari 2017

Activiteit: Maui Princess Sunset Dinner Cruise - Lahaina, Hawaii

Activiteit: Maui Princess Sunset Dinner Cruise
Adres:      658 Front St, Suite 101, Lahaina, Maui, HI 96761-1216


Een van de activiteiten die ik tijdens mijn reis naar Hawaii in Maui heb gedaan is het maken van een "Sunset Dinner Cruise" op een boot met de naam Maui Princess. Voorafgaande aan de reis las ik op veel fora positieve verhalen over een dinner cruise en daarom wilde ik het zelf ook mee gaan maken. Na op verschillende websites te hebben gekeken koos ik uiteindelijk dus voor de Maui Princess Sunset Dinner Cruise, ik boekte deze cruise voor 2 personen via hawaiidiscount.com. Tijdens het boekingsproces moest er al aan worden gegeven of dat we kip, vlees, vis of vegetarisch wilden eten. We gaven aan dat we een prime rib en een kipgerecht wilden bestellen. De prime rib was voor mij, dat gerecht leek mij voorafgaande aan de activiteit het lekkerst. Voor 2 personen moesten we in het totaal  $ 171 betalen, hier zat dan het eten, de cruise en 3 alcoholische drankjes per persoon bij inbegrepen. Helaas moesten we zelf voor vervoer zorgen, omdat het gratis transport niet bij onze accommodatie waarin we verbleven (The Kapalua Villas) in de buurt zou komen.

Op de dag van de cruise moesten we ons voor 16:45 uur in de buurt van de boot melden om in te checken. Tijdens dit incheckproces kregen we de vouchers voor de cruise inclusief een aantal drankbonnen uitgereikt. Deze moesten we bewaren, want ze moesten natuurlijk later op de avond tijdens de cruise in worden geleverd. Helaas moesten we, nadat we ingecheckt waren, wel nog tot 17:30 uur wachten voordat de cruise zou gaan vertrekken. We bleven daarom maar even staan kijken naar alle surfers die in de zee bezig waren. Ik moet zeggen dat ik toch wel erg knap vond hoe sommige van de surfers over het water heen gingen. Het waren niet alleen volwassenen die bezig waren, maar ook kleine kinderen, waarbij het surfen in Hawaii natuurlijk al van jongs af aan was aangeleerd.




Langzaamaan werd het steeds drukker met andere mensen die zich ook voor de dinner cruise incheckten en de wachtrij om de boot op te gaan werd steeds groter. Nadat er om werd geroepen om te gaan boarden besloten we om ook in de rij aan te sluiten en gingen vervolgens de boot op. De Maui Princess was een luxe tour-jacht van meer dan 35 meter lang, welke door de US Coast Guard was gecertificeerd en goedgekeurd voor 149 passagiers. Ik keek eens om me heen en dacht wel dat het behoorlijk druk zou gaan worden op de boot. Het was de bedoeling dat we bovenop het dek van de boot zouden gaan plaatsnemen, hier stonden namelijk een groot aantal gedekte tafels en toen ik zag dat alle tafels voor 4 personen gedekt waren werd ik een klein beetje teleurgesteld. Ik had liever samen met z'n tweeën gezeten, maar daar was verder weinig aan te doen.

We namen plaats aan de tafel welke aan ons was toegewezen en keken eens goed rond naar alles en iedereen die nog meer de boot op kwamen. Het duurde wel even voordat de 2 andere mensen bij ons aan tafel aansloten, het was een Amerikaans stel en ik dacht in eerste instantie dat ze uit Texas kwamen. Toen alle tafels bezet waren begon de host van de Maui Princess Sunset Dinner Cruise met een welkomstwoord en hij vertelde wat de planning van de avond zou zijn. We zouden gaan beginnen met muziek en het voorgerecht, gevolgd door het hoofdgerecht en daarna zou er een nagerecht gaan volgen. Er werd verteld dat we onbeperkt fris en sapjes mochten halen en dat er voor eventuele alcoholische dranken (buiten de 3 gratis alcoholische drankjes per persoon) extra moest worden betaald. De tour zou 2,5 uur gaan duren en onderweg zouden we een prachtig zicht gaan hebben op de zonsondergang van Maui. Ik was hier natuurlijk erg benieuwd naar, vooral door alle lovende woorden die ik eerder had gelezen en gehoord.




De boot was inmiddels al aan het varen, we vaarden langs de kust van Maui en het was prachtig. De voorgerechten werden geserveerd en dat was toch wel een ander voorgerecht dan dat ik normaal gesproken in Amerika eet. Het voorgerecht bestond uit een salade van sla, komkommer, tomaatjes, croutons, stukjes aardappel en een dressing eroverheen. Ik lustte het wel hoor, maar mijn voorkeur gaat er zeker niet naar uit. Mij te gezond op vakantie, maar een frisse salade pastte eigenlijk ook wel weer bij Hawaii. We aten de salade op en genoten van het uitzicht en de Hawaiiaanse muziek die werd gespeeld. De sfeer op de boot was heel relaxed, mensen waren bezig met het opmaken van hun alcohol-bonnetjes en zelf besloot ik ook om een cocktail te bestellen.

Toen we een tijdje op weg waren werd er begonnen met het serveren van de hoofdgerechten. Aan de hand van de tafelindeling wist de bemanning precies welke gerechten waar geserveerd moesten worden. De gerechten die we hadden besteld zagen er goed uit, het kipgerecht bestond uit een groot stuk geroosterde kip met bieslook, aardappeltjes en worteltjes en de prime rib die ik had besteld bestond uit een groot stuk rundvlees, welke aan boord was gesneden, daarbij werden ook aardappeltjes en worteltjes geserveerd samen met een bakje jus met mierikswortel. Op beide gerechten was als garnering tevens een Hawaiiaanse bloem gelegd, om het geheel in stijl af te maken. De porties van de bijgerechten hadden van mij wel iets groter gemogen, maar mogelijk kon er ook nog extra bij worden besteld.



De hoofdgerechten smaakten goed, mijn prime rib was lekker mals gebakken en goed van smaak. Buiten een klein randje vet wat aan het vlees zat heb ik het hele stuk opgegeten. De worteltjes waren lekker zoet en de aardappeltjes waren zo gebakken dat ze hard van buiten en wat zachter van binnen waren. Daar hou ik wel van, dus voor mij was het gerecht geslaagd. Het kipgerecht werd ook lekker opgegeten, hier en daar moest de kippenpoot afgekloven worden, maar dat was natuurlijk ook wel logisch. Tijdens het hoofdgerecht liep ik ook nog een keer naar de bar om een bonnetje voor een cocktail in te leveren en sprak even kort met het personeel van de cruise. Het was een gezellige boel op de boot en het begon al een klein beetje te schemeren.

We raakten aan de praat met het stel waarvan we dachten dat ze uit Texas kwamen, maar het bleek dat ze in New Orleans woonden. Ze vertelden ons dat het zeker de moeite waard zou zijn om een keer naar New Orleans te komen. We hadden het over Mardi Gras en de criminaliteit in de stad, er werd ons verzekerd dat het allemaal wel meeviel en dat, wanneer we gewoon ons verstand zouden gebruiken, er weinig aan de hand zou zijn. New Orleans staat wel nog steeds op mijn verlanglijstje om te bezoeken en zoals het er nu naar uitziet zal ik dat in 2018 ook gaan doen, ik ben namelijk van plan om dan een combinatiereis van een aantal weken te gaan maken waarbij ik de staten Louisiana en Texas zal gaan bezoeken.



Een tijdje nadat alle hoofdgerechten op waren gegeten was het tijd voor de desserts. Normaal gesproken kies ik, zoals jullie weten, vrijwel altijd voor een dessert met chocolade, maar op de Maui Princess Sunset Dinner Cruise kon er niet uit verschillende desserts worden gekozen. Het dessert bestond uit een stuk cheesecake geserveerd met een aardbeiensaus. De onderkant van de cheesecake was een heerlijke koek en ik moet zeggen dat het me erg goed smaakte. Ik was eigenlijk echt verrast door de smaak van de taart, het was een hele frisse cheesecake en de saus zorgde er voor dat het net zoet genoeg was. Iedereen was echt van het dessert aan het genieten en ik heb vrijwel geen enkel bordje terug zien komen dat niet leeg was gegeten.

De sfeer op de boot werd steeds beter, dat kwam natuurlijk vooral door alle alcohol-bonnetjes die op waren gemaakt, mensen waren aan het lachen en het werd steeds gezelliger. De zon was nu echt aan het zakken en dat zorgde voor schitterende beelden. Camera's werden tevoorschijn gehaald en er werd van het uitzicht genoten. Ik vond het prachtig om de grote rood-oranje-gele vuurbal de zee in te zien zakken. Ik had de zonsondergang nog nooit op deze manier gezien en ik was er echt van onder de indruk. Snel maakte ik een aantal foto's, omdat ik het beeld graag met jullie wilde delen. Deze zonsondergang deed echt wat met me, ik vond het prachtig om dit in Hawaii mee te maken en was blij en tevreden. Een aantal jaar geleden had ik nooit verwacht om ooit op Hawaii terecht te komen (jullie weten van mijn vroegere vliegangst af toch?) en nu was ik daar en zag ik die geweldige zonsondergang. Schitterend!

Toen de zon helemaal onder was gegaan werd het snel een stuk frisser op de boot, mensen trokken hun truien en vesten aan, maar ondanks dat bleef het toch heel erg gezellig. We waren inmiddels al op de weg terug naar het punt waarvan we vertrokken waren, dat vond ik eigenlijk wel jammer, want ik had inmiddels de grootste lol en hele gesprekken met het stel uit New Orleans. Helaas was op een gegeven moment het moment toch aangebroken dat de Maui Princess weer aanmeerde aan wal, de cruise was afgelopen en we moesten de boot gaan verlaten. Het was grappig om te zien in welke staat sommige bezoekers de boot verlieten, de alcohol had bij een aantal gasten goed zijn werking gedaan. Ik verbaasde me dat er niemand in het water viel, maar dat was natuurlijk ook maar goed ook. Het was erg gezellig geweest, de zonsondergang was heel erg indrukwekkend en we hadden lekker gegeten. Ik vond het een prachtige ervaring en kan de Maui Princess Sunset Dinner Cruise aan iedere bezoeker van het eiland Maui aanbevelen.