Pagina's

maandag 30 september 2019

Restaurant: Starbucks Coffee - Boston, Massachusetts

Restaurant: Starbucks Coffee
Adres: 222 Cambridge St, Boston, MA 02114, Verenigde Staten


Tijdens onze 2e ochtend in Boston had ik eigenlijk op de planning staan om te gaan ontbijten bij de vestiging van Whole Foods Market, achter het hotel waarin we verbleven. Ik was al een keer eerder naar een zaak van die keten in New York geweest en destijds had ik er een heerlijk broodje gegeten. We liepen naar de supermarkt en gingen op zoek naar een plaats om te eten, tot mijn verbazing was er echter helemaal geen restaurant aanwezig in de zaak. Dat had ik niet verwacht, vooral omdat het in New York nog zo groot was. We moesten dus ergens anders gaan ontbijten en wilden dat wel in de nabije omgeving doen. Het was nog vrij vroeg in de ochtend, vanwege de jetlag waren we mooi op tijd opgestaan, en er waren nog niet veel restaurants geopend. Tegenover het Wyndham Boston Beacon Hill, waarin we verbleven, was een Starbucks gesitueerd, welke wel open was. We besloten om dan daar maar te gaan eten, de broodjes en zoetigheden vind ik meestal wel lekker en ik had inmiddels ook zin in een lekkere bak koffie gekregen.

Starbucks is inmiddels een wereldberoemde koffieketen. De eerste vestiging van de organisatie werd in 1971 geopend in het centrum van Seattle, Washington, nabij Pike Place Market. Jullie hebben in het verleden al kunnen lezen over mijn bezoek aan die locatie. Naast koffie verkopen de Starbucks-winkels ook andere warme en koude dranken, salades, sandwiches, snacks, zakken met koffiebonen, zoetigheden en gebak. In de wereld zijn er een kleine 30.000 vestigingen van Starbucks te vinden, waarvan de helft in de Verenigde Staten van Amerika zijn gesitueerd. Van de 75 andere landen met Starbucks-winkels staat China op de 2e plaats met de meeste vestigingen. Ongeveer de helft van alle zaken zijn in eigendom van Starbucks en de rest behoren tot een franchise of joint venture met een andere onderneming. Het bedrijf heeft zo’n 275.000 mensen in dienst en een jaarlijkse omzet van meer dan $ 22 miljard Dollar. Het is een wereldwijd bekend merk geworden en ik hou er van om er zo nu en dan een heerlijke zoete (warme of koude) koffie met wat lekkers te bestellen.

FOX Rondreizen Verenigde Staten 




Starbucks Coffee was in gouden letters geschreven aan de voorzijde van het gebouw. We gingen de zaak binnen en ik keek eerst even naar de spullen en bekers welke werden verkocht. Voor mijn neefje wilde ik namelijk een koffiebeker van de staat Massachusetts meenemen en deze had ik al snel gevonden. Ik besloot echter om deze beker later te kopen, op het moment dat we klaar waren met het ontbijt, maar nu wist ik in ieder geval al wel dat er een leuke beker in de schappen stond. Het was nog redelijk rustig en we werden daarom vrijwel meteen geholpen. Ik keek in de vitrines en zag er heerlijke cupcakes, brownies, muffins, taarten en koeken in liggen. Er werden ook al wat spullen voor de kerst aangeboden, waaronder verschillende soorten koffie. Ik besloot om te gaan voor een combinatie van een gezond en ongezond ontbijt. Ik had de nodige trek, maar om nu meteen 3 of 4 zoete producten te bestellen vond ik wat teveel van het goede. Uit de vitrine pakte ik daarom een plastic bak waarin een met kip belegde wrap, stukjes appel en komkommer en een sausje lagen.

Toch kon ik het niet laten om er ook nog een blueberry muffin bij te kiezen. Ik twijfelde nog een tijdje over de brownie, maar het leek me beter om die te laten liggen, vooral ook omdat ik er tevens een Venti Pumpkin Spice Latte (een grote beker koffie met speculaas- en pompoenkruiden) bij bestelde. Verder werd er nog voor een flesje jus ‘d orange, een extra blueberry muffin en een ciabatta met kaas en kalkoenfilet gekozen. De ciabatta moest nog even warm gemaakt worden en in de tussentijd namen we plaats aan een van de vrije tafels in de hoek van het restaurant. Op het moment dat we aan de tafel zaten werd het alsmaar drukker in de zaak, de rij bij de kassa werd langer en langer en ik zag dat de mensen in de keuken en bij de koffiezetapparaten het allemaal maar lastig aankonden. Het was spitsuur en iedereen kwam nog even voor het werk een beker koffie en wat te eten halen. Op een gegeven moment waren de ciabatta en mijn koffie klaar en onze namen werden omgeroepen. Ik nam alles in ontvangst en was blij dat ik kon gaan genieten van de Pumpkin Spice Latte.





Ik begon met het eten van de stukjes komkommer en de eerste helft van de wrap. De wrap was erg dik belegd en smaakte goed, het erbij geleverde sausje was mild van smaak. Deze paste echter niet bij de koffie en dus liet ik dat bakje verder staan. De koffie liet ik daarna een beetje afkoelen en toen ik de eerste wrap op had besloot ik om van de andere nog een hap te nemen, maar de rest vooralsnog te laten staan. Ik had natuurlijk ook de blueberry muffin nog en was bang dat wanneer ik de hele wrap op zou eten, ik geen ruimte meer had voor de muffin. Bovendien leek de combinatie van de muffin met blauwe bessen en de zoete koffie me ook heel erg lekker, en dat bleek ook wel toen ik er de eerste hap van nam. Het was heerlijk en smaakte echt als een Starbucks-ontbijt. Nadat ik de muffin op had besloot ik om het overgebleven deel van de wrap in te pakken en mee te nemen voor later. De koffie had ik inmiddels al bijna op en zag dat aan de overkant van de tafel alles ook zeer vakkundig was weggewerkt. Ik zag echter ook dat het nog steeds erg druk was voor de kassa en baalde daarvan.

Het was namelijk nog steeds mijn bedoeling om de Starbucks-beker van Massachusetts te kopen, maar gezien de rij met wachtende mensen had ik ook weer niet zo’n zin om daarachter in aan te sluiten. Ik keek nog even in de schap met bekers en zag dat er nog genoeg stonden. Ik besloot om later die week terug te keren, omdat de zaak toch direct naast het hotel gelegen was. Gelukkig is het me een paar dagen later wel gelukt en heb ik een beker mee terug naar Nederland kunnen nemen, echter stond die toen niet meer in de schappen, maar moest die van achter uit de keuken komen. Daarbij had ik dus toch nog wat geluk, in eerste instantie dacht ik echt dat ik te laat was. Het ontbijt bij Starbucks was lekker en precies zoals ik van de keten gewend ben. Normaal gesproken zou ik er in Amerika nooit zo snel naartoe gaan, omdat het niet meer zo speciaal is en ik liever naar een keten ga welke niet in Nederland te vinden is. Toch zijn de producten lekker, je weet wat je krijgt en het is natuurlijk ook niet voor niks een wereldwijd bekende keten geworden.