Pagina's

zaterdag 14 september 2019

Restaurant: Hash House a Go Go The Plaza - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Hash House a Go Go The Plaza
Adres: 1 S Main St, Las Vegas, NV 89101, Verenigde Staten


Zoals jullie reeds in een vorig blogbericht hebben kunnen lezen sliep ik tijdens de eerste nacht van mijn afgelopen verblijf in Las Vegas in het Plaza Hotel & Casino in Downtown. We waren die ochtend gelukkig niet al om 4 of 5 uur wakker, maar sliepen voor Amerikaanse begrippen behoorlijk uit. Dat kwam voornamelijk door de zware en lange vliegreis van de vorige dag. Op het moment dat ik mijn ogen opende wist ik dat de vakantie pas echt zou gaan beginnen. Voorafgaande aan de reis was ik al op zoek geweest naar restaurants in de buurt om er te gaan ontbijten en tot mijn grote verbazing was er een vestiging van Hash House a Go Go aanwezig in het hotel waarin wij verbleven. Jaren geleden zag ik een vestiging van de keten gebouwd worden aan de International Drive van Orlando, ik kende de zaak toen nog helemaal niet, maar vanwege datgene wat ik daar opgebouwd zag worden leek het me erg leuk om ooit ook eens in een van de vestigingen van het restaurant te gaan eten. Twee jaar later at ik voor het eerst bij de keten, namelijk bij Hash House A Go Go at The LINQ.

Hash House a Go Go is een restaurantketen welke zijn oorsprong vindt en tevens het hoofdkantoor heeft in San Diego, Californië. Het bedrijf is opgestart in 2000 en bestaat nu al bijna 20 jaar. Het restaurant staat bekend om zijn grote porties van ontbijtgerechten en cocktails, en het heeft op dit moment vestigingen in Californië, Florida, Nevada, Connecticut, Utah en New Jersey. Het eerste, originele, restaurant is tevens bekend van een aantal televisieseries zoals Food Paradise, The Martha Stewart Show, Rachael Ray's Rachael’s Vacation en Chefs vs. City. De keten geeft weinig geld uit aan marketing en advertenties, echter investeren zij liever in de gemeenschappen waarin zij gevestigd zijn. Er wordt bijgedragen aan evenementen, fondsenwervingen en goede doelen, om op die manier vooruitgang in de buurten rondom de restaurants te bieden en er betere plaatsen van te maken. De meeste restaurants (5) van de keten zijn te vinden in en rondom Las Vegas, en bij een tweetal van die vestigingen ben ik inmiddels geweest om er lekker te genieten van een echt Amerikaans ontbijt.





5 jaar na mijn eerste ontbijt bij Hash House a Go Go ging ik opnieuw naar een van de vestigingen van de keten. Ik vond het fijn dat we het hotel niet uit hoefden en ook niks hoefden te zoeken, want de avond er voor hadden we het restaurant al in het hotel gezien en we konden er dan ook zo naartoe lopen. Het was zondagochtend en de meeste toeristen in Las Vegas lagen nog lekker te slapen. Het was dan ook nog niet druk toen we bij de eetgelegenheid aankwamen. Grote witte neonletters met de titel van het restaurant hingen boven de ingang van de zaak en we werden welkom geheten door een vriendelijke hostess, wie met ons meeliep en ons bracht naar een van de vrije booths. Enkele tafels waren al wel bezet, maar het was nog stilte voor de storm. Ik keek om me heen en zag dat het restaurant erg gezellig ingericht was. Er stonden en hingen overal attributen welke met het boerderijleven te maken hebben, zoals bijvoorbeeld graansilo’s en trekkers. Op elke tafel stond een kleine plastic tractor met daarin flesjes hete saus en zakjes suiker. Dat vond ik erg leuk om te zien.

De menukaarten werden uitgereikt, maar eigenlijk wist ik al lang welk ontbijtgerecht ik zou gaan bestellen. Hash House a Go Go volg ik op Facebook en op de pagina van hen komen ontzettend vaak foto’s voorbij van een flinke stapel “chicken and waffles”, een ontbijtgerecht voor 2 á 3 personen. Dat gerecht ziet er altijd ontzettend lekker uit en ik stelde voor om daar voor te gaan en het met z’n drieën te delen. Iedereen ging in de menukaart op zoek naar datgene wat ik bedoelde en al snel werd er ontzettend enthousiast gereageerd. Ik keek wel nog even naar iets lekkers om te drinken, er was een biermenu op tafel gelegd, en omdat we natuurlijk in Las Vegas waren wilde ik de dag graag met een lekker biertje gaan beginnen. Op het menu zag ik een blikje staan van de brouwerij Lovelady Brewing Company met als titel Love Juice. Het was een American IPA en alleen al voor de naam wilde ik het graag eens gaan proberen. Ik bestelde het biertje bij onze serveerster en verder werd er ook nog voor tweemaal een beker Pepsi Cola en eenmaal een verse jus d’orange gekozen.





Nadat onze drankjes waren geserveerd gaven we ook de bestelling voor het ontbijt door. Er werd gekozen voor eenmaal een bakje met een tweetal spiegeleieren geserveerd met toast en marmelade en dus ook voor het gerecht met de geweldige naam Andy’s World Famous Sage Fried Chicken and Waffles. Ik was erg benieuwd of dat het er net zo lekker en groot uit zou gaan zien als op de foto’s die telkens voorbij kwamen en had zin om lekker te gaan genieten. Na enige tijd gewacht te hebben kwam onze serveerster met de gerechten aangelopen. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld, het bord met de gefrituurde stukken kip zag er geweldig uit. Onderop lagen een tweetal gebakken Belgische wafels met daarbovenop flinke stukken gefrituurde kippenborst met salie, zetmeel, graanvlokken en kruiden. Het gezonde ontbijtje werd afgemaakt door de bacon, tomaat en rozemarijn. We keken met z’n allen met grote bewondering naar het bord en vielen daarna met z’n drieën aan. We hadden er kleine bordjes bijgekregen, zodat we telkens wat van de grote stapel daarop konden gaan leggen.

De combinatie van smaken was heerlijk, de gebakken kruiden en groenten pasten ook erg goed bij het gerecht. Normaal gesproken hou ik er nooit zo van, maar bij dit ontbijt was het echt heerlijk. We deden ook nog wat ahornsiroop over het gerecht en dat was echt de kers op de taart. Het zoete en hartige, samen met het krokante dat je bij elke hap in je mond voelde was verrukkelijk. Ondanks dat het echt een grote portie was duurde het niet heel lang voordat we het hele bord leeg hadden. Iedereen vond het zo lekker, het was iets wat de rest nog nooit had gegeten, maar het viel ontzettend goed in de smaak. Bij mezelf ook, en ik was erg blij dat de keuze zo goed was uitgevallen en dat ik eindelijk een van de gerechten van mijn wensenlijst had gegeten. Het gerecht met de spiegeleieren en toast bleek wel oké te zijn,  maar kon natuurlijk nooit zo lekker smaken als de kip en wafels welke wij hadden gegeten. Nadat we alles op hadden kregen we de rekening uitgereikt, we moesten in totaal $ 45,17 betalen, zonder fooi. Dat is een vrij redelijk bedrag voor een ontbijt met 4 personen in Las Vegas. We hadden heerlijk gegeten en ik hoop in de toekomst nog eens terug te gaan keren bij een van de andere vestigingen van Hash House a Go Go. Het is er echt heerlijk en zeker de moeite waard!