Pagina's

zaterdag 6 augustus 2022

Activiteit: Española Way - Miami, Florida

Activiteit: Española Way
Adres: Española Way, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten


De meeste mensen zullen Miami, Florida, zien als zon, zee en strand. De verschillende films en series die over en in de stad gemaakt zijn hebben hier ook aan bijgedragen. De stad heeft een hip karakter gekregen en wordt daardoor ook veel door jongeren bezocht om er feest te vieren, alcohol te drinken en meer dingen te doen die de jeugd leuk vindt. Veel van de bekende bars en clubs zijn te vinden in de buurt van het Art Deco District aan de wereldberoemde Ocean Drive en South Beach. Zolang je maar een dikke portemonnee met voldoende geld meeneemt kun je je daar wel vermaken. Zo ben ik daar bijvoorbeeld naar een zaak met de naam I Paparazzi geweest waar we voor een tweetal cocktails, tijdens Happy Hour, meer dan $ 80,00 moesten betalen. Voor mij waren die prijzen daar destijds een beetje te gek en hebben we het ook alleen maar bij die ene keer gelaten. Cocktails drink ik nu toch niet meer en hou ik het liever bij bier, maar die prijzige ervaring van toen zal ik niet snel vergeten. Iets verder van het strand af, maar wel nog steeds in de buurt van Miami Beach, is echter een straat te vinden waar het er allemaal toch nog wel iets anders aan toe gaat. De prijzen zijn er wat schappelijker, maar er kan nog steeds een goed feestje worden gevierd. Die straat heeft de naam Española Way meegekregen en is sinds jaar en dag een geliefde plek om te bezoeken bij alle toeristen, maar ook de lokale bevolking van Miami.

Española Way werd in de vroege jaren 1920 als eerste commerciële ontwikkeling op Miami Beach gebouwd. De straat was ontworpen en gemodelleerd met het oog om de romantische mediterrane dorpjes in Frankrijk en Spanje na te bootsen. In de beginjaren was er een kunstenaarskolonie gevestigd, maar al snel groeide het uit tot een historisch Spaans dorpje. De straat ligt tussen 14th en 15th Street in en kan eenvoudig via Washington Avenue worden bereikt. Het is een voetgangersgebied dat verscholen ligt tussen palmbomen, maar de lichtslangen die tussen de gebouwen gespannen zijn verraden de locatie toch al snel. Het is een historische straat in South Beach, dat zich richt op het bieden van een culinaire en gezellige ervaring. Op dit moment zijn er in totaal meer dan 15 verschillende restaurants en terrassen te vinden in de straat. Er kan worden genoten van authentieke Spaanse gerechten, de visvangst van de dag wordt er verkocht en daarnaast is het ook mogelijk om een groot aantal verschillende (alcoholische) drankjes te drinken. Wanneer je uiteindelijk toch iets teveel alcohol gedronken hebt of de straat gewoonweg niet wilt verlaten dan kun je er ook voor kiezen om een hotelkamer in een van de drie, op Europa geïnspireerde, hotels te boeken. De afgelopen jaren hebben er flink wat renovaties in de straat plaatsgevonden, waardoor de monumentale panden nu de ouderwetse gastvrijheid combineren met de meest moderne voorzieningen van de huidige tijd. 

Stedentrips



Gedurende ons verblijf in Miami sliepen we in het Dorchester Miami Beach Hotel & Suites. Vanuit dat hotel moesten we ongeveer 10 minuten lopen over Collins Avenue om vervolgens bij Española Way terecht te komen. We hebben tijdens onze vakantie in Miami best veel en vaak regen gehad, maar gelukkig was het mooi en helder weer op het moment dat we naar Española Way toe liepen. De muziek en een gezellig geroezemoes vanuit de straat hoorden we al van ver. Eenmaal bij de straat aangekomen zagen we een ontzettend kleurrijk geheel, mensen waren er aan het eten en drinken, en beleefden een mooie tijd. Tussen de gebouwen in hingen allemaal vlaggetjes van een biermerk, waarvan de naam er later voor heeft gezorgd dat ik niet meer naar Amerika toe kon gaan. Corona kende ik toen alleen nog maar als bier, maar inmiddels heeft het voor een stuk minder feestelijkheid gezorgd. Op dat moment was er echter nog geen sprake van een pandemie en was het leven op Española Way nog lekker onbezorgd en ontspannen. Een aantal meter boven de Corona-vlaggetjes waren kettingen met lichtjes opgehangen, die tijdens de avonduren voor nog wat meer sfeer moesten gaan zorgen. De stemming zat er op het moment van ons bezoek aan de straat echter ook al goed in. Overal stonden groepjes mensen met elkaar te kletsen, de terrasjes raakten langzaamaan bezet, en we besloten om zelf eerst even door de straat heen te lopen en vervolgens ook ergens iets te gaan drinken.

Het werd ons lastig gemaakt, want we hadden voldoende keuze waar we konden gaan zitten. Hosteria Romana leek mij in eerste instantie wel leuk, maar omdat dit een restaurant was met een Italiaanse keuken vond ik het in Española Way toch wel wat toepasselijker om iets Spaans, Mexicaans of Cubaans op te gaan zoeken. We liepen voorbij El Carnival, La Tiendita, Benh Mi en Paperfish om uiteindelijk toch bij Havana 1957, aan het begin van de straat, terecht te komen. We hebben daar eventjes heerlijk op het terras gezeten en genoten van een paar drankjes. In de tussentijd dat we op het terras zaten hebben we gezellig gekletst en de omgeving goed in ons opgenomen. Op een gegeven moment leek de lucht zich ineens wat te betrekken. We wisten van eerdere dagen hoe het er aan toe kon gaan in Miami en daarom wilden we voor de stortbui weer terug zijn in ons hotel. We besloten daarom dan ook om snel af te rekenen en terug naar het Dorchester hotel te lopen. De prijs die we voor de drankjes moesten betalen was alleszins redelijk en een stuk minder duur dan op South Beach. Bovendien vond ik de sfeer die hing op Española Way ook een stuk relaxter. Het was veel minder zien en gezien worden, het was er relaxed en feestelijk. Ik vond het jammer dat we niet zo heel erg lang in het gebied van Española Way zijn gebleven, maar was ook wel weer blij dat we vlak voor de enorme stortbui weer terug waren op onze kamer. Española Way is een leuke straat met een gezellige sfeer, lekker eten en drinken voor redelijk betaalbare prijzen. Het is een aanrader om tijdens je vakantie in Miami te bezoeken!