Pagina's

donderdag 25 september 2014

Activiteit: Aquatica SeaWorld’s Waterpark – Orlando, Florida

Activiteit: Aquatica SeaWorld’s Waterpark 
Adres: 5800 Water Play Way, Orlando, FL 32821, Verenigde Staten




Naast het bekende attractie- en dierenpark SeaWorld in Orlando ligt het waterpark Aquatica. Dit waterpark, dat onderdeel is van SeaWorld Parks & Entertaiment, is een zusterpark van SeaWorld en Discovery Cove, dat er ook praktisch naast ligt. Het park werd geopend in 2008 en is dus nog redelijk nieuw. De thematisering van het park richt zich op het zuidelijke deel van de Stille Oceaan en heeft verschillende mascottes uit de landen Nieuw Zeeland en Australië, zoals bijvoorbeeld een kiwi, een kortsnuitdolfijn, een lepelaar en een gekko.  Sinds de opening van het park is het altijd een groot succes geweest , jaarlijks komen er meer dan een miljoen bezoekers op af en zelf ben ik ook een van deze bezoekers geweest.

Het was 30 april en een mooie warme dag in Orlando, koningin Beatrix was jarig in Nederland en om dit te vieren had ik een oranje Nederlands elftal  shirt aangetrokken. Deze dag gingen mijn vriendin en ik lekker een dagje zwemmen in het Aquatica waterpark. Vanuit ons hotel, het Hampton Inn South of Universal, namen wij de I-Ride Trolley richting het park. Het was een behoorlijk lange rit, vanaf onze halte met nummer 7 naar halte 34, met de rode lijn naar het zuiden toe. Uiteindelijk kwamen we toch lekker op tijd bij het park aan, het was op dat moment 9:15 uur en het park was pas net een kwartiertje geopend.



De entree van het park zag er goed uit. Het was een mooi kleurrijk geheel, met houten gebouwen en allerlei soorten bloemen en planten. Vanaf het hoogste houten gebouw gingen twee glijbanen naar beneden het water in.  Met onze SeaWorld-tickets hadden we ook toegang tot Aquatica en het scannen van de tickets ging allemaal zonder problemen. We liepen het park in en zagen dat het nog niet zo heel erg druk was. Vlakbij de ingang van het park stond er een groot gebouw waarin we ons konden omkleden en onze spullen konden opbergen in een kluisje. Nadat we dit gedaan hadden was het tijd om eerst even een plekje uit te zoeken voor onze handdoeken en andere spullen. Een gedeelte van Aquatica bestaat uit een speciaal aangelegd zandstrand met heel veel ligbedjes, aan de rand van het grote zwembad met de Cutback Cove en de Big Surf Shores golven.  Op twee van deze ligbedjes legden wij onze spullen neer en gingen vervolgens kijken wat er allemaal in het park te doen was.

Ik vond het leuk dat er op verschillende plekken in het park plaats was voor dieren, zo stond er bijvoorbeeld een boom met allerlei soorten papegaaien en vogels er in en ook zwommen er een aantal vissen in de Fish Grotto. In de belangrijkste attractie van het park waren ook dieren aanwezig, dit was namelijk de Dolphin Plunge. De Dolphin Plunge is ook de glijbaan die we aan het begin van het park bij de entree zagen staan en tevens is het ook de glijbaan die we als eerste hebben gedaan. Deze glijbaan had ik al vaak op internet gezien en toen ik er zelf van af ging vond ik het heel leuk om mee te maken.



De Dolphin Plunge is een glijbaan in het donker, waarbij je aan de zijkanten allemaal lichtjes ziet, uiteindelijk ga je dan door een doorzichtige buis heen waarbij je door het bassin van een tweetal Commerson dolfijnen gaat. Je moet echter wel goed kijken, want de glijbaan gaat best snel en voordat je het weet lig je aan de achterkant van de glijbaan in het water. Wanneer je het water uit komt lopen kun je aan de zijkant wel nog even rustig kijken bij de Commerson dolfijnen bij het Commerson’s Dolphin Exhibit. Deze Commerson dolfijnen  zien eruit als kleine orka’s, ze zijn namelijk ook zwart met een witte onderkant. Deze dieren had ik nog nooit gezien en ik vond het erg indrukkend om ze te zien zwemmen.

Het gehele park is erg kleurrijk, de glijbanen zijn er in alle kleuren van de regenboog en ook de verschillende mascottes van het park die overal staan opgesteld zijn er in allerlei verschillende kleuren en maten. In bijna het gehele park ligt zand, echter zijn de wandelpaden wel gewoon van steen. Deze wandelpaden kunnen wel erg heet worden, waardoor het niet fijn voelt aan je voeten. Wij hadden dan ook slippers en waterschoenen bij ons, voor het geval dat het te veel pijn zou gaan doen.



Nadat we van de Dolphin Plunge glijbaan waren af geweest maakten we  een rondje door het hele park en gingen één keer of vaker, wanneer de glijbaan heel erg leuk was, van alle glijbanen af. We begonnen met de Tassie’s Twisters, dit waren twee erg leuke glijbanen waarbij we met z’n tweeën in een rubberband  moesten gaan liggen. Het eerste gedeelte van de glijbaan ging gewoon door een dichte tube, maar uiteindelijk kwamen we in een ronde kom terecht met alleen aan de onderkant een gat. Voordat we bij dit gat aankwamen draaiden we eerst een aantal rondjes door de kom heen en leek het dus echt op een draaikolk. Naast deze glijbanen was er een rustige kleine lazy river, de Loggerhead Lane, hier hebben we even lekker in de banden gelegen om bij te komen van de twee twisterglijbanen.

Vervolgens gingen wij samen van de Walhalla Wave en de HooRoo Run glijbanen af. Dit waren 2 glijbanen waarbij we samen in een grote ronde rubberen boot moesten gaan zitten. De glijbanen waren heel groot en breed en doordat de boot rond was draaiden we alle kanten op. De HooRoo Run ging gewoon met golfbewegingen naar beneden, maar in de Walhalla Wave gingen we ook door bochten en in het donker, dit vond ik de leukste van deze twee glijbanen. Naast deze banen stond er een groot kindergedeelte opgesteld, dit gedeelte had de naam Walkabout Waters. Het was een mooi gedeelte met heel veel kleine glijbanen en allerlei leuke dingen voor kinderen. Ook dit was weer heel erg kleurrijk opgezet en doordat het lekkere zonnetje erbij scheen zag het er heel erg vrolijk uit.



De Taumata Racers waren een aantal raceglijbanen naast elkaar, waarbij we op een matje moesten gaan liggen om vervolgens tegen elkaar te racen en te kijken wie er als eerste beneden was. Het was leuk om te doen, maar doordat er geen water bij zat vond ik het wel erg warm om te doen. Om even de verkoeling op te zoeken gingen we dan ook naar de Roa’s Rapids, dit was ook een soort lazy river alleen dan zonder het woord lazy. Er zat namelijk een behoorlijke stroming in het water, maar dat maakte het wel heel leuk om hier een paar rondjes in de rubberband te blijven liggen.

Toen we eenmaal een paar rondjes heerlijk hadden gedobberd bleken we toch wel trek te krijgen, gelukkig lag het restaurant Banana Beach Cookout op een steenworp afstand van waar wij op dat moment waren en besloten we om hier even te gaan lunchen. We bestelden een paar broodjes met wat te drinken en kregen hier ook weer zakjes chips bij geserveerd. Dat blijf ik toch altijd een vreemd iets vinden, brood met chips.



Na onze lunch zijn wij even lekker gaan liggen op de strandstoelen aan het grote zwembad en zijn daar ook nog een tijd het water in geweest. Het was hier erg goed vertoeven, het water was lekker warm en het was leuk wanneer de grote golven in het water kwamen. Het was inmiddels bloedheet geworden en de afkoeling door het water was heerlijk. Naast het grote zwembad lag een klein kinderbadje met een aantal kleine glijbanen, de Kata’s Kookaburra Cove. Hier hebben we alleen maar even gekeken, maar zijn het water niet in geweest.

We hadden veel van de glijbanen al gedaan, maar toch hadden we nog niet alles gehad. De glijbanen Whanau Way en Omaka Rocka stonden namelijk nog op het programma. De Whanau Way bestond uit 3 glijbanen met verschillende gedeeltes in de buitenlucht en in de buis, deze banen gingen erg snel en zaten vol met bochten.  De Omaka Rocka banen waren nog iets heftiger, in deze banen zaten namelijk een aantal trechterpunten verwerkt en wanneer je bij deze punten aan kwam ging je een paar keer op en neer en vervolgens was de kans groot dat je achteruit verder ging. Deze glijbanen vond ik heel erg leuk en ze pasten ook goed bij de rest van het park.



Nadat we van alle glijbanen af waren geweest gingen we nog even op onze stoelen met handdoeken liggen om vervolgens (na nog een keer de Dolphin Plunge te hebben gedaan) terug te gaan naar ons hotel. Het was een mooie dag geweest waar we heel erg van hebben genoten.  Het park was erg mooi en alle kleuren  samen met het mooie weer maakten mij heel erg vrolijk.

Aquatica is een heel mooi waterpark, het is ruim opgezet en door al het zand en de verschillende kleuren creëert het een hele fijne sfeer. Er zijn veel speciale glijbanen, waarvan ik Dolphin Plunge het leukste vond, en mooie baden en andere faciliteiten. Wanneer je in Orlando bent ga dan niet alleen naar SeaWorld, maar ga op een mooie doordeweekse dag ook eens naar Aquatica toe.