Pagina's

dinsdag 9 september 2014

Hotel: Disney’s All Star Movies Resort – Lake Buena Vista, Florida

Hotel: Disney’s All Star Movies Resort
Adres: 1901 Buena Vista Dr, Kissimmee, FL 34747, Verenigde Staten



De eerste reis die ik samen met mijn vriendin maakte naar de Verenigde Staten was een themeparkreis, waarbij we een groot aantal pretparken in en om Orlando, Florida bezochten. Het eerste gedeelte van de reis bestond uit het bezoeken van de attractieparken gelegen aan de International Drive en Bush Gardens en het tweede gedeelte bestond uit het bezoeken van de 6 Disneyparken van het Walt Disney World Resort.

Via de website van het Walt Disney World Resort was ik op zoek naar een pakket waarin een Disneyhotel, pretparktickets met hopper optie, de waterparken en entree tot DisneyQuest waren inbegrepen. Ik kwam uiteindelijk uit bij het Disney’s All Star Movies Resort, dit hotel wat tot de minst dure prijsklasse behoort vond ik de leukste uitstraling en inrichting hebben. Het was namelijk een van de weinige hotels waar ook echt Disneyfiguren in en rondom de gebouwen verwerkt waren. Ik boekte het hotel inclusief de door ons gewenste Magic Your Way tickets van 8 mei tot 17 mei en we moesten in het totaal ongeveer $ 1.750 (een kleine € 1.300) betalen.




Toen het eerste gedeelte van onze reis naar Orlando er op zat en we een hele fijne tijd hadden gehad in het Hampton Inn Orlando South of Universal Studios vertrokken we met de taxi richting het Walt Disney World Resort. Na een tijdje reden we het grote bord met de tekst Welcome to the Walt Disney World Resort onderdoor en vanaf toen was het alleen nog maar Disney wat we zagen. Alles was tot in de kleinste details uitgewerkt en zelfs de borden langs de weg hadden de oren van Mickey Mouse.

Uiteindelijk kwamen we aan bij ons hotel, het Disney’s All Star Movies Resort op de 1901 W Buena Vista Drive 32830 in Lake Buena Vista, Florida. Het hotel bestond uit een aantal gebouwen die allemaal hun eigen gebied en hun eigen filmthema hadden. Eerst moesten wij ons natuurlijk nog gaan inchecken en ik was erg benieuwd in welk gebouw wij zouden gaan verblijven. Het was erg druk bij het inchecken, maar omdat er zo veel balies waren ging het toch wel redelijk snel. We werden heel vriendelijk welkom geheten en kregen een grote map mee met allerlei Disneyspulletjes en een plattegrond van het volledige resort.


We kregen kamer 3864 toegewezen in het Anaheim Mighty Ducks gedeelte van het resort, hier was ik zelf erg blij mee en ik hoopte ook dat wij in dit gedeelte van het complex zouden gaan verblijven. Vroeger toen ik alleen nog maar van dit soort reizen kon dromen had ik namelijk op internet foto’s van het Mighty Ducks complex gezien en dat is me altijd bijgebleven. De film vond ik namelijk ook erg leuk en toen ik jong was had ik ook kleding van het merk Starter van de bekende ijshockeyclub. Een tijdje geleden ben ik trouwens nog bij het Honda Center in Anaheim geweest waar de Ducks hun wedstrijden spelen. Tegenwoordig hebben ze wel een ander logo en is de term Mighty verdwenen, maar toch vond ik het erg leuk om er te gaan kijken. In een ander blog zal ik er meer over vertellen.

Vanuit het gebouw waar wij ons ingecheckt hadden, the Cinema Hall, moesten we naar buiten toe om bij het Mighty Ducks gedeelte terecht te komen. Toen we buiten kwamen was het eerste wat we zagen het grote zwembad van Fantasia met Mickey the Sorcerer in het midden. Het zag er echt super uit, de zon scheen, alles om ons heen was Disney en ik werd er echt heel erg vrolijk van. Vanaf het zwembad liepen we door het 101 Dalmatiërs gedeelte om vervolgens bij het Mighty Ducks gedeelte uit te komen. Ook hier was er weer een zwembad, dit keer een iets kleiner bad in de vorm van een ijshockeybaan met goals en een groot scorebord aan de zijkant. De grote 3D emblemen van de Anaheim Mighty Ducks stonden aan beide kanten van het zwembad opgesteld en de zijkanten van de gebouwen waren bedekt met ijshockeysticks.


Het Mighty Ducks gedeelte bestond uit 2 gebouwen waarvan wij in het linkergebouw zaten op de eerste etage. We liepen naar onze kamer, met uitzicht over het parkeerterrein. Hier was ik zelf wel blij mee, want nu hadden we geen last van de geluiden van het zwembad. Ik maakte de deur van onze kamer open en werd nog vrolijker dan ik al was. De kamer was ook helemaal naar Disney en de Mighty Ducks gethematiseerd. Er stonden 2 queensize bedden naast elkaar met een nachtkastje ertussen. Fleurige dekbedden lagen op het bed en ook lag er een handdoek op gerold in de vorm van het hoofd van Mickey Mouse. Er stond een tafeltje met 2 stoelen en een ladekast met een televisie in de kamer. Aan de zijkant hing er ook nog een grote spiegel aan de muur met daaronder nog een kastje waar je verschillende spulletjes in kon doen. De kamer was eigenlijk voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen), maar voor ons 2 was het eigenlijk net groot zat. Dit kwam ook mede doordat er 2 bedden in de kamer stonden.

De badkamer was volledig in zwart witte kleuren met een echt filmthema ingericht. Het leek of dat er een filmrolletje langs de muren liep, het douchegordijn was zwart met witte sterren, het behang was wit met zwarte sterren en op de grond lagen zwarte en witte tegels. Er lagen leuke verpakte Mickey Mouse zeepjes en Disneyworld flesjes shampoo. Ik werd er echt vrolijk van, het gevoel van Disney hebben ze met deze kamer echt goed over weten te brengen.


Het Mighty Ducks gedeelte was maar een klein gedeelte van het gehele complex. Andere gebouwen met kamers die er stonden waren gebaseerd op de films 101 Dalmatiërs, Herbie, Toy Story en  Fantasia. Alle gebouwen waren tot in de puntjes gethematiseerd met de figuren uit de films en het Disneygevoel was overal aanwezig. We zijn bij alle gebouwen wezen kijken en hebben genoeg foto’s gemaakt, je hoefde eigenlijk niet eens naar de parken toe om de Disneysfeer te beleven.

In de Cinema Hall waar wij ons moesten inchecken was tevens een food court aanwezig, namelijk het World Premier Food Court. Hier zijn wij een paar keer wezen ontbijten en dineren, je kon er een plastic beker kopen die je telkens gratis mocht bijvullen, dat vond ik een goede service van het hotel, want verder was alles natuurlijk wel redelijk aan de prijs. In het food court verkochten ze voornamelijk fast food, zoals friet en pizza. Wij hebben er ook een paar keer een heerlijk ijsje gekocht, namelijk een ijsje van een paar bollen tussen twee grote chocolate chip cookies. Ik werd elke keer raar aangekeken dat ik chocolade-ijs, slagroom en chocoladesaus nam tussen de 2 koeken, maar dat maakte me niks uit. Het smaakte echt hemels en mijn vriendin en ik denken hier nog vaak aan terug.


Tegenover het food court was er ook nog een arcadehal, waar je verschillende spellen kon doen en tickets kon sparen, zodat je een prijsje uit kon zoeken. Hier zijn we ook nog even geweest en hadden nog een leuke sleutelhanger gewonnen. Het spelen voor een paar dollar zat trouwens bij ons pakket inbegrepen. Aan de voorkant van de Cinema Hall was het Walt Disney World Transportation Center gevestigd. Hier stopten alle bussen die de gasten gratis naar de verschillende pretparken en Downtown Disney bracht. Met deze bussen kon je, door over te stappen, ook bij de andere hotels en Disney’s Boardwalk komen. Het duurde af en toe wel vrij lang voordat je bij de plaats van bestemming was beland, maar dat maakte voor ons toen niet veel uit.

Ons verblijf van 10 dagen in het Disney’s All Star Movies Resort is echt heel snel voorbij gevlogen. We hebben een hele leuke en fijne tijd gehad en ik zou het zo weer over doen. Het is een van de goedkoopste hotels van het totale Walt Disney World Resort, maar ook een van de gezelligste met de meeste Disneysfeer. Wanneer je naar het Walt Disney World Resort in Orlando gaat en je wilt de echte sfeer van Disney ook blijven beleven wanneer je niet in de parken bent dan kan ik een verblijf in het Disney’s All star Movies Resort echt van harte aanbevelen. Je zult er zeker geen spijt van krijgen.