Pagina's

zaterdag 13 september 2014

Restaurant: The Cheesecake Factory – San Francisco, Californië

Restaurant: The Cheesecake Factory
Adres: 251 Geary Blvd, San Francisco, CA 94102, Verenigde Staten



Een van mijn favoriete comedyseries op televisie is The Big Bang Theory, een van de hoofdrolspeelsters van deze serie, genaamd Penny, werkt als serveerster bij The Cheesecake Factory. Ik vind het altijd leuk om restaurants van televisie op te zoeken om te kijken of dat ze echt bestaan. The Cheesecake Factory bestaat dus echt en ik wilde er graag naartoe om te kijken wat voor een zaak het is en of ze echt zulke lekkere cheesecakes verkopen in het restaurant.

The Cheesecake Factory is een distributeur van cheesecakes door de gehele Verenigde Staten en ook een restaurantketen met 165 restaurants. Het eerste restaurant van The Cheesecake Factory is in 1978 geopend door nog steeds de huidige eigenaar van het bedrijf, David Overton, in Beverly Hills, Californië. Hij is de zoon van Oscar and Evelyn Overton. Evelyn Overton opende in de jaren 50 een cheesecakewinkel in Detroit, Michigan, en verkocht later cheesecakes vanuit haar kelder. De familie Overton verhuisde naar Californië, waar zij een bakkerij openden en cheesecakes en desserts produceerden voor restaurants in de buurt. In 1978 opende hun zoon David Overton dus het eerste restaurant en er stonden salades, sandwiches en 10 verschillende cheesecakes op het menu. In de jaren die volgden breidde het restaurant zich steeds verder uit met locaties over de Verenigde Staten en zelfs in het buitenland.  Op dit moment staat het restaurant bekend om zijn menukaart met heel veel verschillende gerechten, grote porties en natuurlijk overheerlijke cheesecakes.

Tijdens onze reis naar San Francisco stond een diner in The Cheesecake Factory gepland. Het restaurant bevond zich op loopafstand van ons hotel Vertigo op de 251 Geary Street, 94102 in San Francisco, op de rand van het Union Square Park. Om het restaurant binnen te komen moesten we via Macy’s naar de 8ste etage van het gebouw. Er was een speciale lift aanwezig in het gebouw die de gasten direct bracht naar de etage van het restaurant.



Het restaurant zag er heel mooi uit, overal waren er muurschilderingen en plafondschilderingen en ook het uitzicht over Union Square Park was schitterend. We konden ook buiten op het terras gaan eten, maar zelf hou ik daar niet zo van omdat er dan allerlei dieren op het eten afkomen en ik vind het ook leuker om van de sfeer in het restaurant te genieten. We namen dus plaats bij een tafel met een bank er achter en twee stoelen er voor, we waren met z’n vieren dus dat kwam goed uit. De menukaarten werden gebracht en ik stond echt versteld van de omvang van het menu. Het was namelijk een heel boekwerk wat we uitgereikt kregen en het was dan ook erg moeilijk om een keuze te maken.

Uiteindelijk hadden we toch allemaal onze keuze gemaakt en konden we gaan bestellen. De gerechten die we bestelden varieerden van pasta tot vis, mijn vriendin bestelde een gerecht van het SkinnyLicious menu (een aparte menukaart met alleen maar gezonde gerechten) en zelf bestelde ik een hamburger, namelijk de Smokehouse B.B.Q. Burger met gerookte bacon, gesmolten cheddar kaas, knapperige uienringen en barbecue saus. Ook bestelden we er allemaal wat te drinken bij, mijn vader bestelde een Budweiser en ikzelf een Sierra Nevada Pale Ale.

Het duurde wel even voordat het eten geserveerd werd, helaas hadden de serveersters niet dezelfde kleding aan als Penny van The Big Bang Theory, dat had ik eigenlijk wel verwacht. De borden en de porties waren inderdaad groot en het eten smaakte ook nog eens heel erg lekker. Mijn hamburger was heel erg dik, ik kreeg hem bijna mijn mond niet in. Het vlees was lekker mals en dik en de gefrituurde uienringen smaakten ook erg goed. Ik was blij met mijn keuze, want ik heb lang getwijfeld tussen allerlei lekkere gerechten.




Een man die aan een tafel naast ons zat vroeg aan ons waar we vandaan kwamen, omdat hij onze taal niet thuis kon brengen. Het is denk ik de vraag die het vaakst aan je gesteld wordt door Amerikanen wanneer je in hun land op vakantie bent, ik heb het gevoel dat ze oprecht geïnteresseerd zijn en het ook waarderen dat je naar hun land op vakantie komt. Meestal vertellen ze daarna dan ook dat ze zelf ook eens in Nederland zijn geweest of er naartoe willen of dat ze familie in Nederland of Europa hebben wonen. Erg grappig vind ik dat altijd en zo ging het bij deze man eigenlijk hetzelfde. Hij zei ook dat wij waarschijnlijk al meer van het land Amerika hadden gezien dan veel van zijn landgenoten en ik denk dat hij daar geen ongelijk in had.

Toen we het hoofdgerecht eenmaal op hadden vroeg de serveerster of we nog ruimte voor een dessert hadden en dit hadden we natuurlijk wel. We wilden de cheesecakes van The Cheesecake Factory wel eens proberen. Ook nu was er weer keuze genoeg, er stonden tientallen cheesecakes op de kaart in allerlei verschillende smaken en het kiezen was eigenlijk niet te doen. Met z’n vieren bestelden we 2 cheesecakes, namelijk de Snickers bar chunks and cheesecake en de Chocolate chip cookie dough cheesecake. Eigenlijk had ik alle cheesecakes met chocolade wel willen bestellen, want alles zag er lekker uit. Enige tijd later werden de cheesecakes geserveerd en we hebben er echt heel erg van genoten. De smaak was verrukkelijk en ik snap wel waarom het restaurant zich The Cheesecake Factory noemt. Wat was dit lekker zeg!

Sinds ons eerste bezoek aan The Cheesecake Factory zijn wij later nog vaker bij restaurants van deze keten in verschillende steden geweest. De porties zijn altijd groot en de cheesecakes erg lekker. Het is ook echt aan te raden om hier te gaan eten. Helaas hebben ze niet veel coupons, dus ook weinig korting. The Cheesecake Factory in San Francisco was heel erg mooi, op een mooie locatie met lekker eten. Mijn ouders zijn er tijdens die vakantie zelfs nog een 2e keer naartoe geweest, toen ik met mijn vriendin naar Lori’s Diner ging. Het is dus echt een aanrader om hier tijdens een vakantie in San Francisco te gaan eten!