Pagina's

woensdag 17 september 2014

Restaurant: Red Robin Gourmet Burgers & Brews – Anaheim, Californië

Restaurant: Red Robin Gourmet Burgers
Adres: 12007 Harbor Blvd, Garden Grove, CA 92840, Verenigde Staten



In een van de afleveringen van de bekende animatieserie South Park denken de locale nieuwsreporters van South Park dat Butters en Jimmy een van de vestigingen van Red Robin bezetten, ze noemen het occupy Red Robin. Toen ik die aflevering op televisie zag ben ik gelijk op gaan zoeken wat Red Robin voor iets was en of het echt bestond. Red Robin Gourmet Burgers bleek echt te bestaan, het is een restaurant dat in 1969 werd geopend in Seatlle. Het is later uitgegroeid tot een keten van restaurants met op dit moment het hoofdkantoor in Greenwood Village, Colorado. De aflevering van South Park ben ik blijven onthouden en ik was van plan om zelf ook eens een vestiging van Red Robin te gaan bezoeken.

Voorafgaande aan onze reis naar Anaheim was ik bezig met het zoeken naar restaurants in de buurt van ons hotel, het Howard Johnson Anaheim Hotel and Playgroud en ik kwam er achter dat er op een klein half uurtje lopen een vestiging van Red Robin aanwezig was. Ik plande het restaurant in en werd lid van de eClub van Red Robin. We gingen in september op vakantie en in die maand was mijn vriendin jarig, ik gaf dus de naam en geboortedatum van mijn vriendin op, zodat we tijdens ons bezoek een lekkere gratis hamburger zouden gaan krijgen.

In mijn e-mail kreeg ik geen bevestiging, maar er werd een lidmaatschapspasje opgestuurd. Het restaurant verstuurde deze pasjes echter alleen maar binnen de Verenigde Staten en dus besloot ik om het adres van het hotel waar wij verbleven op te geven. Toen we incheckten bij ons hotel overhandigde de receptioniste mij inderdaad het poststuk met het lidmaatschapspasje van Red Robin, op dat moment was ik het eigenlijk al vergeten dat ik lid was geworden, maar vond het wel een erg goede service van het hotel.

Tijdens onze tweede avond in Anaheim zijn wij bij Red Robin Gourmet Burgers gaan dineren. Het restaurant bevond zich op de 12007 Harbor Blvd, 92840 in Garden Grove. Het was vanuit ons hotel best een stuk lopen, maar het was alsmaar rechtdoor dus niet lastig te vinden. Het restaurant was een groot vrijstaand gebouw, het had een groot bargedeelte en een apart restaurantgedeelte. In het restaurant waren veel families met kinderen aanwezig die net van het Disneyland Resort afkwamen. We werden door de hostess naar onze tafel gebracht en een jongen bracht ons de menukaarten.


De jongen was een nieuwe serveerder bij het restaurant en hij moest nog van alles leren. Hij was wat verlegen, maar toch deed hij het wel goed. Op de menukaarten stonden heel veel lekkere hamburgers en het was lastig om er eentje uit te kiezen. Mijn vriendin koos uiteindelijk voor de Red’s Tavern Double, dit was een dubbele hamburger met cheddar kaas, tomaat, sla en de Red’s geheime Tavern Sauce. Bij deze hamburger werden tevens frietjes geserveerd en ze bestelde ook nog een cola erbij. Zelf besloot ik om de Blue Ribbon hamburger te bestellen, dit was een enkele hamburger met steak saus, chipotle aioli, blauwschimmelkaas, tomaten, sla en knapperige uienslierten. Ook deze hamburger werd geserveerd met frietjes en als eerste drankje bestelde ik er een lemonade bij.

Onze hamburgers werden al snel geserveerd en zagen er heel erg lekker uit. Ze waren voor de helft gewikkeld in een papiertje, waardoor ze op lachende hamburgers leken. Onze glazen werden gelijk bijgevuld en we konden gaan genieten van het eten. Het vlees van de hamburgers was heel dik en erg mals en ook heel erg lekker gebakken. Het was totaal niet te vergelijken met de hamburgers die je in Nederland bij de bekendste hamburgerketen voorgeschoteld krijgt. De smaak van de blauwschimmelkaas was erg lekker en paste perfect bij de rest van de burger. De Red’s Tavern Double van mijn vriendin was ook heel erg lekker, zij kreeg hem namelijk zelf niet helemaal op, dus heb ik haar vriendelijk meegeholpen met het opeten van de burger.

Als dessert bestelden we samen nog een Gooey Chocolate Brownie Cake, dit dessert dat we met 2 lepels deelden bestond uit een chocolade brownie cake met warme chocoladesaus, een grote bol vanille-ijs in een saus van aardbeien en bessen. Ook dit smaakte weer verrukkelijk, helaas was het niet zo heel groot, maar omdat we toch al een grote hamburger op hadden was het zo ook wel meer dan genoeg.

Ik gaf de jongen die ons serveerde mijn Red Robin lidmaatschapspas en vertelde hem dat er een reward van een gratis hamburger op zou staan. De jongen zei dat ik inderdaad gelijk had en bracht ons de rekening. Het vreemde was dat we de duurste hamburger gratis kregen, dit had ik niet verwacht en ik vond het ook niet echt logisch. Ik vond het natuurlijk niet erg en was erg blij met deze service. We gaven de jongen een flinke fooi en gingen voldaan terug naar ons hotel.

Het dineren bij Red Robin is me erg goed bevallen. Door de lidmaatschapspas was het erg goedkoop en het heeft ons heel erg lekker gesmaakt. Er was een ruime menukaart met allerlei soorten hamburgers en ook een ruime keuze aan drank aanwezig. Het was erg gezellig en ik zou graag nog eens terug willen gaan naar een van de restaurants van Red Robin.