Pagina's

dinsdag 14 april 2015

Activiteit: Ron Jon Surf Shop - Cocoa Beach, Florida

Activiteit: Ron Jon Surf Shop
Adres:      4151 N Atlantic Ave, Cocoa Beach, FL 32931, Verenigde Staten



Cocoa Beach is een badplaats in het oosten van de staat Florida, de badplaats is zo’n 40 km2 groot, waarvan 26 km2 uit zeewater bestaat. Sinds 1964 wordt er elk jaar tijdens de paasdagen een Surf Festival gehouden in de stad, welke jaarlijks tussen de 50.000 en 100.000 bezoekers trekt. Tevens wordt er elk jaar in mei een groot strandfeest gehouden. Vanwege al deze festiviteiten op het strand is Cocoa Beach een geliefde stad bij surfers geworden en er zijn dan ook een aantal surfwinkels te vinden in de stad, waarvan Ron Jon Surf Shop de bekendste en de grootste is.

Ron Jon Surf Shop is een winkel die zich voornamelijk richt op badgasten en surfers. De eerste winkel is in 1959 geopend in Ship Bottom, New Jersey door Ron DiMenna. De winkel is gespecialiseerd in surf- en bodyboardingartikelen, maar er worden ook allerlei andere kleding,  souvenirs, handdoeken en strandartikelen verkocht. De vestiging van Ron Jon Surf Shop in Cocoa Beach is de grootste surfwinkel ter wereld. Deze winkel is een toeristische attractie op zich geworden, de winkel is 365 dagen per jaar en  24 uur per dag open. De winkel heeft een viertal etages en heeft een totale oppervlakte van 15.000 vierkante meter.



Tijdens onze tweede reis naar Orlando hadden wij een dagje Cocoa Beach op onze planning staan. We hadden 2 Go Orlando Entertainment Cards gekocht, waarmee we tegen een vooraf betaalde prijs 7 dagen lang heel veel attracties in en rondom Orlando konden doen.  Één van deze attracties was een Cocoa Beach tour inclusief lunch. Via e-mail heb ik de reservering kunnen maken, de tour werd uitgevoerd door Florida Dolphin Tours en door middel van het doorgeven van onze gewenste datum, tijd, namen en de nummers van de Go Orlando Cards was alles in een mum van tijd geregeld.

Helaas werden we niet opgehaald bij ons hotel, het International Palms Resort and Converence center, maar moesten we lopen naar het Quality Inn International. Dit was een wandeling van iets meer dan 10 minuten. We kwamen nog langs een Dunkin’Donuts waar we lekker hebben ontbeten.  De tour ging niet direct naar Cocoa Beach, want er moesten eerst nog wat mensen bij het Kennedy Space Center worden afgezet. Bij het Kennedy Space Center waren wij al eens eerder geweest, ik zal er natuurlijk over gaan schrijven in de toekomst, vandaar dat we er nu niet voor kozen om er opnieuw naartoe te gaan. Ik vond het wel weer heel leuk om het te zien en goede herinneringen aan onze eerste reis naar Orlando kwamen bij me naar boven.




Nadat we de mensen bij het KSC hadden afgezet reden we door richting Cocoa Beach, er werd verteld waar we konden gaan lunchen en hoe laat we werden opgehaald. De plek waar we zouden worden opgehaald was direct naast Ron Jon Surf Shop. Deze plek was goed te onthouden want de winkel zag er heel erg mooi en kleurrijk uit. De buitenkant van de enorme surfwinkel was in geel en blauwe kleuren geverfd en de reflecterende ruiten leken op zonnebrillenglazen. De buitenkant van de Ron Jon Surf Shop zag er echt prachtig uit. Er stonden verschillende beelden voor de entree van de winkel met daarop surfende en skatende mannen, ook stond er een beeld van een diepzeeduiker en een hele mooie auto van Ron Jon Surf Shop in de kleuren rood, zwart en goud. De Amerikaanse vlaggen wapperden en we stonden te kijken naar de entree van de grootste surfwinkel van de wereld, Ron Jon Surf Shop “One Of A Kind”. Dit kan toch alleen maar in Amerika!

We besloten om de winkel binnen te gaan en te kijken wat er allemaal werd verkocht. Vol verbazing keek ik de winkel in, zo veel surfspullen had ik gedurende mijn hele leven nog niet eens bij elkaar gezien en nu stond het ineens allemaal op één plek. Overal waar ik keek zag ik petten, T-shirts, truien, zwembroeken en handdoeken van het Ron Jon Surf Shop-merk en andere surfmerken zoals Hurley, Fox, Billabong, Maui Babe en Sun Bum. Ook werden er heel veel skateboarden en strandfietsen verkocht. Honderden surfborden hingen aan de wanden, stonden langs de trappen en waren op de bovenste etage van de winkel opgesteld. Zelf kan ik niet surfen, maar door deze winkel kreeg ik wel zin om het te leren.



Er waren afdelingen voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Ik was op zoek naar een leuke pet, maar kon maar geen keuze maken. Wel had ik een leuk shirt gevonden van het merk Old Guys Rule welke ik eigenlijk voor m’n vader wilde meenemen, maar wist niet of dat hij dat zelf wel leuk zou vinden. Ik heb heel lang staan kijken bij de schoenen van Vibram FiveFingers, dit zijn een soort van waterschoenen / sportschoenen waarbij er voor elke teen een apart uiteinde van de schoen is gemaakt, net zoals bij de vingers van een handschoen. Ik vond het heel erg grappig om te zien, maar zelf zou ik deze schoenen nooit kopen en aantrekken. Doordat er zo veel artikelen werden aangeboden wist ik niet goed wat ik moest kopen, waardoor ik uiteindelijk niks heb gekocht. We hebben overal in de winkel gekeken en hebben echt genoten van de grootsheid er van.

Nadat we in de winkel waren uitgekeken gingen we nog even terug naar buiten om te kijken bij alle beelden die rondom het gebouw in de tuin stonden. We kwamen er toen achter dat er ook allerlei strandartikelen, zoals surfborden, peddelborden,  strandfietsen en strandstoelen werden verhuurd door de winkel, altijd handig natuurlijk voor de dagjesmensen die iets vergeten zijn wanneer ze naar het strand gaan. Voor de liefhebbers was er ook een Cocoa Beach Surf Museum aanwezig bij de Ron Jon Surf Shop, helaas zijn wij niet in staat geweest om dit museum te bezoeken. We kwamen er pas te laat achter, toen we weer door onze bus werden opgehaald. Mochten we nog een keer naar Cocoa Beach gaan, dan kunnen we hier zeker wel gaan kijken.

Ik vond de Ron Jon Surf Shop in Cocoa Beach een erg mooie winkel. Het was super om alle surfborden en strandartikelen bij elkaar te zien, op een mooie locatie aan een van de stranden van Florida. De winkel paste precies in het stadje en het was heel relaxed om er een tijdje binnen te wandelen. Wanneer je naar Cocoa Beach gaat en je bent iets van je strandspullen vergeten dan is dat geen ramp, want bij de Ron Jon Surf Shop wordt het zeker verkocht of verhuurd. Het is een leuke winkel met de sfeer van Florida en ook al heb je niks van de winkel nodig dan toch is het de moeite waard om er naar binnen toe te gaan.