Pagina's

zondag 26 april 2015

Themepark attractie: Lost Kingdom Adventure, Legoland Florida - Winter Haven, Florida

Themepark attractie: Lost Kingdom Adventure
Adres:                          1 Legoland Way, Winter Haven, FL 33884, Verenigde Staten



Een van de leukste attracties van Legoland Florida vind ik de Lost Kingdom Adventure. Deze attractie is een interactieve dark ride waarmee je door te schieten met een lasergeweer zo veel mogelijk punten moet zien te scoren in de jacht op het bevrijden van Pippin Reed. De attractie is volledig gethematiseerd naar de sets van het Lego Adventures Egyptethema en zowel het exterieur als het interieur van de attractie ziet er volledig Egyptisch uit. De attractie staat in alle 2 de Legolandparken van Amerika, maar zijn ook in de parken in Duitsland, Denemarken en Maleisiƫ te vinden.

Legoland Florida is geopend op 15 oktober 2011, het is dus nog een vrij jong park, Lost Kingdom Adventure is een van de attracties die sinds de openingsdag al aanwezig is in het park.  Om bij de attractie terecht te komen moet er vanaf de ingang van het park door The Beginning en Duplo Village heen worden gelopen, hierna moet er door de poorten van het kasteel van Lego Kingdoms worden gegaan om uiteindelijk uit te komen bij het Land of Adventure. De Lost Kingdom Adventure staat vervolgens aan de rechterkant van dit gebied.

Toen wij bij de attractie aankwamen was het er redelijk druk, we moesten best een tijdje wachten voordat we de attractie in konden gaan. Gedurende de wachtrij waren er een aantal speeltuintjes gemaakt voor kinderen, waarin zij konden spelen en met grote Legostenen iets konden bouwen. Ook stonden er grote Legopoppen als schatgravers en avonturiers opgesteld die goud en andere schatten aan het zoeken waren. Het grappige was dat hier allemaal geld bij was gegooid, zodat het echt leek alsof er een schat was gevonden. De muren van het gebouw van de attractie zagen er erg Egyptisch uit, het gebouw moest op een oude tempel lijken met zijn hiĆ«rogliefen, farao’s en andere Egyptische tekens.


Na een tijdje waren mijn vriendin en ik eindelijk aan de beurt en konden we plaats gaan nemen in een van de wagentjes. In elk wagentje was er plaats voor 4 personen en er waren dan ook 4 lasergeweren in het wagentje aanwezig. Het verhaal van de attractie speelt zich dus af in Egypte, Pippin Reed is ontvoerd door Sam Sinister en de bezoekers van de attractie moeten samen met Johnny Thunder proberen om Pippin Reed te bevrijden en Sam Sinister te verslaan.

De attractie begon met het rijden door 2 grote bruine deuren, vervolgens belandden we in de eerste scene van de Lost Kingdom Adventure. Het was er donker en de spullen die in de ruimte stonden waren met fluorescerende verf gekleurd.  Zo stonden er bijvoorbeeld een Anubis, een Horus en een mummie allemaal met een klein rond groen lampje waarop geschoten moest worden. Wanneer het lampje werd geraakt dan werd het rood en wisten we dat we iets hadden geraakt. Een paar meter verder stond Johnny Thunder met allemaal spinnen om zich heen en mijn vriendin is bang voor spinnen dus ze bleef maar op die beesten schieten.

Na een tijdje zagen we Pippin Reed hangen aan een spinnenweb met allemaal spinnen en Egyptische attributen om zich heen. Het was best lastig om de groene lampjes te raken, want met het lasergeweer was het erg moeilijk richten. We bleven maar schieten op de mummies, farao’s, slangen en skeletten, maar mijn puntentotaal ging er niet echt veel door omhoog. Mijn vriendin ging wel goed en ze stond dan ook behoorlijk ver voor op mij.


In een andere kamer stond de Legoprofessor met een wereldbol en een vergrootglas en in het kantoor om hem heen konden er weer veel groene lichtjes worden geraakt. Ik was zo bezig met het schieten, dat ik verder niet heel veel van de inrichting van zijn kantoor heb meegekregen. Opnieuw gingen we 2 grote klapdeuren door, dit keer zaten er grote mestkevers op die ik al kende van de Revenge of the Mummy The Ride van Universal Studios.

Een band van skeletten was muziek aan het spelen en verschillende Legoschedels kwamen uit een aantal potten gestoken. Het was niet de bedoeling om de skeletten te raken, maar we moesten juist mikken op de potten, want daar zaten de groene lichtjes op. Dat vond ik zelf wel vreemd, want had liever op de schedels geschoten. Ook hingen er een aantal vleermuizen, welke op en neer gingen toen we de lampjes erboven raakten.

Tijdens de volgende scene stond Pippin Reed vastgebonden tegen een muur, aan de overkant stond Sam Sinister met een aantal dynamietstaven om zich heen en in zijn hand. Een spin stak de dynamietstaaf in zijn hand aan en vervolgens zagen we door middel van lichtflitsen het dynamiet ontploffen. Hierna zagen we Sam Sinister met zijn boze blik staan met allemaal ontplofte kratten om zich heen. In de volgende ruimte stond een grote sarcofaag met een aantal dansende en spelende muizen erbij, het aantal doelen dat we moesten raken was laag en mijn vriendin liep steeds verder uit.


In de volgende ruimte kwam het gevaar ons tegemoet. De wanden met uitstekende punten kwamen naar ons toe en  spleten zich open.  Het karretje reed opnieuw door 2 deuren, ditmaal met mysterieuze ogen erop afgebeeld. De kamer die volgde was ook weer ingericht met een sarcofaag, spinnen, slangen en een afbeelding van een Anubis. De wand achter de sarcofaag ging open en daar zagen we Pippin Reed zwaaiend naar ons staan, ze was ontsnapt terwijl Sam Sinister met een haak als hand in een andere hoek van de kamer achter een krat stond.

Na deze scene was het tijd voor de laatste kamer van de attractie. In deze kamer stond Sam Sinister vastgebonden op een Egyptische tafel,  hij was gevangen genomen door Johnny Thunder en Pippin Reed en de Professor stonden er ook bij. Vervolgens reed het wagentje voor de laatste keer door een tweetal deuren, naar buiten toe. Ik keek op onze scores en ik was dik ingemaakt. Het was dramatisch, maar ja niks aan te doen, volgende keer moet ik maar een bril opzetten, dan raak ik misschien nog eens wat.

De Lost Kingdom Adventure was een hele leuke attractie. Het is minder mooi dan de laserattracties in de parken van Disney en Universal, maar het is wel heel erg leuk gethematiseerd met alle Legopoppen en ook het verhaal waarin de attractie zich afspeelt is grappig. Het schieten was moeilijk en mijn puntentotaal was dramatisch, maar dat was ook wel weer leuk voor mijn vriendin. Zelf zou ik deze attractie altijd doen wanneer ik nog een keer naar Legoland ga, want het is een unieke indoorattractie in het park en met 2 of meer personen kun je er een leuk wedstrijdje van maken.