Pagina's

zaterdag 18 april 2015

Restaurant: Smashburger - Newark, New Jersey

Restaurant: Smashburger
Adres:          Newark Int. Airport, Terminal C, Level 2, Newark, NJ 07114, Verenigde Staten



Gedurende mijn eindeloze zoektocht naar lekkere hamburgers en fastfoodketens ben ik op het restaurant met de naam Smashburger gestuit. Ik kwam dit restaurant voor de eerste keer tegen in Las Vegas, maar omdat daar zo veel heerlijke ketens gevestigd zijn ben ik er toen niet aan toegekomen om er te eten. Toen ik op zoek was naar een restaurant op Newark Airport om voorafgaande aan onze terugvlucht naar Amsterdam nog eenmaal heerlijk Amerikaans te eten zag ik dat er in terminal C3 een vestiging van Smashburger aanwezig was. Ik voegde het restaurant toe aan onze planning en was benieuwd of dat het een mooie afsluiting van onze speciale reis naar New York zou gaan zijn.

Smashburger is een Amerikaanse keten van hamburgerrestaurants welke oorspronkelijk komt uit Denver, Colorado. Het eerste restaurant is geopend in 2007 en de keten is dus pas 7 jaar oud.  Smashburger heeft het menu sinds afgelopen jaar (2013) wat aangepast, er is er voor gekozen om items als gefrituurde kip en hotdogs niet meer aan te bieden. Het restaurant richt zich nu voornamelijk op het verkopen van hamburgers, waarbij er door sommige locaties wordt gekozen voor hamburgers met een lokale naam en lokale ingrediënten.  Zo wordt de Buckeye Burger alleen in de locaties van Smashburger in Ohio verkocht en is The Colorado Burger alleen in de locaties in Colorado verkrijgbaar. Bijgerechten en milkshakes zijn ook vaak aangepast aan de locatie van het restaurant. Het is een uniek concept en ik was erg benieuwd of dat er aparte hamburgers op het menu van Smashburger in Newark zouden staan.



We hadden een geweldige vakantie gehad in New York City, waar we 7 nachten verbleven in het Affinia Manhattan hotel, echter was het helaas tijd voor ons om terug te keren naar Nederland. We waren een paar uur voor vertrek op het vliegveld van Newark aangekomen en hadden dus genoeg tijd om bij Smashburger te gaan eten. Ik had vooraf dus al opgeschreven waar het restaurant zich in de terminal bevond en was ook lid geworden van de Smashclub. Vanwege dit lidmaatschap had ik een coupon van $ 2,00 korting ontvangen in mijn e-mail en had deze bon uitgeprint en meegenomen.  Op het menu stonden een aantal Smashburgers, Smashchickenburgers, een vegetarische hamburger, friet, bijgerechten en milkshakes. Helaas stonden er geen lokale Newark / New York Smashburgers op het menu, maar er was voldoende keuze om lekker te gaan eten.

Mijn vriendin bestelde de Classic Smash (dit was een hamburger met sla, cheddarkaas, tomaat, rode ui en augurk) met normale frietjes en cola. Zelf bestelde ik de Bacon Cheeseburger, met  Sweet Potato Fries (oranje friet gemaakt van zoete aardappelen, heerlijk vind ik dat) en een chocolade milkshake. Zoals gezegd was het onze laatste maaltijd van de reis naar New York en ik wilde nog één keer lekker genieten van Amerika. De coupon werd geaccepteerd (bij Ruby’s op hetzelfde vliegveld in Newark werd de coupon nog geweigerd) en we kregen dus een paar dollar korting.



Mijn vriendin nam vast plaats bij een van de tafeltjes, want het was behoorlijk druk in het foodcourt van de terminal, en ik bleef op onze bestelling wachten. Na enige tijd kreeg ik onze maaltijd in een grote papieren zak uitgereikt. Ik keek er in om te controleren of dat alles er in was gedaan en het zag er goed uit. De hamburgers waren netjes in een plastic bakje verpakt, waardoor ze lekker warm bleven. De bakjes met friet waren iets groter dan bij andere fastfoodrestaurants en ook mijn milkshake zag er smakelijk uit. Tevens had de medewerkster van Smashburger een aantal bakjes met saus (mayonaise en tomatenketchup) in de zak gedaan. Ik had heel veel zin om het allemaal lekker op te eten en ging bij mijn vriendin aan het tafeltje zitten en pakte de zak uit.

We moesten even goed kijken welke hamburger nu van wie was, want ze leken best wel veel op elkaar, het enige verschil was dat ik bacon op mijn Bacon Cheeseburger had. De broodjes waren erg groot en flink belegd met alle ingrediënten. Het brood was lekker vers, de smaak was goed, niet zo zoet als sommige andere hamburgerbroodjes en er zaten geen sesamzaadjes op. De stukken vlees die op de broodjes zaten waren erg mals en dik, zoals een stuk vlees op een hamburger hoort te zijn. Alle extra ingrediënten maakten het heerlijke hamburgers, waar we erg van hebben genoten. De frietjes waren lekker knapperig en heet gebakken, de normale frietjes van mijn vriendin waren lekker zout en mijn Sweet Potato Fries hadden de lekkere zoete smaak. De chocolade milkshake was ook heel erg lekker, ik kreeg er alleen wel extra dorst van. Gelukkig kon mijn vriendin haar beker opnieuw bijvullen, zodat ik daar ook lekker van mee heb kunnen drinken.



Het eten smaakte echt verrukkelijk, het was een mooie en lekkere laatste maaltijd voordat we terug naar Nederland zouden gaan. De maaltijden die we in de vliegtuigen van United Airlines krijgen vind ik meestal niet zo heel erg lekker, vandaar dat ik erg blij was dat we wel van het eten van Smashburger hadden genoten. Helaas was het voor ons tijd om na de maaltijd bij Smashburger rustig aan naar de gate te lopen om te wachten op ons vliegtuig die ons naar Amsterdam zou gaan brengen. Ik vind het natuurlijk nooit leuk wanneer de vakantie af is gelopen en we vanuit Amerika weer terug moeten keren naar Nederland, waar het gewone dagelijkse leven ons weer te wachten staat. Het was echter een geweldige vakantie, welke we nooit zullen vergeten, deze laatste maaltijd paste hier goed bij.

Tot nu toe was deze maaltijd bij Smashburger onze eerste en enige keer dat we bij het restaurant zijn wezen eten. Ik vond het zeker geslaagd en ik zou graag eens een vestiging van het restaurant willen bezoeken in een van de binnensteden van het land, zodat we ook wat van het interieur en de sfeer van het restaurant mee kunnen maken, dat vind ik zelf namelijk altijd erg leuk en dat maakt de ervaring van een bezoek aan een restaurant ook compleet. Ik kijk er dan ook naar uit om in de toekomst naar een andere vestiging van Smashburger te gaan om er te genieten van de heerlijke Smashburgers.