Pagina's

maandag 6 april 2015

Amerikaans ketenhotel buiten Amerika: DoubleTree by Hilton - Amsterdam, Nederland

Amerikaans ketenhotel buiten Amerika: DoubleTree by Hilton
Adres:                                                          Oosterdoksstraat 4, 1011 DK Amsterdam



Inmiddels is Miquelli’s Amerikablog al bijna één jaar online en ik vind het leuk om een nieuwe categorie op mijn site te introduceren, namelijk de Amerikaanse ketenhotels buiten Amerika. Mijn vriendin en ik maken, buiten onze reizen naar Amerika, ook geregeld een stedentrip. We kiezen dan voor grote steden in Europa of in Nederland en het komt dan nog wel eens voor dat we kiezen voor een Amerikaans ketenhotel, zoals bijvoorbeeld het DoubleTree by Hilton waar ik vandaag over ga schrijven.  Het leek mij leuk om ook over deze ervaringen te schrijven en in de toekomst kunnen jullie dus nog wat meer berichten in deze nieuwe categorie verwachten.

Enige tijd geleden zijn mijn vriendin en ik naar NEMO in Amsterdam geweest, voor ons was dit niet veel aan, maar wanneer je met kinderen bent kan ik het me voorstellen dat het leuk is om er naartoe te gaan. Vanuit NEMO liepen we langs het water richting het Centraal Station van Amsterdam. Tijdens deze wandeling kwamen we langs een hotel met een vestiging van Starbucks erin gevestigd. Dit hotel was het DoubleTree by Hilton en ik zei gelijk tegen mijn vriendin dat ik hier wel eens zou willen logeren.





Een paar maanden later heb ik een overnachting in het hotel geboekt, één nacht in een Queen Hilton Executive kamer kostte me € 123, bij deze kamer zat toegang tot en ontbijt bij de Executive Lounge inbegrepen. Ik had het hotel direct via de website van Hilton geboekt en toen de boeking eenmaal afgerond was kreeg ik een e-mail met de mogelijkheid tot een upgrade naar een Queen Executive Suite voor € 15. Van deze mogelijke upgrade heb ik gebruik gemaakt en wanneer we zouden inchecken zou duidelijk worden of dat we de upgrade ook daadwerkelijk toegewezen zouden krijgen.

Het parkeren bij het hotel kostte € 25, we konden de auto dan onder het hotel parkeren, midden in het centrum van Amsterdam. Wij kozen er echter voor om de auto bij mijn tante, die in Amsterdam woont, neer te zetten en vervolgens met het openbaar vervoer verder te gaan naar het hotel. Het hotel lag dus direct naast het Centraal Station en vanaf de halte waar wij uitstapten zagen we het al liggen.



.Bij de incheckbalie was het niet echt druk, er stonden enkele andere gasten voor ons, maar er waren voldoende balies open om iedereen snel te kunnen helpen. Echter duurde het toch nog wel even voordat we daadwerkelijk werden geholpen. Het meisje dat ons hielp dacht eerst dat we Amerikanen waren, maar toen ze ons hoorde praten schakelde ze over naar het Nederlands. We kregen 2 heerlijke warme chocolate chip cookies van haar uitgereikt en mochten ook gratis flesjes water en appels pakken. De upgrade was inderdaad gelukt en we kregen dus een mooie Queen Executive Suite (kamer 620) op de 6e etage. Het meisje dat ons hielp merkte tevens op dat ik lid was en ben van Hilton Honors en daardoor zouden we de volgende ochtend een krantje (de Telegraaf van zaterdag) voor onze deur ontvangen.

De snelle lift bracht ons naar de 6e etage en vanaf hier moesten we de gang helemaal naar achteren doorlopen om bij onze kamer terecht te komen. De kamer bevond zich helemaal aan het einde van het hotel, met zicht op de binnenstad. We hadden hierdoor geen last van de herrie van het station en de SkyLounge van het hotel. We maakten de kamerdeur open en ik werd wel vrolijk van wat ik zag. De kamer had een woonkamer, met een aparte slaapkamer en badkamer. In de woonkamer stond een fijne zachte bank, met een lage tafel er voor. Ook stond er een grote ligstoel in de hoek met een tafeltje erbij en aan de wandzijde stond een grote kast met daarin een koelkastje met water, een  bureau, een koffiezetapparaat met allerlei soorten cups koffie en thee. Wat lager naar de grond toe stond een grote Apple TV met een kleine afstandsbediening en een toetsenbord, waarmee we de televisie konden bedienen. Het zag er allemaal heel erg modern uit en ik was blij dat we van de upgrade gebruik hadden gemaakt.




In de slaapkamer stond een erg fijn queensizebed, met leuke kussentjes erop met de tekst Sweet Dreams, waarop we heerlijk hebben geslapen.  Aan beide kanten van het bed was er een nachtkastje met nachtlampje en ook stond er een grote kledingkast met daarin een kluis, sloffen en badjassen. Zowel boven het bed als ook boven de bank in de woonkamer hing er een foto van de haven van Amsterdam, maar verder leek het net alsof we in een Amerikaanse hotelkamer waren beland. In de slaapkamer stond namelijk ook een Apple TV en alle informatie en teksten op zowel de televisies als in de boekjes die in de kamers lagen waren in het Engels geschreven.

De badkamer was modern, maar klein. Er was ruimte voor een wastafel van zo’n 50 centimeter breed, een inloopdouche en een toilet. De muren waren mooi wit en grijs betegeld en het zag er erg netjes en schoon uit. Handdoeken waren er genoeg en ook stonden er weer een aantal zeepjes opgesteld. Dat vind ik zelf altijd leuk, want ik douche er altijd mee wanneer ik in een hotel logeer. Wat ik niet opmaak neem ik mee naar huis, zodat ik het thuis ook nog kan gebruiken.





In de avond, het was zaterdagavond, was het erg druk in het hotel. Op de begane grond van het hotel in de East Dock Lounge was er geen tafeltje meer vrij. Het leek wel of dat er een speciale gelegenheid of feest aan de gang was in het hotel. We zijn toen naar de SkyLounge gegaan om te kijken of dat er daar wel plek was voor ons. Helaas was het ook in de SkyLounge afgeladen vol, buiten waren er wel veel tafels en stoelen vrij, maar het had die dag een paar keer geregend en de tafels en stoelen waren niet droog gemaakt, dus schoot het ook niet op om daar plaats te nemen. Vanaf de SkyLounge hebben we wel een heel mooi uitzicht over de stad Amsterdam gehad. Het zag er super uit en ik vond het jammer dat we hier niet even konden zitten. Uiteindelijk hebben we maar een drankje gedaan in de Executive Lounge, maar daar was toen verder niet veel te beleven.

De volgende ochtend lag inderdaad het krantje, met oud nieuws, voor onze deur en konden we gaan ontbijten in de Executive Lounge. Gelukkig was het niet druk en konden we makkelijk een tafeltje uitkiezen. Het viel me op dat er verder alleen maar Amerikanen in deze ruimte aanwezig waren, dat vond ik wel heel erg leuk en ik had echt even het Amerikagevoel. Er was voldoende keuze, we konden kiezen uit allerlei soorten brood met beleg, ontbijtgranen, zalm, yoghurt, eieren enzovoorts. Vooral de koffie was heel erg lekker, ik zou graag zelf zo’n koffiemachine willen hebben maar ze zijn nogal duur.

Nadat we ontbeten en gedoucht hadden, het was trouwens een hele fijne douche, was het tijd om het hotel te verlaten. Het was erg aangenaam geweest en we hebben genoten van het hotel en het eten. Het DoubleTree by Hilton in Amsterdam is een mooi hotel, dat veel door buitenlandse toeristen wordt gebruikt. Het koekje waar DoubleTree bekend om staat smaakte heerlijk en het is een leuk extraatje bij het inchecken. Mensen die een goed, mooi, modern (Amerikaans) hotel zoeken in de binnenstad van Amsterdam kan ik het DoubleTree by Hilton van harte aanbevelen.