Pagina's

dinsdag 19 juli 2016

Amerikaanse restaurants in het buitenland: TGI Friday's - Kopenhagen, Denemarken

Amerikaanse restaurants in het buitenland: TGI Friday's
Adres: Højbro Pl. 5,1200 København K, Denemarken



Een tijdje geleden ben ik 5 dagen naar Kopenhagen geweest, voorafgaande aan de reis was ik natuurlijk alweer bezig geweest met het zoeken naar restaurants. Ik had al een paar leuke Deense restaurants gevonden, maar was toch ook wel benieuwd of dat er Amerikaanse ketenrestaurants in Kopenhagen aanwezig zouden zijn. Ik kwam helaas niet verder dan een Hard Rock Cafe en natuurlijk de gebruikelijke fastfoodketens, dat vond ik eigenlijk wel jammer. Het Hard Rock Cafe schreef ik als een van de te bezoeken restaurants op en verder zouden we het wel gaan zien.

We sliepen in het Scandic Palace hotel, middenin de stad, tegenover Tivoli, en toen wij op onze eerste dag het hotel uitliepen om in de winkelstraten te gaan kijken zag ik in mijn ooghoek ineens een erg bekend logo verschijnen. Put More Friday's in Your Week! stond er op het bord met daarboven het logo van TGI Friday's! Het restaurant zou zich 700 meter verderop bevinden op de Højbro Plads en ik werd natuurlijk gelijk vrolijk. We zouden namelijk ergens gaan lunchen en ik hoefde nu niet lang meer na te denken over waar we dat zouden kunnen gaan doen.

Tenzing Travel - Amerika 

Langzaamaan wandelden we door de straat Strøget, een van de bekendste winkelstraten van Kopenhagen, met veel dure merken en ook een kleine Disneywinkel, maar zelf wilde ik eigenlijk wat sneller lopen omdat ik zin had in een lekkere hamburger van TGI Friday's. Na een kleine 10 minuten lopen kwamen we aan bij een groot plein, de Højbro Plads en gelukkig zag ik al snel waar het restaurant was gevestigd. TGI Friday's American Bar & Grill stond op de muren geschreven en we gingen het restaurant binnen.

Na het openen van de deur stapte ik Amerika binnen, In Here it's Always Friday hing met grote letters aan de muur, samen met televisieschermen waarop sportwedstrijden werden uitgezonden, er stonden tafeltjes in de vorm van rood met bruine booths, menukaarten waren geschreven in het Engels en drank stond boven de bar. Ik voelde me voor even extra op vakantie terwijl ik al op vakantie was. We namen plaats aan een van de booths en kregen de menukaarten uitgereikt. Ik was snel nog even op internet aan het zoeken naar coupons en of ik ergens lid van TGI Friday's.dk kon worden, maar helaas ging dat toen nog niet. Ik had wel een lidmaatschapssite gevonden, alleen was die nog niet actief gemaakt, omdat TGI Friday's pas net in Denemarken gevestigd was. Dat vond ik wel jammer, want de prijzen op de menukaart waren helaas niet Amerikaans, maar Deens, en dat is vrij prijzig zal ik jullie vertellen.

De gerechten waren ook vertrouwd, natuurlijk waren er de Jack Daniel's gerechten, maar ik besloot om nu een keer iets anders te bestellen. Zoals ik reeds eerder schreef had ik trek in een hamburger en besloot daarom dan ook om de Cowboy Triple Meat burger te bestellen, dit was een hamburger met pulled pork, bacon, sla, gefrituurde uitjes en verschillende sausjes, natuurlijk zat er ook friet bij met mayonaise en ketchup. Verder aan tafel werden de Jack Daniel's burger en een Tennessee BBQ Pulled Pork sandwich besteld. Zelf bestelde ik er een Brooklyn Brown Ale bij, dat biertje leek mij goed te smaken bij mijn hamburger.



Na enige tijd gewacht te hebben, in Amerika gaat het toch allemaal wat sneller, maar dit was zo wel even gezellig, werden de gerechten geserveerd. Ieders gerecht zag er erg lekker uit, ik was aan het watertanden en had zin om de burger aan te vallen. Wat een lekkere smaak zeg, heerlijk! Ik had in de tijd daarvoor al lang niet meer bij een echte Amerikaanse keten gegeten, dus hier kon ik nu extra van genieten. De combinatie van het hamburgervlees, met de pulled pork, de bacon en uien was ontzettend lekker! Samen met de frietjes was het een flinke hap, maar ik ben een grote jongen geweest en heb alles netjes opgegeten. Bij de rest van de tafel smaakten de burgers en broodjes ook erg lekker, niets ging overstuur, dat kwam ook doordat ik nog een klein hapje heb geholpen bij het opeten van de Tennessee BBQ Pulled Pork sandwich.

We zaten nog te twijfelen om een dessert te bestellen, maar omdat we allemaal toch vrij vol zaten en het eigenlijk ook maar de lunch was, besloten we om het dessert te laten voor wat het was. We vroegen de rekening en schrokken er een klein beetje van. Ik had de bedragen vooraf al bij elkaar opgeteld, maar wanneer je het vervolgens omrekent naar euro's dan komt er toch een vrij hoog bedrag uit, zo'n kleine € 80,00. Maar goed, we waren op vakantie en hadden lekker gegeten en onze Deense Kronen moesten in de 5 dagen dat we er waren toch allemaal op worden gemaakt.

De lunch van hamburgers en sandwiches bij TGI Friday's Kopenhagen is me goed bevallen. Het is een mooi, nieuw restaurant, met een goede sfeer, het restaurant ademt Amerika uit en daar voel ik me altijd in thuis. We hebben allemaal lekker en goed gegeten en TGI Friday's heeft me niet teleurgesteld. Het enige minpuntje was de prijs, maar dat is in heel Kopenhagen zo. Hou er rekening mee dat als je naar Kopenhagen gaat alles flink duurder is dan in Nederland of Amerika, maar wanneer je daarop bent voorbereid geniet dan gewoon van het eten en drinken en ga even langs bij TGI Friday's.