Pagina's

woensdag 27 juli 2016

Restaurant: Moe's Grill & Bar - Sterling, Virginia

Restaurant: Moe's Grill & Bar
Adres:        Dulles International Airport, Saarinen Cir, Sterling, VA 20166, Verenigde Staten



Verschillende keren ben ik al op het Dulles International Airport van Washington D.C. geweest, deze luchthaven die niet in Washington ligt maar voor een groot gedeelte dus in Dulles en voor een ander gedeelte ook in Sterling is een grote hub van United Airlines. Er zijn veel verschillende restaurants op deze luchthaven te vinden, maar je moet een beetje geluk hebben met op welke Concourse dat je terecht komt, want niet elk Concourse heeft mijn favoriete ketens.

Tijdens onze eerste reis naar Seattle hadden we wederom een tussenstop op het Dulles International Airport. Onze vlucht vertrok vanaf Concourse D, het was al vrij laat in de middag toen we geland waren en dus besloten we om ergens te gaan dineren. Ketens om te dineren waren er niet in deze terminal en dus moesten we kiezen voor iets onbekends. Het restaurant wat ons het meest aansprak was Moe's Grill & Bar, een zelfstandig restaurant met een Amerikaanse keuken. Ik vond het er leuk uitzien en dus besloten we om er naar binnen te gaan.

Ontdek Amerika per camper, nog nooit zo voordelig! 

In eerste instantie wilde de hostess ons aan een van de tafeltjes buiten het restaurant zetten, zoals je op de eerste foto kunt zien, maar daar had ik geen zin in. Ik wilde natuurlijk wel gewoon in het restaurant zitten en daar de sfeer van proeven. Het restaurant zag er gezellig uit, zeker voor een restaurant op een luchthaven. Overal stonden mooie stoelen en leren banken in een leuke opstelling, verschillende sportwedstrijden werden uitgezonden op de televisieschermen die aan de muren hingen en aan de zijkant van het restaurant aan de korte zijde was er een grote open keuken. We kregen nu een tafel middenin het restaurant en al snel werden de menukaarten uitgedeeld.

Na even gekeken te hebben koos ik voor de hamburger met blauwschimmelkaas, tomaat, sla en augurk samen met een medium friet, tevens bestelde ik er een glas Sprite bij. In eerste instantie wilde ik een biertje erbij drinken, maar vond de alcoholische dranken toch wel erg prijzig in het restaurant. Verder werd er ook nog een water van Perrier en een Chicken Caesarsalade, met croutons, kaas en dressing besteld.



Het duurde even voordat de gerechten werden geserveerd en toen ik mijn gerecht zag vond ik het er eigenlijk helemaal niet zo lekker uitzien. Het broodje was niet gesloten, maar open, zoals jullie op de foto kunnen zien en de kaas was op een aparte manier gesmolten. Ik deed de helften van de broodjes op elkaar en hoopte maar wel dat het zou gaan smaken. Gelukkig deed dat het wel, de hamburger met friet smaakten goed, maar niet fantastisch. Het was lekker, maar niet waarop ik vooraf had gehoopt, dat vond ik wel jammer, maar er zouden nog genoeg hamburgers gaan volgen tijdens de rest van de reis. De Chicken Caesarsalade was een standaardsalade van sla met daarboven een kipfilet in stukjes gesneden en wat kaas en croutons eroverheen, dat kon ook beter, maar naar wat ik begreep was de smaak ervan wel goed.

Nadat we de gerechten op hadden gegeten en onze bordjes netjes leeg waren, werd de tafel al snel afgeruimd en werd de rekening gepresenteerd. Voor de 2 hoofdgerechten samen met 2 drankjes moesten we inclusief belasting $ 37,76 betalen, dat vond ik een vrij hoog bedrag voor datgene wat we gekregen hadden. Ik had de prijzen natuurlijk al wel op de menukaart zien staan, maar toch vond ik het aan de hoge kant. Ik rondde het bedrag af op $ 40,00 en vervolgens verlieten we het restaurant en gingen op weg naar onze gate om daar te wachten op ons vliegtuig waarmee we verder zouden gaan vliegen richting Seattle.

Moe's Grill & Bar was dus een restaurant waar ik niet zo heel erg tevreden over ben, ik was in eerste instantie niet tevreden met onze plaatsing buiten het restaurant, de gerechten zagen er niet zo heel lekker uit, maar smaakten wel naar behoren en de prijzen vond ik ook nog eens aan de hoge kant. Dat vond ik wel jammer, want zo was een van onze eerste ervaringen tijdens die reis op Amerikaanse bodem toch niet helemaal geslaagd. De volgende keer wanneer ik een tussenlanding op Washington Dulles heb zal ik denk ik niet meer zo snel gaan eten bij Moe's Grill & Bar, maar zou ik eerder gaan voor een warme sandwich van Potbelly Sandwich Shop die ook te vinden is in Concourse D.