Pagina's

dinsdag 13 september 2016

Restaurant: Sport Restaurant & Bar - Seattle, Washington

Restaurant: Sport Restaurant & Bar
Adres:        140 4th Ave North,Suite 130, Seattle, WA 98109



De binnenstad van Seattle heeft een stuk minder ketenrestaurants dan menig andere Amerikaanse stad, dat viel me al gelijk op toen ik onze reizen naar deze stad in Washington aan het plannen was. Ik was aan het zoeken naar mijn favoriete restaurants, maar veel van deze restaurants bevonden zich buiten het centrum of lagen zelfs helemaal niet in de buurt van Seattle. Dat vond ik in eerste instantie niet zo prettig, maar later vond ik het toch ook wel leuk om ook naar onbekende restaurants te kijken. Voor onze laatste middag tijdens ons eerste verblijf in Seattle was ik op zoek naar een restaurant om te lunchen, we zouden die middag besteden in het Seattle Center en hadden onder andere het EMP Museum, de Chihuly Garden and Glass en het Pacific Science Center op het programma staan en ik wilde dan ook graag in die buurt gaan lunchen.

Na een tijdje gezocht te hebben naar restaurants in de buurt van het Seattle Center zag ik ineens de naam Sport Restaurant & Bar voorbij komen, ik bezocht de site van het restaurant op Internet en werd gelijk enthousiast. De naam Sport Restaurant & Bar zegt natuurlijk al genoeg, het is een restaurant en bar die gericht is op de Amerikaanse sporten en daar hou ik wel van. Na even overlegt te hebben met mijn vriendin schreef ik een bezoek aan het restaurant op in onze planning. Ik werd lid van het restaurant en ontving in mijn e-mail een coupon voor een gratis 8" pizza.


Het restaurant bevond zich op slechts een paar minuten loopafstand van het EMP Museum. Na ons bezoek aan dat museum liepen we dan ook richting het restaurant. Ik had de coupon uitgeprint en had zelf al wel in gedachten wat ik zou gaan eten. Het restaurant bevond zich op de begane grond van een groot wit gebouw, ik had het idee dat het vooral kantoren waren die in het gebouw gevestigd waren. De voorkant van het gebouw bestond uit een groot aantal groene ruiten, welke een soort van golfbeweging maakten, op de foto's kunnen jullie zien wat ik bedoel. Ik vond het er erg mooi en modern uitzien.

Het logo van Sport Restaurant & Bar paste goed bij het gebouw, de kleuren zwart groen en wit kwamen ook in het gebouw terug en de verschillende sporters naast het logo vond ik er erg leuk uitzien. Het was nog heel even zoeken naar de ingang van het restaurant, maar toen we die gevonden hadden (we moesten even de hoek omlopen) konden we het restaurant gaan betreden. Bij binnenkomst in de hal stonden er gelijk allerlei sportverzamelobjecten tentoongesteld, een aantal van deze items zoals bijvoorbeeld getekende baseballs werden ook verkocht, erg leuk voor de liefhebber natuurlijk.



We werden door een vriendelijke dame door het restaurant geleid en naar een van de tafeltjes gebracht. Ik keek mijn ogen uit, overal in het restaurant hingen ingelijste sportshirts met handtekeningen van de sporters erop en kaarten en foto's van dezelfde sporters ernaast. op een groot aantal schermen die in de lucht hingen werden sportwedstrijden uitgezonden en zelfs elke booth had zijn eigen kleine televisiescherm. Ik vond het prachtig om te zien, het was echt iets Amerikaans en in Nederland zie je dit soort restaurants helaas toch veel minder.

Het was vrij druk in het restaurant, het was natuurlijk lunchtijd en veel zakenlui hadden plaatsgenomen aan de tafeltjes. Wij namen ook plaats en kregen de menukaarten uitgereikt, we hoefden niet echt heel lang na te denken over wat we zouden gaan bestellen en bestelden de Classic Caesar Salad met kip en de 8" Meaty Beaty Big and Bouncy pizza. De pizza was belegd met rode saus, Italiaanse worst, Artisan pepperoni, salami, Wagyu beef, Canadese bacon, Parmezaanse kaas en mozzarella. Verder bestelden we er nog een club soda en een John Howie Ruby Ale bij. De John Howie Ruby Ale was een biertje afkomstig van een brouwerij uit Seattle met de naam The Pike Brewing Company.



Na een korte tijd gewacht te hebben werden onze gerechten geserveerd. Mijn pizza lag op een bord met de afdruk van een voetbal erop, dat vond ik echt heel grappig. Ik hou van voetbal en pizza en dit was nu dus een prima combinatie. De pizza zag er heerlijk uit, was goed belegd en voor de lunch meer dan groot genoeg. Ik sneed de pizza in 8 stukken en heb er echt van genoten. De salade zag er ook goed uit, al zou ik dat zelf nooit bestellen, maar dat weten jullie inmiddels al wel. Het bier uit Seattle was heerlijk, tijdens die vakantie heb ik meerdere soorten bier op van The Pike Brewing Company en ik moet zeggen dat ze allemaal erg lekker smaakten.

Toen we onze borden bijna leeg hadden gegeten werd de rekening op tafel gelegd. Tijdens de bestelling had ik de coupon voor de gratis pizza al aan de serveerster gegeven en de $ 12,00 was dan ook al netjes van de rekening afgehaald. In het totaal moesten we nu $ 28,77 betalen, dat vond ikzelf wel een normaal bedrag. Zonder de coupon had ik het een vrij dure lunch gevonden, maar dat was nu dus gelukkig niet het geval. We betaalden de rekening, inclusief een aantal Dollar fooi en vervolgens liep ik nog even door het restaurant om naar alle sportattributen te kijken.

De lunch bij Sport Restaurant & Bar vond ik erg geslaagd, het restaurant zag er erg mooi uit en door alle sportattributen was het een erg leuk gethematiseerd restaurant. De sfeer die er hing was fijn en het eten was goed. Gelukkig had ik een coupon bij, waardoor het ook een niet al te dure lunch was. Het restaurant kende ik nog niet en hoort ook niet bij een keten, maar het heeft me positief verrast en ik zou er zo nog een keer naartoe willen gaan.