Pagina's

woensdag 5 april 2017

Hotel: Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort - Honolulu, Hawaii

Hotel:  Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort
Adres: 2005 Kalia Rd, Honolulu, HI 96815, Verenigde Staten


Het eerste hotel waarin ik verbleef op het eiland Oahu van Hawaii was het Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort. Dit hotel heb ik leren kennen via de televisieserie Hawaii 5.0 en sinds dat ik het resort voor de eerste keer op televisie zag werd het gelijk een droom van mij om er ooit naartoe te gaan. Toen ik de vliegtickets naar Hawaii had geboekt ging ik daarna dan ook direct op zoek naar de tarieven van het resort. Het Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort bestaat uit een flink aantal verschillende torens met allemaal hun eigen naam, het resort staat echter bekend om de Rainbow Tower, welke je hierboven op de foto kunt zien, en graag wilde ik in die toren verblijven. Uiteindelijk boekte ik 3 nachten in een kamer in de Rainbow Tower voor het bedrag van $ 1.073,50, met daarbij een gratis upgrade naar een Rainbow Tower Ocean Front Corner Room. Het was dus een vrij prijzig verblijf, maar ik vond het echt de moeite waard en ben blij dat ik het gedaan heb.

Tijdens mijn verblijf in het Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort heb ik ontzettend veel foto's gemaakt en daarom ziet mijn bericht van vandaag er ook een stuk anders uit dan normaal. Ik wil namelijk niet teveel schrijven, maar vooral heel veel foto's aan jullie laten zien, zodat jullie kunnen zien hoe prachtig het resort en de kamer waren. Ik verbleef in kamernummer R1101, in deze kamer stond een groot kingsize bed, van waaruit ik een uitzicht had over Waikiki. De kamer had aan een tweetal zijden een balkon, vanaf één balkon had ik uitzicht op de kust en Diamond Head en vanaf het andere balkon zag ik de haven, Kahanamoku Beach en Duke Kahanamoku Lagoon. De kamer was verder uitgerust met het bekende eikenhouten bruine Hilton-meubilair, maar door het lichte zandkleurige tapijt en de kunst die aan de muur hing gaf de kamer toch ook wel het strandgevoel.

 

Het grappige was dat toen we de auto geparkeerd hadden, in een van de grote parkeergarages van het resort, we op zoek gingen naar de lobby om in te checken, maar deze lobby in eerste instantie helemaal niet konden vinden. De lobby bevond zich namelijk niet in een van de torens, maar in de buitenlucht, dat had ik nog nooit eerder meegemaakt. Bij het inchecken werd me verteld dat we een van de mooiste kamers van het resort toegewezen hadden gekregen en daar was ik natuurlijk erg blij mee. Ik was ook echt overdonderd toen ik de kamer inkwam en het uitzicht vanuit de kamer zag, dat gevoel zal ik niet snel meer vergeten. Zo'n uitzicht vanuit een hotelkamer had ik daarvoor nog nooit gehad. De kamer was heel netjes en op het resort was alles tot in de puntjes geregeld. Er waren elke dag veel activiteiten voor jong en oud en eigenlijk hoefde je het resort niet af om je te kunnen vermaken. Natuurlijk heb ik dat wel gedaan, daar hebben jullie al eerder over gelezen, maar ik wil er alleen maar mee zeggen dat het echt een compleet resort was.

Verder wil ik niet teveel meer over het Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort vertellen, kijk maar naar de foto's en filmpjes welke ik hieronder heb geplaatst en ik denk dat jullie dan al wel snel zullen snappen dat ik een hele fijne tijd heb gehad in het resort en dat ik er erg blij mee ben dat ik, ondanks de hoge prijs van het hotel, er toch voor heb gekozen om te gaan voor een kamer in de Rainbow Tower. Ik heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van, want het was juist een geweldige ervaring. Telkens wanneer ik het Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort terug zie komen op televisie bij Hawaii 5.0 dan ben ik weer trots dat ik ook een paar dagen in dat hotel heb mogen verblijven. Het is voor mij een droom geweest die uit is gekomen en ik zal er altijd met een fijn gevoel op terug blijven kijken.