Pagina's

zaterdag 29 april 2017

Restaurant: Cheeseburger in Paradise - Lahaina, Hawaii

Restaurant: Cheeseburger in Paradise
Adres:         811 Front St, Lahaina, HI 96761, Verenigde Staten

Mijn reis naar Hawaii bestond uit het bezoeken van de eilanden Oahu, Maui en Big Island. Voorafgaande aan deze drie weken-durende reis ben ik op zoek gegaan naar allerlei restaurants om er te gaan eten tijdens het verblijf. Er zijn in Hawaii (en dan met name buiten Honolulu, Oahu) minder grote restaurantketens te vinden dan in de rest van het land en daarom heb ik in Hawaii ook veel restaurants gepland welke ik nog niet eerder bezocht had. Een van deze restaurants was Cheeseburger in Paradise in Lahaina op het eiland Maui. De restaurantketen Cheeseburger in Paradise Bar & Grill kende ik al wel en dacht ook dat het restaurant in Maui onderdeel uitmaakte van die keten, maar dat was niet het geval. De restaurants van Cheeseburger in Paradise vormen namelijk een aparte keten met een zevental restaurants op de eilanden Oahu en Maui.  

De website van het restaurant (www.cheeseburgernation.com) heeft als titel Cheeseburger Nation terwijl verder overal de naam Cheeseburger in Paradise wordt gebruikt en daarom was ik tijdens het bezoeken van de website een beetje in de war met de keten welke ik al kende. De website van het restaurant met de afgebeelde gerechten zag er echter zo goed uit dat ik Cheeseburger in Paradise toch opschreef als een van de te bezoeken restaurants. De kans dat ik verder ooit nog bij een van deze restaurants zou kunnen gaan eten was klein, tenzij ik natuurlijk nog een keer naar Hawaii zou gaan, maar het was destijds een speciale reis en dus zie ik dat niet zo heel snel nog een keer gebeuren, en dus plande ik het restaurant in om er tijdens de laatste avond in Maui te gaan dineren. 

Reizen Amerika



Vanuit The Kapalua Villas Maui was het een kleine 20 minuten rijden om bij het centrum van Lahaina en de vestiging van Cheeseburger in Paradise terecht te komen. Na het parkeren van de auto liepen we naar het restaurant en zagen dat het er al behoorlijk druk was. Mensen stonden buiten in de rij te wachten, maar die leken het restaurant niet binnen te gaan en dus besloten we toch maar om het restaurant te betreden. We namen een trap omhoog naar de eerste etage van het houten restaurant en kwamen binnen in een druk bezochte zaak. Vrijwel alle tafels waren bezet met toeristen, maar ondanks die drukte was de sfeer toch heel relaxed. Een gitarist was aan het zingen en op zijn gitaar aan het spelen en mede daardoor hing er een hele fijne vibe in de ruimte. Het plafond en de verschillende houten balken in het restaurant waren bedekt met tientallen Amerikaanse kentekenplaten. De tafels waren kleurrijk versierd en vanuit het restaurant keek je direct op de open oceaan.  

Gelukkig was er voor ons toch nog een tafeltje vrij en we werden naar de vrije tafel toe geleid. Onze tafel bevond zich aan de zijkant van het paviljoen, aan de kant van de oceaan. De ramen stonden open, waardoor we niet alleen een prachtig uitzicht hadden, maar ook nog eens de oceaan roken. De menukaarten werden uitgereikt en ik nam er snel een kijkje in. Zoals de naam van het restaurant al zegt stonden er veel verschillende cheeseburgers op het menu en in een cheeseburger had ik op dat moment ook ontzettend veel trek (nu dat ik met deze post bezig ben krijg ik er ook gelijk weer trek in). Als eerst bestelden we de drankjes, we kozen voor een Fiji Water en een biertje met de naam Fire Rock van de Kona Brewing Company, de brouwerij welke we eerder tijdens ons verblijf op Maui hadden bezocht.




Gedurende de tijd dat we in de menukaarten keken bleef de gitarist lekker doorspelen en zingen. Ik was natuurlijk ook in Hawaii, maar dat voelde op dat moment ook echt zo. De zon ging langzaam onder en de hele atmosfeer was perfect. Na lang getwijfeld te hebben tussen onder andere de BBQ Bacon Cheeseburger, de Blue Banana Cheeseburger en de Cheeseburger Island Style koos ik uiteindelijk toch voor de Blue Banana Cheeseburger met gefrituurde uienringen. De cheeseburger welke ik bestelde was een pittig gerecht, het broodje zou namelijk belegd zijn met een flink stuk vlees, gekruimelde blauwschimmelkaas, gesneden bananenpeper en huisgemaakte guacamole. Verder aan tafel werd de California Cheeseburger met frietjes besteld. De California Cheeseburger was een hamburger belegd met kaas, ananas en plakjes avocado uit Californië.

Terwijl we aan het wachten waren op onze cheeseburgers werd er een fles tomatenketchup op tafel gezet met daarop het logo van het restaurant. Een Hawaiiaanse vrouw met een hula rok aan en een lei om haar hals stond erop afgebeeld met een grote hamburger in haar hand. Dit soort details maken het voor mij altijd de moeite waard om naar een bepaald restaurant toe te gaan. Ik vind het leuk wanneer er iets is gedaan aan thematisering in een restaurant en bij Cheeseburger in Paradise was dat zeker het geval. Ik bleef om me heen kijken, want er was veel te zien en te lezen in de zaak. Alle kentekenplaten uit de verschillende staten van het land vond ik cool om te zien. Ik was er wel benieuwd naar hoe het restaurant aan zoveel verschillende kentekenplaten is gekomen, in Nederland gaat dat toch allemaal wat minder eenvoudig volgens mij.




Op een gegeven moment werden de beide cheeseburgers geserveerd. Ik had al behoorlijk veel trek en was blij dat de gerechten nu op tafel stonden. Mijn Blue Banana Cheeseburger zag er lekker uit, in het broodje was een roze parapluutje gestoken om er nog iets meer sfeer van Hawaii in mee te geven. Op het bord lag verder een klein stukje ananas en een zestal kleine gefrituurde uienringen. Het bord was helaas dus niet zo bedekt als dat ik gewend ben van Amerikaanse restaurants, ik vond het eigenlijk wat karig en had er graag nog wat meer uienringen of iets van een kleine salade bij geserveerd gekregen. Het bord met de California Cheeseburger was wel wat meer bedekt, er waren tenminste voldoende frietjes bij geserveerd. Echter had daar ook nog best een kleine salade in een bakje bij geserveerd kunnen worden.

Over de smaak van de Blue Banana Cheeseburger, welke ik besteld had, heb ik niks negatiefs te zeggen, die was gewoon goed. Natuurlijk was het wel een cheeseburger voor iemand met een uitgesproken smaak, veel mensen lusten geen blauwschimmel kaas of vinden de bananenpepers wat te pittig, maar zelf hou ik er wel van. Het duurde dan ook niet heel lang voordat ik de cheeseburger samen met de gefrituurde uienringen helemaal op had gegeten. Gelukkig bleven er wat frietjes van het bord van de California Cheeseburger liggen, zodat ik die mooi nog even heb kunnen pikken. De California Cheeseburger was ook goed en lekker van smaak wat ik begrepen heb, die cheeseburger zag er ook erg goed uit, kijk maar eens naar de foto welke ik heb geplaatst.

Nadat we onze borden leeg hadden gegeten, daar hoefden we dus niet heel veel moeite voor te doen, besloot ik om de rekening te vragen. Ik schrok een klein beetje van het bedrag wat we moesten afrekenen. Voor de 2 cheeseburgers met de frietjes, gefrituurde uienringen en de drankjes, waaronder een redelijk groot glas bier, moesten we $ 45,25 betalen en daar kwam dan natuurlijk ook nog eens de fooi bij. In het totaal betaalden we dus iets meer dan $ 50,00 en dat vond ik eerlijk gezegd toch wel een erg hoog bedrag voor datgene wat we hadden gehad. Hawaii is in veel opzichten duur en dat bleek dus ook wel weer bij Cheeseburger in Paradise in Maui. Maar goed ik betaalde de rekening natuurlijk wel gewoon, we hadden lekker gegeten, alleen vond ik het een beetje weinig en dus ook aan de prijzige kant.