Pagina's

woensdag 28 juni 2017

Restaurant: Coco's Bakery Restaurant - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Coco's Bakery Restaurant
Adres: 169 E Tropicana Ave, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten

Het Coco's Bakery Restaurant heeft een lange tijd bij mij op het verlanglijstje gestaan om een keer te gaan bezoeken. Ik zag het restaurant de eerste keer in Las Vegas in 2011 en sindsdien wilde ik er eigenlijk altijd eens gaan ontbijten. Door de jaren heen is het er echter niet van gekomen, meestal was er geen Coco's in de buurt of de prioriteiten lagen bij andere restaurants. Gelukkig is het bezoeken van een vestiging van Coco's  Bakery Restaurant er in 2017 eindelijk van gekomen en dan ook nog eens in de vestiging welke ik in 2010 voor het eerst had gezien. Op onze tweede ochtend in Las Vegas waren we namelijk aan het bedenken waar we wilden gaan ontbijten en toen ik vroeg of dat iedereen zin had in een echte Amerikaanse authentieke diner in de vorm van Coco's Bakery Restaurant ging iedereen akkoord.

Coco's Bakery is een restaurantketen welke voornamelijk in het westen van de Verenigde Staten opereert. Er zijn een kleine 40 vestigingen van het restaurant te vinden in de staten Californië, Arizona en Nevada. De keten begon in 1948 als een winkeltje met de naam The Snack Shop in Corona del Mar, Californië, waar vanuit snacks werden verkocht. Dit winkeltje werd gekocht door een personeelslid welke er pas 2 weken werkte en hij breidde The Snack Shop vervolgens met nog veel meer eenheden uit. In 1960 werd het uitgebreid tot Reuben's in Newport Beach en in 1965 breidde het Snack Shop concept uit naar Coco's en Reuben E. Lee. Uiteindelijk werden alle Snack Shops omgezet in Coco's. Door de jaren heen is het totale concept nog een aantal keer van eigenaar gewisseld en op dit moment maakt het onderdeel uit van Shari's Cafe & Pies.

Reizen Amerika 




Vanuit het Excalibur Hotel & Casino waarin we verbleven liepen we met 5 man naar het Coco's Bakery Restaurant. We waren eigenlijk met z'n zessen maar een jongen van onze groep bleef nog even achter en zou later aanschuiven. De wandeling duurde iets langer dan een kwartier, we hadden de verkeerslichten tegen en het was druk op straat. Het was lekker weer, de zon scheen en de temperatuur was goed. Toch merkten we aan de omgeving waarin we liepen dat de glitter en glamour van de strip er een stuk minder aanwezig was. Vooral toen we voorbij het Hooters Casino waren gelopen zagen we veel zwervers en daklozen die bij elkaar stonden en dat zorgde toch voor een ander sfeertje dan wat we gewend waren van Las Vegas. We lieten elkaar gelukkig wel allemaal met rust, zodat we veilig bij het restaurant aan kwamen.

Ik zag dat het restaurant aan de buitenkant een aantal vernieuwingen had ondergaan. het logo was anders qua kleur en vormgeving (blauw, wit, rood in plaats van geel met rood) en de muren waren geschilderd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kleurencombinatie en vormgeving van het oude logo een stuk mooier vond dan het huidige logo, maar goed daar kon ik natuurlijk weinig aan veranderen. Ik was benieuwd hoe het interieur in het restaurant er uit zou zien en wat voor een sfeer er zou hangen. We kwamen binnen in een grote zaal met veel hout. Het restaurant was verre van modern, maar dat vond ik juist wel wat hebben. We legden uit dat we een tafel voor 6  personen zochten en moesten vervolgens even wachten. Na een paar minuten wachten kwam de hostess ons ophalen en begeleidde ons naar een grote ronde tafel aan het einde van het restaurant.




Tijdens de periode dat we op onze tafel aan het wachten waren keek ik goed rond in het restaurant en vooral ook in de vitrines van de zaak. De lekkerste taarten zag ik namelijk staan en kreeg gelijk trek in zoetigheid. Op het moment dat we aan tafel zaten en de menukaarten kregen uitgereikt ging ik dan ook direct op zoek naar een lekker zoet ontbijtgerecht. Natuurlijk kwam ik weer snel terecht bij de pannenkoeken, maar dit keer wilde ik iets anders dan chocoladepannenkoeken gaan bestellen. We bestelden allemaal iets te drinken, we waren een keer verstandig en bestelden een paar bekers koffie en glazen frisdrank in plaats van biertjes (terwijl we volgens mij toch niet allemaal echt last van een kater hadden), en hadden vervolgens nog even de tijd nodig om een keuze te kunnen maken wat we wilden gaan eten. Door het uitgebreide menu met veel lekkere gerechten was het voor de meesten lastig kiezen.

Na enige tijd nagedacht te hebben over datgene wat ik wilde bestellen koos ik voor de "Customize Fresh Banana, Walnut & Caramel Pancakes Combo". Dit ontbijtgerecht bestond uit een tweetal kleine ronde pannenkoeken met banaan, stukjes walnoot, karamel, siroop en poedersuiker, geserveerd met een keuze uit bacon of worst en tevens waren er 2 verse eieren bij inbegrepen. Ik koos voor de 2 plakjes gebakken bacon en roerei bij mijn gerecht. Verder aan tafel werd er nog tweemaal de Tex-Mex Scramble besteld, dit was roerei met gekruid rundvlees, jalapenos, groene chili en verse pico de gallo, bedekt met gesmolten Cheddar kaas, salsa, knapperige tortilla stroken en zure room. Ze kozen er allebei voor om het gerecht met gebakken aardappelen te laten serveren. Tevens werd er nog een gerecht met steak, roerei en gebakken aardappelen met uien besteld en er zou ook nog een "Brioche Breakfast Sandwich" met roerei, ham, bacon, sla en natuurlijk ook weer de gebakken aardappeltjes op tafel komen te staan.




Jullie lezen dat ik dus echt niet de enige van mijn partij was wie in de ochtend al een flinke maaltijd kon wegwerken. Ik was wel de enige met een zoet gerecht, terwijl de rest allemaal iets hartigs had besteld. Nadat we onze bestelling hadden gedaan werden de bekers met koffie en frisdrank weer bijgevuld en vervolgens was het even wachten op de bestelde gerechten. Gelukkig duurde dit wachten niet lang en stond onze tafel binnen een mum van tijd vol met heerlijke Amerikaanse ontbijtgerechten. Ik was blij dat ik de pannenkoeken had besteld en niet de aardappelen, want ik denk dat die me echt te zwaar op de maag zouden gaan liggen later op de dag. Ik besloot om eerst de pannenkoeken met de plakken bacon op te eten en het roerei nog even te laten staan. De smaak en combinatie van de pannenkoeken met de banaan, walnoten, de karamel en bacon was heerlijk. Een echt Amerikaans ontbijt waar ik lang naar uit had gekeken. Het gerecht smaakte precies zoals ik vooraf van het Coco's Bakery Restaurant had gehoopt.

Het duurde dan ook niet lang voordat ik de pannenkoeken op had en omdat ik toch nog wel wat trek had besloot ik om het roerei toch ook maar op te eten. De smaak van het roerei was ook goed, maar kwam natuurlijk lang niet in de buurt van de overheerlijke pannenkoeken. De meeste borden van de rest van de tafel werden ook helemaal leeggegeten en er ging niks overstuur. Inmiddels was onze groep weer compleet en er was zelfs ook nog een zevende jongen bijgekomen die het weekend verder met ons op stap ging. Degene wie in eerste instantie achter was gebleven in het hotel en ik kennen hem vanuit Nederland, maar hij woont inmiddels voor zijn werk in Amerika en kwam ons in Las Vegas voor het weekend opzoeken. Erg gezellig natuurlijk!




Ik besefte me ineens dat ik nog een coupon in mijn e-mail had ontvangen voor een gratis stuk taart. Ik was namelijk via de website van het Coco's Bakery Restaurant lid geworden van de eClub en had zodoende recht op een lekker stuk gebak. Ik zocht de coupon even op en bedacht me toen welk stuk taart ik zou gaan bestellen. Eigenlijk zat mijn maag al helemaal vol, maar ik vond het zonde om geen gebruik van de kortingsbon te maken. Voor mij op tafel werd op een menukaart de "Dark Chocolate Raspberry Harvest Pie" afgebeeld en ik vond dat stuk taart er erg lekker uitzien. Ik bestelde daarom dan ook een stuk van die taart en vroeg aan de serveerster of dat ze het voor mij wilde inpakken, zodat ik de taart mogelijk later op de dag op zou kunnen eten. Gelukkig was dat geen probleem en zodoende kreeg ik de taart mooi ingepakt in een doosje met een papieren zak eromheen uitgereikt.

We ontvingen de rekening en moesten in totaal $ 83,56 afrekenen, een laag bedrag vond ik, gezien het feit wat we met z'n allen allemaal gegeten hadden. We lieten het bedrag met een mooie fooi achter en verlieten vervolgens het restaurant. Het stuk taart had ik meegenomen, maar eigenlijk had ik weinig zin om er de hele tijd mee rond te lopen. Ik vroeg aan mijn vrienden of dat iemand het stuk taart wilde hebben, maar dat was helaas niet het geval. Na het nog een paar te hebben gevraagd en aangedrongen wilde nog steeds niemand de taart hebben en daarom besloot ik om het maar af te geven aan een van de zwervers welke op straat stonden. De man aan wie ik het gaf leek er erg blij mee te zijn en zo had ik toch nog een kleine goede daad verricht in de ochtend. Mijn ervaring met Coco's Bakery Restaurant was goed, graag zou ik in de toekomst nog eens vaker bij een vestiging van de keten willen eten, maar dan wel in een wat betere buurt.