Pagina's

dinsdag 14 augustus 2018

Restaurant: Zaro's Family Bakery - New York City, New York

Restaurant: Zaro's Family Bakery
Adres: Penn Station - New Jersey Transit, 1 Penn Plaza, New York, NY 10001, Verenigde Staten


Op een van de dagen tijdens mijn afgelopen reis naar New York City heb ik een Gospel Tour in de wijk Harlem gedaan. We zouden voor deze tour om 8:10 uur op worden gehaald bij het Hotel Pennsylvania en hadden besloten om in dat hotel te gaan ontbijten bij Tim Horton’s. Echter was de vestiging van Tim Horton’s niet geopend op het moment dat we bij het hotel aankwamen en dus moesten we snel op zoek naar een ander restaurant. Aan de overkant van de straat bevond zich het Penn Station en omdat ik wist dat er daar de nodige verschillende restaurants aanwezig waren, waar we vast wel konden gaan ontbijten, besloten we om dat station in te gaan en op zoek te gaan naar een leuk en betaalbaar restaurant, waar ik nog niet eerder naartoe was geweest. Ik wist dat er ook een vestiging van Tim Horton’s aanwezig was in het Penn Station en dus liep ik in eerste instantie daar naartoe.

Ik was echter tijdens een voorgaande reis al bij die vestiging wezen ontbijten en dus wilde ik nu liever ergens anders naartoe, zodat ik nieuwe foto’s kon maken en natuurlijk ook weer een nieuw verhaal had voor mijn blog. Op enkele meters afstand van de Tim Horton’s in Penn Station zag ik opeens een vestiging van Zaro’s Family Bakery. Ik kende het restaurant al wel en wist dat het een lokale keten was met verschillende vestigingen in New York City, alleen was ik er nog nooit eerder geweest.  De geur welke uit het restaurant kwam rook zo lekker en de verschillende broodjes en zoetigheden welke in de vitrines lagen zagen er heerlijk uit en daarom besloten we dan ook om de zaak binnen te lopen en daar te gaan ontbijten. Ik had inmiddels al behoorlijk veel trek gekregen en had ook zin in koffie en mede daardoor was ik blij dat we een leuk nieuw restaurant hadden uitgekozen

Privéreizen FOX, verre reizen van ANWB



In het jaar 1927 arriveerde het eerste familielid van de familie Zaro op Ellis Island in New York. Joseph Zaro was zijn naam en hij kwam naar Amerika met het idee om een goede bakkerij te beginnen. Deze bakkerij kwam er en groeide uit tot een succes. Joseph's zonen Phil en William namen vervolgens in de jaren vijftig van de vorige eeuw her roer over en breidden het bedrijf flink uit. In 1977 werd de eerste van de 3 winkels in het Grand Central Station geopend en niet lang daarna kwamen daar ook de vestigingen in het Port Authority Bus Terminal en in het Penn Station bij. De laatstgenoemde zaak ben ik dus naartoe geweest. Op dit moment bevinden er 8 winkels van Zaro’s Family Bakery in en rondom de stad New York. Inmiddels wordt het bedrijf door de 4e generatie van de familie Zaro gerund en geëxploiteerd.

In de vitrines van het restaurant lagen dus allerlei verschillende zoete lekkernijen, zoals cakejes, donuts,  taartjes, koeken en brownies. Maar er werden ook hartige gerechten zoals wraps en belegde broodjes aangeboden. Zelf vind ik het, wanneer ik in Amerika op vakantie ben, altijd lekker om te ontbijten met bagels en ook daar was er een ruime keuze in. Na even gekeken te hebben koos ik voor een sesam bagel met cream cheese met daarbij een flesje Hudson Valley Ronnybrook chocolademelk en een beker koffie.  De anderen bestelden ook een aantal bagels (een gewone en een meergranen-bagel) met cream cheese, een flesje water en nog een beker koffie. De prijs die we moesten betalen was niet hoog. In het totaal waren we minder dan $ 10,00 per persoon kwijt, dus dat was zeker wel te doen.




We namen plaats aan een van de vrije tafels en pakten de papieren zak uit welke we zojuist uitgereikt hadden gekregen. De bagels waren allemaal netjes in papier ingepakt en de verschillende bakjes met de cream cheese waren er los bij geleverd. Ik begon de bagel rustig in te smeren met de roomkaas en nam een eerste slok van de chocolademelk. Ik moet eerlijk toegeven dat die chocolademelk anders smaakte dan in Nederland, hij was namelijk wat voller van smaak. Ik vond het wel heel erg lekker en was erg blij dat ik voor dat flesje had gekozen. De bagel smaakte erg goed, eigenlijk precies zoals ik gewend ben van de bagels in Amerika, daar wordt eigenlijk vrijwel nooit wat aan fout gedaan. De bagel was even geroosterd en dat vind ik altijd extra lekker. De combinatie met de beide drankjes die ik had was heerlijk. De bittere koffie, de zoete chocolademelk en de hartige bagel met cream cheese deden me goed.

We waren net op tijd in het restaurant aangekomen, want even later werd het heel druk in de zaak en ontstonden er lange rijen bij de kassa. Mensen die naar hun werk gingen wilden er even snel hun ontbijt bestellen, maar de snelheid nam al snel af, omdat de rij steeds groter werd. Ik vond deze gecontroleerde chaos van alle mensen die haast hadden om ergens te komen vrij apart om te zien. De New Yorkers zijn toch een heel ander volk dan de rest van de Amerikanen welke ik tijdens mijn reizen ben tegengekomen, vind ik. Nadat we een klein kwartiertje in het restaurant zaten had iedereen de bagels en drankjes op en dus konden we het restaurant gaan verlaten om weer op weg terug te gaan naar het Hotel Pennsylvania. We moesten natuurlijk wel op tijd terug zijn bij het hotel om met de tour mee te kunnen. Het ontbijt bij Zaro’s Family Bakery was lekker, ik heb genoten van de bagel en drankjes en heb weer een nieuwe restaurantketen weten bij te schrijven op mijn lijstje.