Pagina's

donderdag 30 augustus 2018

Restaurant: Red Lobster - New York City, New York

Restaurant: Red Lobster
Adres: 5 Times Square, New York, NY 10036, Verenigde Staten


Het heeft een aantal Amerikareizen geduurd voordat ik Red Lobster voor de eerste keer bezocht. Sinds die eerste keer is het visrestaurant wel gelijk tot een van mijn favorieten gaan behoren en inmiddels ben ik dan ook al meerdere keren naar vestigingen van de keten toe geweest. Ik schreef al over mijn ervaringen met het restaurant in Japan en Hawaii, maar ik ben ook naar Red Lobster geweest op een toplocatie in New York, namelijk op Times Square en daar ga ik het in mijn blogpost van vandaag over hebben. Voorafgaande aan de reis had ik een diner bij Red Lobster al ingepland en daarom was ik thuis ook al lid geworden van de e-Club van de keten. Door het uitvoeren van deze actie kreeg ik een aantal dagen voor vertrek een kortingscoupon in mijn mailbox welke recht gaf op een gratis nagerecht. Deze bon heb ik natuurlijk uitgeprint en netjes meegenomen op reis en naar het restaurant.  

Red Lobster is een Amerikaanse restaurantketen met het hoofdkantoor in Orlando, Florida. Naast vestigingen in Amerika heeft de keten ook restaurants in Canada, MaleisiĆ«, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-ArabiĆ«, Qatar, Mexico en Japan. Wereldwijd zijn er meer dan 700 restaurants van Red Lobster te vinden. Red Lobster werd op 22 maart 1968 opgericht door de ondernemers Bill Darden en Charley Woodsby. Oorspronkelijk werd het restaurant aangekondigd als een “Haven voor Seafood Lovers”. Het eerste restaurant werd gevestigd in Lakeland, Florida, en vervolgens werden er nog een aantal andere restaurants geopend in het zuidoosten van het land. In 1970 werd Red Lobster verkocht aan General Mills, waarna het aantal vestigingen van het restaurant vervolgens snel groeide. In 1995 werd Red Lobster onderdeel van Darden Restaurants. Red Lobster is gespecialiseerd in schaal-en schelpdieren, zoals kreeft, garnalen, vis, krab, en weekdieren, maar er staan ook een aantal vleesgerechten op de menukaart. 

Stedentrips






Ik bezocht Red Lobster in New York op de dag dat ik in de ochtend had ontbeten bij Au BonPain, in de middag at bij Shake Shack en in de namiddag ook nog een heerlijk ijsje bij Haagen Dazs heb gegeten.  Je zou dus denken dat ik weinig trek zou hebben op het moment dat ik bij Red Lobster arriveerde, maar niets was minder waar. Ik had heel veel zin om te gaan genieten van de lekkere schaal- en schelpdieren en daarom keek ik er ook naar uit om de menukaart uitgereikt te krijgen en iets lekkers te gaan uitkiezen. De buitenkant van het restaurant was verlicht met rode neonverlichting en grote witte letters, een grote rode kreeft hing voor de ingang dus het was niet lastig om de locatie te vinden. We liepen de zaak binnen en zagen dat het vrij rustig was aan de bar, er werd gevraagd of dat we boven of beneden wilden eten en nadat we aangaven dat graag boven te willen doen werden we via een lift naar boven gebracht.

Nadat we de lift uit stapten kwamen we in een restaurantzaal terecht waar het veel drukker was dan beneden. Het was een gezellige zaal met houten tafels en stoelen, er stonden verschillende booths en tevens zag ik een paar aquaria waarin kreeften aan het zwemmen waren. We namen plaats aan een vierkante tafel en de menukaarten werden overhandigd. Even later kwam onze serveerder zich voorstellen en er werd direct gevraagd wat we wilden drinken.  We bestelden een Samuel Adams biertje, een glas Chardonnay en tweemaal de Lagunitas IPA (waaronder een voor mezelf, we waren met 4 personen).  Even later stonden er een aantal heerlijke warm gebakken biscuits met cheddarkaas en kruiden voor onze neus en daar nam ik er gelijk een van. Tijdens het eten van de lekkere biscuit keek ik in de menukaart om te bepalen welk hoofdgerecht ik wilde gaan bestellen. 







De bestelde drankjes stonden inmiddels ook op tafel en we waren klaar om onze hoofdgerechten te bestellen. We bestelden de volgende gerechten: -de Admiral’s Feast, dit gerecht bestond uit garnalen, laurierschelpen, mosselen en heilbot, welke allemaal met een krokant laagje eromheen waren gefrituurd.  –de Ultimate Feast, bestaande uit Maine-kreeftenstaart, gestoomde Noord-Amerikaanse sneeuwkrabbenpoten, scampi, knoflookgarnalen en gefrituurde garnalen geserveerd met rijst en broccoli, -de Lobster Tacos, dit waren een drietal taco’s gevuld met gebakken kreeft, rijst, pico de gallo en saus, -de Seaside Shrimp Trio, dit gerecht bestelde ikzelf, welke bestond uit knoflookgarnalen, scampi en een linguini met garnalen. Ik verving de frietjes welke erbij zouden worden geserveerd met een zoete-aardappelpuree.

Na een klein kwartiertje gewacht te hebben stond alles op tafel. Alle hoofdgerechten werden geserveerd met een bijbehorende kleine (Caesar)salade, welke ik een goede en frisse aanvulling vond hebben op de “vette” visgerechten. Ik begon met het opeten van de knoflookgarnalen samen met de zoete-aardappelpuree, ik had nog nooit een puree van zoete-aardappel op, maar nadat ik de eerste hap nam wist ik dat ik een goede keuze had gemaakt. Normaal vind ik zoete-aardappelfriet altijd heel erg lekker en gelukkig was dat met de puree van hetzelfde gewas dus ook het geval. De knoflookgarnalen waren heerlijk en de gefrituurde scampi waren samen me het rode sausje dat erbij hoorde ook erg lekker. Als laatste at ik de linguini met de kaassaus en de kleine garnalen op, ook dat gedeelte van het gerecht was verrukkelijk en ik kon echt niet bepalen wat ik nu het lekkerste vond. De gehele Seaside Shrimp Trio was heerlijk en ik was ontzettend blij met de door mij gemaakte keuze.








Nadat we al onze borden netjes leeggegeten hadden werd de tafel afgeruimd en kregen we een aantal doekjes uitgereikt waarmee we onze handen schoon konden maken. Er werd gevraagd of dat we nog een nagerecht wilden bestellen en dat wilden we natuurlijk wel. Ik had de kortingscoupon ook nog bij me en die wilde ik graag inleveren. De menukaarten kwamen weer op tafel en na even overleg met elkaar gepleegd te hebben kozen we er voor om een tweetal desserts te bestellen. We kozen voor de Cheesecake met aardbeien en aardbeiensaus en voor de Brownie Overboard. De Brownie Overboard, waar ik voor had gekozen, was een coupe met een aantal bollen vanille-ijs, grote stukken brownie, slagroom, chocolade- en vanillesaus. Zoals jullie misschien wel weten hou ik ontzettend veel van chocolade en daarom had ik dan ook erg veel zin om de maaltijd af te sluiten met veel zoetigheid.

De nagerechten stonden al snel op tafel, we deelden ze met z’n vieren en het duurde niet lang voordat alles op was. De cheesecake met aardbeien was lekker, ik heb er een klein hapje van geproefd, maar de Brownie Overboard was nog veel lekkerder! De combinatie van het vanille-ijs met de warme brownie en slagroom blijf ik geweldig vinden en daar kan ik ook maar geen genoeg van krijgen. Ik baalde ervan toen alles op was en we de rekening kregen uitgereikt. In het totaal moesten we een bedrag van $ 167,73 betalen. We betaalden het bedrag inclusief een goede fooi voor onze serveerder, omdat hij zo goed voor ons had gezorgd, namen vervolgens de lift weer naar beneden en gingen de avond in New York tegemoet. Het diner bij Red Lobster was ontzettend lekker, ik heb er echt van genoten, de locatie was super en de bediening was goed.