Pagina's

zaterdag 10 november 2018

Restaurant: Ghirardelli Soda Fountain and Chocolate Shop - Orlando, Florida

Restaurant: Ghirardelli Soda Fountain and Chocolate Shop
Adres: Disney Springs Marketplace, Buena Vista Dr, Orlando, FL 32830, Verenigde Staten


Jullie hebben op mijn blog al een paar keer kunnen lezen over mijn ervaringen met de heerlijke ijsjes en chocolaatjes van Ghirardelli Soda Fountain and Chocolate Shop. Mijn eerste bezoek aan die keten bracht ik in San Francisco, Californië en omdat die ervaring me zo goed was bevallen ben ik later voorafgaande aan elke reis op zoek gegaan naar een mogelijke vestiging van Ghirardelli op mijn plaats van bestemming. In Orlando ben ik inmiddels al verschillende keren naar Ghirardelli geweest (de eerste keer was in 2013) en vandaag ga ik schrijven over mijn laatste bezoek aan die desbetreffende zaak. De Ghirardelli in Orlando bevindt zich in het Disney Springs Shopping, Dining & Entertainment centrum (het voormalige Downtown Disney) en omdat we tijdens onze eerste volledige dag van het verblijf in Orlando naar dat gebied toe gingen mocht het eten van een heerlijk ijsje van Ghirardelli natuurlijk niet ontbreken.

Ghirardelli Chocolate Company is een Amerikaans onderdeel van de Zwitserse banketbakker Lindt & Sprüngli. Het bedrijf is opgericht door, en vernoemd naar, de Italiaanse chocolatier Domenico Ghirardelli. Deze man is, nadat hij in Zuid-Amerika had gewerkt, naar Californië verhuisd en opende daar een winkel in Stockton en vervolgens in San Francisco. In 1852 werden de eerste grote hoeveelheden chocolade door het bedrijf verkocht en sindsdien was Ghirardelli groeiende. Naast chocolade werden er in eerste instantie ook drank, koffie en kruiden verkocht, maar later werden deze producten vervangen door mosterd en vervolgens weer door koffie en ijs. In 1965 verklaarde San Francisco het plein waarop veel van de gebouwen van Ghirardelli stonden tot een officiële historische locatie in de stad en het kreeg de naam Ghirardelli Square. Het bedrijf heeft zich inmiddels uit weten te breiden tot een keten van tientallen locaties in Amerika, waaronder dus die in Orlando, en de chocolaatjes van de organisatie worden in een groot aantal supermarkten verkocht.

Camperreis 300x250



De avond voorafgaande aan ons bezoek was ik vanuit Nederland aangekomen in Orlando, de rest van de groep waarmee ik reisde was daarvoor eerst nog een paar dagen naar New York geweest en omdat zij pas laat in de avond aankwamen besloten we om het tijdens onze eerste hele dag in Orlando rustig aan te doen en naar Disney Springs te gaan. Om vervolgens later op de dag te gaan zwemmen bij het hotel waarin we verbleven. We namen vanuit het Comfort Inn Maingate de taxi naar Disney Springs en wandelden vervolgens over het terrein. Op een gegeven moment kwamen we de vestiging van Ghirardelli tegen en ik zei dat we daar echt naar binnen toe moesten gaan om er een ijsje te gaan eten. De rest van de groep kende de keten nog niet en ik dacht wel dat ze het leuk en lekker zouden gaan vinden. Na eerst even in de winkel rondgelopen en een gratis chocolaatje (melkchocolade gevuld met karamel) gegeten te hebben liepen we naar de kassa om ijsjes te bestellen.

Ik pakte de grote kartonnen kaart waarop alle ijsjes beschreven waren en ging op zoek naar iets lekkers wat ik zou gaan kiezen. Ik zat eerst een tijdje te kijken bij de “sundaes”, deze ijscoupes zagen er stuk voor stuk heerlijk uit, maar ik vond ze wat aan de dure kant en bovendien wist ik ook niet of ik een hele sundae op zou gaan krijgen. Ik besloot daarom om dan maar te gaan voor een in chocolade gedoopte oubliehoorn met 2 verschillende soorten ijs. Over de smaken welke ik zou gaan kiezen moest ik nog even nadenken. Ik wist al wel dat ik sowieso de Ghirardelli Chocolate wilde, maar over de andere bol twijfelde ik tussen de Cookie Dough, Cookies ’n Cream en Chocolate Chip. Uiteindelijk won mijn voorliefde voor chocolade het toch van de koekjes en besloot ik dus om er ook een bol Chocolate Chip bij te bestellen. Ik heb er ook nog even over nagedacht om er wat extra warme chocoladesaus over te laten gieten, maar daar heb ik uiteindelijk niet voor gekozen.




In het totaal bestelden we 4 ijsjes, de anderen kozen voor twee bollen Chocolate Chip, 2 bollen Ghirardelli Chocolate en een keer één bol vanille. Het duurde best wel even voordat alle ijsjes klaar waren. Alle hoorntjes met ijs waren met een Ghirardelli kartonnetje omhuld en werden in plastic bakjes geserveerd, zo groot waren ze. Ik vond het al heerlijk om er alleen maar naar te kijken, maar toch wilde ik er snel van gaan proeven. Ik haalde de hoorn uit het bakje en merkte dat het best zwaar was voor een ijsje. Mijn bovenste bol was de Chocolate Chip, dit was heerlijk vanille-ijs met flinke stukken chocolade erin. Het was inmiddels al weer even geleden dat ik voor het laatst iets van Ghirardelli gegeten had en ik wist meteen weer waarom ik zo van de keten hou. De smaak was verrukkelijk en dan moest het lekkerste van het ijsje nog gaan komen. De anderen waren ook aan het genieten en ze snapten wel waarom ik het ijs van Ghirardelli had aangeraden.

De bol Ghirardelli Chocolate-ijs was nog lekkerder dan de Chocolate Chip, vooral de combinatie met de in chocolade gedoopte koek van de ijshoorn was echt geweldig. Ik genoot er heel erg van en was blij om weer in Amerika terug te zijn. Ik kreeg direct het goede vakantiegevoel weer te pakken en dat was heel erg fijn. Ik had er best veel moeite mee om het hele ijsje op te krijgen, maar omdat het zo lekker was bleef ik lekker dooreten totdat er helemaal niks meer van over was. Ik genoot van het moment, de smaak van de chocolade, het ijs en het gezelschap waarmee ik in Orlando was. Lang had ik uitgekeken naar de reis en de eerste dag was gelijk goed. Toen we onze ijsjes op hadden wilde ik eigenlijk ook nog wat chocolade kopen om mee naar huis te nemen, maar omdat we later tijdens de reis ook nog naar Las Vegas zouden gaan (waar ook een vestiging van Ghirardelli te vinden is) besloot ik om nog even niks aan te schaffen. Het ijs bij Ghirardelli was wederom heerlijk, ik kan er geen genoeg van krijgen en kijk alweer uit naar mijn volgende bezoek aan de chocoladeketen.