Pagina's

woensdag 21 augustus 2019

Restaurant: The Paramount - Boston, Massachusetts

Restaurant: The Paramount
Adres: 44 Charles St, Boston, MA 02114, Verenigde Staten


Onze terugvlucht vanuit Boston naar huis vertrok pas om 19:29 uur, we hadden dus nog bijna de hele dag om ons te vermaken in de hoofdstad van Massachusetts. Nadat we voor het eerst die reis redelijk hadden uitgeslapen gingen we op weg naar een restaurant om er te gaan ontbijten. Op de laatste dag van de vakantie wilde ik graag starten met een paar lekkere pannenkoeken, dat vind ik echt passen bij Amerika. In Nederland ontbijt ik er nooit mee, maar wanneer ik de grote plas ben overgestoken probeer ik toch altijd wel een paar keer de dag met pannenkoeken te beginnen. In de buurt van ons hotel waren niet veel ketens te vinden, ik was eigenlijk op zoek naar een IHOP of Denny’s, maar die zoektocht liep op niks uit. Wel had ik op internet al opgezocht dat het restaurant The Paramount in de wijk Beacon Hill goed stond aangeschreven. De zaak was geopend voor ontbijt en er stonden onder andere American Pancakes op het menu. We maakten dan ook de keuze om naar dat restaurant toe te wandelen en daar de eerste maaltijd van de dag te gaan eten.

The Paramount is een lokale keten van een tweetal restaurants in Boston, een van de zaken is te vinden in het zuiden van de stad en de andere dus in Beacon Hill. Sinds het jaar 1937 is The Paramount al in Beacon Hill gevestigd. Het is een favoriet in de wijk en ademt het karakter van Beacon Hill. De bistro serveert een drietal maaltijden per dag (ontbijt, lunch en diner logischerwijs) en is geliefd onder de lokale bevolking. Bezoekers van de stad Boston komen er ook graag en er wordt voor iedereen wel wat lekkers te eten en te drinken aangeboden. Er wordt gebruik gemaakt van vers en eerlijk voedsel, met producten uit de regio. Door de jaren heen heeft het restaurant weinig veranderingen ondergaan en de sfeer van de buurt uit het verleden is dan ook nog steeds aanwezig. In zowel 2009 als 2010 is het restaurant uitgeroepen tot de winnaar van de “Best of Boston” restaurantwedstrijd, waarna het heeft doen besluiten om een 2e vestiging in Boston te openen. Zelf ben ik dus naar de originele, eerste vestiging in Beacon Hill geweest en het is me goed bevallen.

 



Vanuit het Wyndham Boston Beacon Hill, waarin we verbleven, was het een wandeling van een kleine 10 minuten naar het restaurant. De zaak bevond zich in een mooi statig pand, aan de voorzijde hing een rood zonnescherm waarop de naam The Paramount was beschreven. Ik opende de deur en ging bij het restaurant naar binnen. We kwamen terecht in een soort van diner, dat had ik niet verwacht.  Een flink aantal grijze tafels en stoelen stonden achter elkaar opgesteld en daarachter was de open keuken te vinden. Aan de achterzijde van deze keuken hingen een aantal borden waarop het menu was beschreven. Voordat we plaatsnamen aan een van de tafels moesten we eerst aan de zijkant van de keuken onze bestelling doorgeven en vervolgens ook al betalen. Vanuit het verleden was de regel ingesteld dat niemand plaats aan een tafel mocht nemen, voordat zij de bestelde gerechten in ontvangst hadden genomen. Er zou op deze manier geen tafel bezet gehouden worden, zonder dat er iets besteld was.  Dit vond ik een beetje vreemd, maar we hielden ons toch maar aan de regels.

Ik keek naar de borden waarop het menu was beschreven en zag dat er onder andere omeletten, verschillende soorten toast, sandwiches, salades en andere ontbijtgerechten werden aangeboden. Ik was echter op zoek naar de pannenkoeken en die zag ik staan onder het kopje “breakfast”. Er kon gekozen worden voor blueberry (blauwe besjes) en buttermilk (karnemelk) pancakes, maar mijn voorkeur ging uit naar het gerecht wat in het midden van het bord geschreven was. Dit was het ontbijt met de naam chocolate Boston cream pancakes. Gedurende de gehele reis had ik nog geen enkele keer Boston cream op en dat moest er toch een keer van gaan komen. De combinatie met chocolade leek me bovendien erg lekker, en daarom kon ik voor niks anders dan dat gerecht kiezen. Ik wilde er ook wat te drinken bij en bestelde daarom een beker koffie en omdat het vakantie was ook een blikje Wit And Wisdom, dit was een witbier van de lokale brouwerij Entitled Beer Company. Verder werden de chocolate Boston cream pancakes nog een keer besteld, samen met een glas appelsap.




In het totaal moesten we een bedrag van ongeveer $ 35,00 afrekenen, vrij fors voor een ontbijt en we hoopten maar dat het lekker zou gaan smaken. De drankjes kregen we al snel uitgereikt en de borden met pannenkoeken zouden naar onze tafel worden gebracht. We namen plaats aan een van de vrije tafels en keken even om ons heen. Naast ons zat een zakenman een grote Western Burrito weg te werken. Ik vond het knap dat het hem lukte om het grote gerecht helemaal op te krijgen. De serveerster kwam op een gegeven moment met onze pannenkoeken aangelopen en ik verbaasde me over het feit dat diezelfde man ook nog een bord pannenkoeken bij haar bestelde. Hij had een mager postuur, maar toch een erg flinke trek. De chocolate Boston cream pancakes zagen er heerlijk uit, een drietal pannenkoeken lagen opgestapeld op het bord en daarbovenop was de Boston cream samen met flink wat chocoladesaus gespoten. Het gerecht was afgemaakt met poedersuiker. Ik had inmiddels al erg veel trek gekregen en nam dan ook snel de eerste hap van het ontbijt.

De pannenkoeken waren heel luchtig gebakken, ze waren dik en zacht en precies zoals ik ze het liefste heb. De smaak van de Boston cream was heerlijk en de combinatie met de chocoladesaus was ontzettend goed. Het was een machtig gerecht, maar omdat het zo lekker was kon ik er niks van laten liggen. In een rustig tempo at ik mijn pannenkoeken op en ik dronk mijn beker koffie en blikje witbier leeg. Aan de overkant van de tafel werd er ook ontzettend genoten van de pannenkoeken, echter bleef er toch nog een klein stukje van over. Dat kon niet gezegd worden van de tafel naast ons, de nieuw bestelde pannenkoeken werden namelijk ook helemaal opgegeten en ik vond het heel bewonderenswaardig hoeveel die man kon eten. Ik vond mijn chocolate Boston cream pancakes ontzettend lekker, maar mijn maag zat na één portie wel meer dan vol. Met een voldaan gevoel van een heerlijk ontbijt verlieten we het restaurant en gingen onze laatste uurtjes in Boston tegemoet. Het ontbijt bij The Paramount was erg goed, de pannenkoeken met de Boston cream en chocoladesaus gaven mij het Amerikaanse vakantiegevoel waar ik zo van hou en maar geen genoeg van kan krijgen.