Pagina's

vrijdag 9 augustus 2019

Hotel: Ocean Club On Smugglers Beach - South Yarmouth, Massachusetts

Hotel: Ocean Club On Smugglers Beach
Adres: 329 S Shore Dr, South Yarmouth, MA 02664, Verenigde Staten

Voorafgaande aan de reis naar Massachusetts waren we een planning aan het maken. Het was de bedoeling dat we het overgrote deel van de reis in Boston zouden gaan verblijven, maar we wilden ook 1 nacht slapen in een van de plaatsen van Cape Cod. Voor die ene nacht ging ik via de website van Expedia op zoek naar een hotel. Ik had destijds een zilveren status bij de site en bovendien had ik, doordat ik een aantal andere reizen en verblijven via die organisatie had geboekt, een gespaard saldo open staan wat ik kon gaan gebruiken voor het verblijf in Cape Cod. We wilden logeren in een plaats op de route tussen Provincetown en Sandwich. De keuze was echter beperkt, het was geen zomer en dus ook geen hoogseizoen meer, waardoor veel accommodaties gesloten waren. We twijfelden een tijdje tussen een verblijfsplaats in Hyannis en een hotel in South Yarmouth. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Ocean Club On Smugglers Beach in South Yarmouth, dit was een +VIP hotel van Expedia, welke ik met mijn gespaarde saldo volledig gratis kon boeken.


De Ocean Club On Smugglers Beach was een hotel dat direct aan het strand van de Atlantische Oceaan lag. Aan de foto’s op internet te zien leek het me een erg mooie en luxe verblijfsplaats. Ik las dat het in mei 2011 volledig gerenoveerd was en dat elke kamer bestond uit een suite met 1 of 2 slaapkamers. Elk verblijf had een open haard, een keuken, een balkon, een dvd-speler en 2 flatscreen televisies. Het hotel beschikte over een buitenzwembad, een fitnessruimte en sauna, maar helaas was er geen restaurant of bar aanwezig. Normaal gesproken had ik voor het verblijf van één nacht € 119,64 moeten betalen en dat vond ik wel redelijk prijzig. Gelukkig was het voor ons dus gratis, bovendien zouden we ook niks voor het parkeren hoeven te betalen, en een betere deal kun je natuurlijk niet krijgen. Ik keek er erg naar uit om naar het hotel toe te gaan, het leek me prachtig om op de locatie te verblijven en het zou weer heel anders gaan zijn dan het Wyndham Boston Beacon Hill hotel, waarin we middenin het centrum van Boston sliepen, tijdens dezelfde reis.


Na een lange, vermoeiende, maar wel mooie rit kwamen we in het donker aan bij het hotel. We parkeerden onze auto en liepen naar de receptie. In de week voorafgaande aan ons vertrek had ik al een mail van Expedia ontvangen, waarin stond dat ik vanwege mijn zilveren status iets extra’s bij het hotel zou krijgen, maar ik wist nog niet wat. Op het moment dat ik incheckte bleek dat we kamer 69 toegewezen hadden gekregen, dit was de kamer op de hoek van het hotel welke direct uitkeek op het strand en de oceaan. Prachtig natuurlijk en dat voor de prijs van € 0,00 welke ik er voor had betaald. Het was alleen jammer dat het ontzettend donker was en het regende hard, waardoor we aan het uitzicht niet veel zouden hebben. We kregen een formulier uitgereikt om in onze auto te leggen, zo wisten de mensen van het hotel dat de auto bij gasten van het hotel hoorde. Nadat we het formulier in de auto hadden gelegd en onze spullen hadden gepakt liepen we via de zijingang van het hotel naar binnen. We namen een trap naar boven en kwamen uit op de etage waar onze kamer was gesitueerd.  

Aan het einde van een lange gang bevond onze kamer zich op de kopse kant van het gebouw. Het logement was volledig van hout gemaakt, en het was een echt strandhotel. Ik vond het erg mooi, maar baalde wel van het slechte weer. In de zomer zou het echt geweldig zijn geweest. We openden de mintgroene deur, met nummer 69 er op, en ik wist niet wat ik zag. Het leek wel een heel appartement welke we toegewezen hadden gekregen. Bij binnenkomst in de ruimte kwamen we in een klein halletje terecht, aan de rechterkant daarvan bevond zich de badkamer, maar ik liep eerst even verder de ruimte in. De voorzijde van die ruimte bestond uit een slaapkamer, met een queensize-bed, een luie stoel met voetenbankje, nachtkastjes met lampjes, een dressoir, kledingkast en er hing een flatscreentelevisie aan de muur. Dit alles was in het wit met lichtblauw en mintgroen ingericht en de ruimte voelde ook echt als een strandhotel. Normaal gesproken was dit natuurlijk al een hele hotelkamer, maar het verblijf ging nog een stuk verder door naar achter. 


Ik liep door een opening heen, welke met een schuifdeur dicht kon worden gemaakt, en kwam in de woonkamer terecht. Aan de linkerkant van die ruimte bevond zich een keuken, welke van alle gemakken was voorzien. Er stond onder andere een waterkoker, een koffiezetapparaat, een koelkast, magnetron, gasfornuis, broodrooster en een blender. Het was niet zo dat we zelf zouden gaan koken, maar wanneer we dat wel hadden willen doen, dan was dat geen enkel probleem geweest. Ik snapte wel dat mensen daar in de zomer makkelijk een weekje konden gaan verblijven. Tegenover de keuken stond een ronde tafel met een viertal stoelen, waar aan gegeten kon worden, en daarnaast stond een lange groene bank met daarvoor een donkerblauw voetenbankje, welke ook als tafel kon worden gebruikt. Naast de keuken en voor het voetenbankje hing nog een flatscreentelevisie aan de muur en daaronder was er plaats gemaakt voor een open haard. Ik pakte de afstandsbediening van die haard en besloot om hem gelijk even aan te zetten.  

Een grote schuifpui aan de achterzijde van de kamer gaf toegang tot het balkon. Vanaf dat balkon hadden we een direct zicht op de oceaan en het zwembad van het hotel. Doordat de open haard zijn werk deed werd het al snel warm in de kamer. Dat was prettig, maar omdat de reis zo lang was geweest, werden we er ook wel moe door. We moesten nog ergens gaan dineren, waardoor ik de haard maar weer uitzette. Ik genoot van de kamer en het was te gek dat ik het via de punten en het openstaande saldo van Expedia had kunnen regelen. Ik was nog niet naar de badkamer geweest en besloot om daar ook nog even een bezoekje aan te brengen. De badkamer was ook helemaal in een strandthema ingericht, de muren hadden een zandkleur en er hing een schilderij van een boot in de zee. Het zag er netjes uit, er was alleen een douche en dus geen bad en dat vond ik wel fijn. Zo had je meer ruimte om te staan. Het douchegordijn was wit en schoon en hetzelfde gold voor het toilet. Aan de achterzijde van de wastafel hing een grote spiegel en het viel me op dat de kranen antiek waren



Nadat we de kamer goed bekeken hadden en nog even rustig hadden gezeten besloten we om door het hotel heen te lopen en te kijken wat er allemaal te doen was. Helaas viel het qua activiteiten (behalve het zwembad en fitness) wat tegen, we hadden trek en in de nabije omgeving was geen restaurant te vinden. We wilden ergens naartoe wandelen, maar dat kon jammer genoeg niet. Gelukkig werden we aan de receptie wel vriendelijk geholpen, we kregen een advies voor een restaurant in de omgeving en er werd een taxi voor ons gebeld. De hotels om de Ocean Club On Smugglers Beach heen waren allemaal gesloten, en we verbleven echt in een afgelegen gebied. Daar moet je dus wel goed rekening mee houden wanneer je besluit om het ook te boeken. Om naar het strand te gaan is het hotel ideaal, maar wanneer je iets anders wilt gaan doen heb je echt een auto of taxi nodig. Openbaar vervoer komt denk ik niet in de buurt. Toen we ’s avonds, nadat we uitgegeten en gedronken waren, terugkwamen in het hotel deden we een nieuwe ontdekking in onze kamer. 

Het bleek namelijk dat de bank die in de woonkamer stond uitgeklapt kon worden, waardoor het een slaapbank werd. Op die manier konden we dus een extra bed creëren, waardoor we allebei ons eigen bed hadden. Door de tussendeur dicht te schuiven ontstonden er 2 aparte slaapkamers, met naast een eigen bed voor ieder ook een eigen televisie. Ik heb heerlijk in het bed geslapen, het lag lekker en ik werd uitgerust wakker. Helaas was het in de ochtend nog steeds slecht weer, maar ik kon de oceaan nu wel zien. Het hotel stond echt in een prachtige omgeving direct aan het strand. In de ochtend hadden we alleen nog een probleem dat onze kaartsleutel van de kamer het niet deed, daar hebben we de conciërge bij moeten halen, zodat we de kamer weer op konden, maar verder hebben we geen enkel probleem gehad. Ik vond het geweldig om in het Ocean Club On Smugglers Beach te slapen. De gratis kamer met bovendien een upgrade was erg goed. Ik heb ervan genoten en het was een van de mooiste hotelkamers waar ik in Amerika heb overnacht.