Pagina's

donderdag 29 augustus 2019

Restaurant: Junior's Restaurant & Bakery - New York City, New York

Restaurant: Junior's Restaurant & Bakery
Adres: 1515 Broadway, W 45th St, New York, NY 10019, Verenigde Staten

Wanneer ik op vakantie ben in de Verenigde Staten vind ik het altijd leuk om te ontbijten bij een diner. Er hangt meestal een erg leuke sfeer in die eetgelegenheden en ik vind het ook echt Amerikaans. De dag begint daardoor gelijk goed en je merkt meteen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan te zijn. Voorafgaande aan mijn afgelopen reis naar New York City ging ik op zoek naar een aantal diners, ik wist dat er nogal wat in de stad aanwezig waren, dus het moest niet lastig gaan worden om er een paar in de buurt van ons hotel te vinden. Nadat ik een tijdje de omgeving van onze verblijfsplaats via Google Maps had bestudeerd had ik mijn lijstje met diners compleet. Voor de tweede ochtend tijdens onze vakantie plande ik een vestiging van Junior's Restaurant & Bakery in. Dit was een diner op slechts een drietal minuten lopen vanaf het Night Hotel Theater District, dus lekker dichtbij, en de gerechten welke ik van het menu op internet had gezien zagen er bovendien ook nog eens ontzettend lekker uit en het leek me heerlijk om er met een goed ontbijt te gaan starten.

Junior's Restaurant & Bakery is een restaurantketen waarvan de eerste zaak werd geopend in 1950 op 386 Flatbush Avenue Extension in het centrum van Brooklyn, New York City. Deze eetgelegenheid bevindt zich nog altijd op de originele locatie en wordt nog steeds bezocht door vele loyale klanten,  waaronder burgemeesters, presidenten, auteurs, zangers en filmsterren. De restaurants van de keten staan bekend om de iconische cheesecakes in New York-stijl. Het werd opgericht door Harry Rosen en vernoemd naar zijn twee zonen Walter en Marvin. Sinds de jaren ’50 staat Junior’s bekend om heerlijk eten, veel plezier, goede service en natuurlijk cheesecake. Naarmate de jaren vorderden werden er een aantal nieuwe restaurants van de keten geopend, er kwamen vestigingen bij in het Theater District, op Broadway in Times Square, maar inmiddels ook in het Fox Tower Hotel in het Foxwoods Casino in Connecticut. Er staan niet alleen maar cheesecakes op het menu, maar ook steaks, vis, sandwiches, salades en een flink aantal ontbijtgerechten.





Vanuit het hotel wandelden we rustig over 45th Street naar het restaurant. Ik had het niet gereserveerd en hoopte maar dat het er niet al te druk zou zijn, en we niet lang zouden hoeven wachten. Het restaurant met fel oranje letters en terras viel nogal op, we liepen eerst langs de bakkerij en vervolgens kwamen we uit bij de entree van de zaak. Het was er vrij druk, maar gelukkig waren er nog wel genoeg tafels vrij voor ons om plaats aan te gaan nemen. De hostess bracht ons naar een vierkante houten tafel, nabij een muur waarop het honkbalstadion van de Brooklyn Dodgers was geschilderd. Daarnaast stond een vitrine met tentoongestelde honkballen, shirts en nog een aantal andere attributen van het baseballteam. Ik vond het prachtig dat het restaurant op deze manier was gethematiseerd, de sfeer van Brooklyn werd ermee nagebootst en dat vond ik wel wat hebben. De leuke oranje menukaarten werden uitgereikt en er werd gevraagd wat we wilden drinken. Ik had zin in iets lekkers, maar wilde eerst even in de menukaart kijken.

Nadat we het menu even hadden bestudeerd werd er uiteindelijk gekozen voor een thee, tweemaal een Latte en ikzelf bestelde een Sweet Action van Sixpoint Brewery. Het was tenslotte vakantie en ik had geen zin in koffie. De serveerster liep vervolgens weg om onze drankjes te halen en we doken de menukaart weer in. Zelf had ik trek in een lekkere bagel met jam en roomkaas, die combinatie van zoet en hartig vind ik altijd lekker en ik vind het ook echt horen bij een vakantie in Amerika. Ik was er dan ook al snel uit. De rest had nog wat meer tijd nodig, maar uiteindelijk werd er ook nog gekozen voor éénmaal een gerecht bestaande uit twee stukken toast, roerei, bacon, tomaat en sla, éénmaal de pannenkoeken met een bakje appelcompote en een bakje chocoladesaus en éénmaal een gerecht met toast, roerei, ham, tomaat en sla. Dit zou een volle tafel gaan betekenen, maar dat zou ook wel gezellig gaan zijn. De drankjes werden geserveerd en de ontbijtbestelling werd opgenomen en daarna was het weer even wachten totdat onze gerechten werden gebracht.





Op een gegeven moment werd alles gebracht en onze tafel stond inderdaad helemaal vol. In eerste instantie dacht ik dat de jams vergeten waren, maar op het moment dat ik het wilde vragen kwam de serveerster met een tweetal glazen potjes met aardbeienjam en abrikozenjam aangelopen. Andere mensen hadden er ook al uitgegeten, mij maakte dat niet uit, maar ik kan het me voorstellen dat niet iedereen dat even fris vindt. Mijn bagel was al doormidden gesneden en de roomkaas was er ook al overheen gedaan. Op het moment dat ik over de ene helft aardbeienjam wilde doen hoorde ik aan de overkant van de tafel dat er grote stukken chocolade in de chocoladesaus (horende bij de pannenkoeken) zaten. Echter bleek dat toen er een hap van werd genomen dat het geen groot stuk chocolade was, maar een stuk plastic, waarschijnlijk afkomstig van de dop van de fles van de saus. Daar waren we natuurlijk niet blij mee, en we riepen direct onze serveerster erbij. Er werd excuus aangeboden en er werd verteld dat de manager erbij zou komen. Daar vroegen wij zelf niet om.

Het was natuurlijk erg rot om mee te maken, het was al het derde restaurant achter elkaar waar er iets aan de hand was. Erg vreemd, vooral ook omdat ik dat voor die reis eigenlijk nog nooit had meegemaakt. Op een gegeven moment kwam de manager inderdaad naar onze tafel en ze vertelde dat het daadwerkelijk een stuk van de dop van de fles was, welke was afgebroken en in de saus terecht was gekomen. Ook zij bood haar verontschuldigingen aan en ze gaf aan dat het gerecht van de rekening af zou worden gehaald. Daar konden we wel mee leven natuurlijk, we hadden het restaurant ook aan kunnen klagen en miljoenen kunnen eisen, maar daar waren we toch iets te Nederlands voor. Toen het probleem eenmaal opgelost was gingen we rustig verder met eten. De pannenkoeken met de appelcompote smaakten gelukkig wel erg goed en ook hoorde ik niemand klagen over hun toast met ei en vlees. De bagel met sesamzaadjes, roomkaas en jam, welke ikzelf had besteld, waren ook lekker, daar kon natuurlijk ook weinig aan fout worden gedaan.





Voorafgaande aan de reis was ik lid geworden van de eMail-club van Junior's Restaurant & Bakery, vanwege dit feit had ik een coupon ontvangen voor een gratis stuk cheesecake. Die bon wilde ik nog wel even inleveren, want ik was erg benieuwd naar de cheesecakes van Junior’s, omdat ik daar de goede verhalen over had gelezen. Ik gaf de kortingscoupon aan onze serveerster en ze moest eerst even vragen of dat het wel geldig was. Gelukkig bleek dat het geval en ik mocht een stuk taart uit gaan kiezen. Na even op de kaart gekeken te hebben en overleg te hebben gevoerd met de rest van de tafel gingen we voor de Chocolate Swirl Cheesecake. Dit was de originele cheesecake van Junior’s maar dan met flink wat chocolade er doorheen. Die wilde ik graag eens gaan proberen, mijn maag zat nog niet helemaal vol, en we zouden het met z’n vieren gaan delen dus het taartje zou vast wel op gaan komen. De serveerster haalde de cheesecake, samen met nog een tweetal bekers Latte, en het werd met een viertal vorken geserveerd. Het zag er heel lekker uit en we begonnen direct te eten.

De Chocolate Swirl Cheesecake smaakte nog lekkerder dan dat hij eruit zag, het had een hele volle romige chocoladesmaak en smolt weg op de tong. Ik was blij met de gemaakte keuze en gelukkig was iedereen het met me eens. Binnen enkele minuten hadden we het hele stuk op en even daarna kregen de rekening uitgereikt. Ik controleerde de bon en zag dat de pannenkoeken met de bijgerechten er inderdaad niet opstonden. Tevens was de thee niet in rekening gebracht en gelukkig was het ook goed gegaan met onze coupon voor de gratis cheesecake. In het totaal moesten we nu een bedrag van $ 63,31 betalen, dus dat viel heel erg mee. Ik vond het echt ontzettend jammer dat er een stuk plastic in de chocoladesaus zat, want verder was het wel een goede ervaring bij Junior's Restaurant & Bakery. Alle gerechten waren lekker en de cheesecake smaakte meer dan goed. Toch drukte het stuk plastic wel de stempel op ons bezoek, natuurlijk was het gerecht van de rekening afgehaald, maar we hadden toch liever geen problemen gehad en het volledige bedrag betaald.