Pagina's

dinsdag 6 oktober 2020

Restaurant: El Patron - Palm Springs, Californië

Restaurant: El Patron
Adres: 101 S Palm Canyon Dr, Palm Springs, CA 92262, Verenigde Staten

Elke donderdagavond wordt er in Palm Springs het feest VillageFest gegeven. Het is een feest welke bestaat uit een stratenmarkt in een drietal blokken van de stad, waarbij er vele tientallen verschillende kraampjes zijn te vinden. De festiviteiten staan in het teken van het samenkomen van lokale bedrijven en mensen uit allerlei verschillende gebieden, om samen op één plaats te genieten van entertainment, kunst, eten en drinken. Wij zijn er op onze eerste avond in Palm Springs naartoe geweest. We hadden al een lange dag achter de rug, met een autorit vanuit Twentynine Palms, zwemmen bij het hotel, het wandelen over de straten van het centrum van Palm Springs en het bezichtigen van de Palm Springs Walk of Stars. Tijdens ons verblijf op het VillageFest wilden we even ergens rustig gaan zitten om wat te drinken. Er kon drinken gekocht worden bij een aantal van de vele verschillende marktkraampjes, maar we deden dat liever op een terras bij een van de restaurants in de stad. We vonden het fijn om ergens aan een tafeltje te gaan zitten en zagen op een gegeven moment het terras van het restaurant El Patron. Het zag er gezellig uit en we besloten om daar naartoe te lopen.

El Patrón Crafted Tacos & Drinks, zoals de zaak volledig heet, is een restaurant met een keuken welke geïnspireerd is op de familiewortels van de authentieke Mexicaanse Tacquero's, zoals die in Mexico City zijn te vinden. In 1970 werd daar de eerste taco-stand, met traditioneel Mexicaans straatvoedsel,  geopend door de eigenaren van El Patron. Op dit moment zijn er daar al 7 locaties te vinden, welke eigendom zijn en geëxploiteerd worden door de familie Gonzalez. Er is dus ook een vestiging in Palm Springs geopend, dit restaurant streeft er naar om de geest en traditie te handhaven welke gericht is op uitstekend Mexicaans eten, goede service en koude drankjes. Het is een door Baja geïnspireerd boetiek-restaurant, welke toegewijd is aan het serveren van verse, natuurlijke, lokale ingrediënten en producten. Alle producten, inclusief de tortillachips en salsa, worden dagelijks vers bereidt met authentieke Mexicaanse kruiden en smaak. Er wordt geprobeerd om een positieve sfeer te creëren, zodat er alles aan gedaan wordt om de klanten terug te laten keren. Het is een vrij nieuw restaurant, het werd op 22 mei 2019 geopend door Mario J. Gonzales en zijn zoon Alex R. Gonzales.





We namen plaats op het terras aan een vierkante, hoge tafel, welke bedekt was met donkerblauwe tegels met daaromheen kleine tegels met een bloemetjes patroon. Ik had zo’n tafel nog niet veel vaker gezien en vond het wel wat hebben. Het was denk ik authentiek Mexicaans en het paste goed bij het thema van de zaak. Ik liep het restaurant vervolgens even in om te zien hoe dat het er van binnen uit zag. De zaak bestond voor een groot gedeelte uit een open keuken, waarin een aantal koks hard aan het werk waren, daarnaast was er plaats gemaakt voor een kleine bar. Mensen zaten aan de kant van de keuken en de bar aan een lang blad en keken zo op de vingers van de mensen die alle gerechten aan het bereiden waren. Ook stonden er een aantal kleine tafels met krukken in de ruimte, waaraan een aantal mensen plaats hadden genomen. Ik keek even in de koelkast naar de biertjes welke door het restaurant werden verkocht en ging op zoek naar een Mexicaanse welke ik nog niet eerder had gedronken. Nadat ik een flesje had gevonden liep ik weer terug naar buiten, naar het terras.

Er kwam al snel een serveerster naar onze tafel gelopen om de bestelling op te nemen. In eerste instantie werden we nog in het Spaans aangesproken, maar gelukkig sprak en verstond zij ook Engels. We bestelden een lemonade, een tweetal bekers Coca-Cola en zelf ging ik voor een flesje Victoria van de brouwerij Grupo Modelo, welke ik zojuist in de koelkast had zien staan. De bestelling werd genoteerd en gehaald. In de tussentijd keken we naar al het volk dat langs het terras kwam gelopen, vanwege het VillageFest dat aan de gang was. Het volk dat we zagen was heel erg divers en dat was leuk om te zien. Er hing een goede sfeer op het terras en in de omgeving en dat was natuurlijk fijn. We rustten even uit en ik vond het gezellig om er een tijdje te zitten. Het was best een vermoeiende dag geweest, niet vanwege het aantal activiteiten, maar juist vanwege de temperatuur (van over de 45 graden Celcius) in Palm Springs gedurende de dag. Daarom was ik blij dat het tegen de avond wat af was gekoeld en dat we op het terras plaats hadden genomen.

De drankjes stonden al snel op tafel, ik had eigenlijk verwacht dat we er gratis Mexicaanse chips met dip bij zouden gaan krijgen, maar dat was helaas niet het geval. De frisdranken werden in plastic bekers geserveerd, dat was waarschijnlijk vanwege het feit dat we buiten zaten. Mijn flesje Victoria was echter wel gewoon van glas, dus dat was een beetje tegenstrijdig. Het drankje was een gewoon Mexicaans bier dat leek op Corona en Sol, het was lekker dorstlessend. We dronken alles rustig op, de bekers met cola waren sneller leeg dan mijn flesje bier en normaal gesproken krijg je in Amerika dan vrijwel altijd een refill, maar bij El Patron werden de frisdranken niet bijgevuld. We twijfelden enige tijd om ook wat te eten te bestellen, maar na even overleg te hebben gevoerd met elkaar ging de voorkeur er toch naar uit om later naar El Pollo Loco te gaan. We hebben het dus alleen maar bij de drankjes gehouden. In het totaal moesten we voor het ene rondje een bedrag van ongeveer $ 20,00 betalen, een vrij normaal bedrag in Californië. Het drankje bij El Patron op het terras was wel even relaxed. Het was een rustgevend moment op de dag en ik heb van het biertje genoten.