Pagina's

woensdag 14 oktober 2020

Restaurant: IHOP - Palm Springs, Californië

Restaurant: IHOP
Adres: 471 S Indian Canyon Dr, Palm Springs, CA 92262, Verenigde Staten

Zoals jullie weten vind ik het leuk om verschillende restaurantketens te bezoeken. Echter heb ik ook een aantal favoriete restaurants, waar ik vrijwel elke vakantie in Amerika wel een keer naartoe ga. Dit zijn voornamelijk ontbijtrestaurants, zoals Denny's en IHOP (International House of Pancakes). Bij het zoeken naar zaken om te ontbijten in Palm Springs kwam ik ook weer bij het laatstgenoemde restaurant uit. Het Plaza Resort & Spa in Palm Springs was het laatste hotel van de reis waar geen ontbijt bij inbegrepen was. Ik wilde graag kiezen voor iets bekends, waarvan ik ook zeker wist dat de rest van mijn reisgezelschap de gerechten erg zou gaan waarderen. De pannenkoeken, maar ook de gerechten met ei, bacon en aardappel zijn bij IHOP altijd erg goed, en omdat er een vestiging van de keten in de buurt gelegen was van het  Palm Springs Sign, waar we ook naartoe gingen, besloot ik om het restaurant in te plannen. Ik keek er voorafgaande aan de reis alweer naar uit om bij de keten te gaan eten en ik meldde me via een nieuw e-mailadres aan bij de Pancake Revolution e-Club, om zodoende een gratis menu te kunnen regelen.

IHOP is een Amerikaanse restaurantketen van pannenkoekenhuizen welke op 7 juli 1958 is opgericht in Burbank, Californië. Het restaurant is gespecialiseerd in ontbijtgerechten en dan met name natuurlijk in pannenkoeken. IHOP is eigendom van Dine Brands Global, maar 99% van de restaurants worden gerund door onafhankelijke franchisenemers. Naast de ontbijtgerechten staan er ook lunch- en dineritems op de menukaart van het restaurant. Er zijn op dit moment in het totaal zo’n 1.650 verschillende restaurants van IHOP te vinden in Noord-Amerika, Latijns Amerika, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Oceanië. Helaas zijn er dus nog geen vestigingen van de keten gelegen in Europa en dus ook niet in Nederland. Hopelijk gaat dat er wel ooit van komen, de kans wordt, met alle Amerikaanse ketens welke tegenwoordig in Nederland te vinden zijn, wel steeds groter. Veel vestigingen van IHOP zijn 24 uur per dag geopend, zo ook de vestiging in Palm Springs welke ik heb bezocht. Ik vind dat altijd wel grappig, want er zijn dus ook mensen die om 3:00 uur 's nachts een flinke stapel pannenkoeken bij IHOP komen eten.





Vanuit The Plaza Resort & Spa was het een kleine 10 minuten rijden om bij de vestiging van IHOP uit te komen. We arriveerden er vrij vroeg in de ochtend, het was nog niet eens 8:00 uur geweest. Buiten scheen de zon en de temperatuur was al flink aan het stijgen. We parkeerden onze auto gratis aan de achterkant van het restaurant en zagen in grote rode letters de tekst International House of Pancakes staan. We liepen om het gebouw heen en gingen de zaak binnen. We werden welkom geheten door een bord welke de nieuwe pannenkoeken van het restaurant aanprees, echter stonden er plaatjes van hamburgers naast en dat vond ik wel geinig om te zien. Het was nog niet druk in de zaak, slechts een paar tafels waren bezet, de hostess nam ons daardoor direct mee naar een van de vrije booths. Ik zag dat de gasten die er al zaten aan het genieten waren van hun ontbijt en ik kreeg ook steeds meer zin om iets lekkers te eten. Onze booth was al gedekt met bestek en een kan koffie en op het moment dat iedereen plaats had genomen werden de bekende geplastificeerde menukaarten uitgereikt. Er werd gevraagd wat we wilden drinken, maar dat wisten we op dat moment nog niet.

De serveerster gaf aan dat ze even later terug zou komen en we openden de menukaarten. Er stonden geen speciale biertjes op het menu en daarom koos ik zelf voor koffie. De kan stond er dus al, maar ik wachtte nog even tot het moment dat de serveerster terug kwam. Dit wachten was maar van korte duur, want voor we het in de gaten hadden stond ze alweer aan onze tafel. Er werd met veel enthousiasme gereageerd op het menu. Er stonden een aantal milkshakes afgebeeld en daar werd dan ook gretig voor gekozen. Er werd een Oreo- en een vanille milkshake besteld en tevens werd er een bestelling van een hete thee en dus ook van mijn koffie doorgegeven. We hadden wel nog meer tijd nodig om een keuze voor de gerechten te maken. Er stond zoveel lekkers op het menu en het was lastig om een uiteindelijke beslissing te maken. De warme drankjes stonden al snel op tafel, mijn kan koffie was er dus al en de thee werd ook na een paar minuten gewacht te hebben geserveerd. Op de beide milkshakes moesten we nog even wachten, die zouden vers worden gemaakt.





Nadat we allemaal nog een tijdje in het menu hebben zitten staren werden ook de milkshakes geserveerd. Ze waren allebei in een mooi glas geschonken, en de rest dat over was gebleven werd in een tinnen beker erbij op tafel gezet, zoals dat hoort in Amerika. Het zag er direct gezellig, maar ook erg lekker uit. Gelukkig waren we er nu ook allemaal uit en wisten we wat we wilden eten. De bestelling werd doorgegeven en opgeschreven. We kozen allemaal voor iets anders, namelijk eenmaal voor de “Strawberry Banana Pancakes” (een viertal Amerikaanse pannenkoeken bedekt met aardbeien, aardbeiensaus, stukjes banaan en slagroom), eenmaal de “Chocolate Chip Pancakes” (pannenkoeken met stukjes chocolade en chocoladesaus verwerkt in het beslag bedekt met slagroom). Ook werd er gekozen voor een 2 X 2 X 2 menu, dit was een menu bestaande uit een tweetal naturel pannenkoeken, 2 plakjes gebakken bacon en roerei gemaakt van een tweetal eieren. Zelf ging ik voor de “Double Blueberry Pancakes”, dit waren ook een viertal pannenkoeken, maar dan met blauwe besjes verwerkt in het beslag, bedekt met blauwe bessen, blauwe bessen-saus en slagroom.

Nadat we de bestelling hadden doorgegeven moesten we natuurlijk even wachten. Het werd al langzamerhand wat drukker om ons heen. Het viel op dat het, net zoals wij dat natuurlijk zelf waren, vrijwel alleen maar toeristen waren die in het restaurant kwamen ontbijten. Dat was in Palm Springs trouwens toch wel veelal het geval. Het was natuurlijk hoog zomer en in de stad was het erg druk met toeristen. Ik dronk mijn eerste beker koffie rustig op en vulde het snel nog een keer. De koffie was best lekker, gelukkig niet zo waterig, en in combinatie met de koffiemelk (waarvan er een stuk of 10 cupjes in een schaaltje op tafel waren gezet) was het goed te drinken. Bovendien was het ook nog heet zat en dat vind ik ook altijd wel belangrijk. De kan stond natuurlijk al enige tijd op tafel, maar dat heeft maar weinig invloed gehad op de temperatuur van het drankje. Ik vroeg of dat de milkshakes lekker waren en op mijn vraag werd bevestigend geantwoord. Vooral de Oreo milkshake vond ik er lekker uitzien, met name door de slagroom en de stukjes Oreo erbovenop. Van vanille milkshakes hou ik niet zo, daar vind ik meestal te weinig smaak aan zitten. De thee was gelukkig ook goed heet en daar kon verder weinig verkeerds aan worden gedaan, behalve dan het theezakje er te lang in laten zitten natuurlijk.





De pannenkoeken en de rest van de bestelling stonden na iets meer dan 10 minuten gewacht te hebben op tafel. De tafel werd bijna helemaal vol gezet met allerlei lekkers. Ik zag al hoe iedereen aan het kijken was naar de hoeveelheid voedsel dat voor hun neus stond. Het waren natuurlijk hele andere porties dan dat wij hier in Nederland krijgen, wanneer we pannenkoeken bestellen. De pannenkoeken met blauwe besjes welke voor mijn neus stonden zagen er heerlijk uit en ik besloot om de saus zoveel mogelijk tussen alle 4 de pannenkoeken te verdelen. De smaak was ontzettend lekker en ik genoot er echt van. De verschillende sausen welke op tafel stonden gebruikte ik voor de pannenkoeken waarop wat minder saus zat, en dat was ook heel erg lekker. Ook werd er genoten van de chocolade pannenkoeken en de pannenkoeken welke belegd waren met aardbei en banaan. Het menu met het roerei en bacon werd rustig opgegeten, samen met de naturel pannenkoeken, waar ook de nodige sausjes overheen werden gedaan. Iedereen was enthousiast over hun ontbijt, maar het bleek voor sommigen toch ook wel wat teveel te zijn.

Op een gegeven moment had onze serveerster in de gaten dat we uitgegeten waren. Echter lagen er wel nog een aantal stukken van de pannenkoeken op de verschillende borden. Er werd gevraagd of dat we daar een doos voor wilden hebben en dat leek ons wel een goed plan. We zouden de pannenkoeken dan mogelijk later nog op kunnen eten, wanneer iemand daar zin in had. Voordat we de rekening kregen ging ik even op zoek naar de coupon voor het gratis menu, maar ik kwam er al snel achter dat ik die vergeten was om mee te nemen, mooi stom dus van mij, maar ja volgende keer maar weer beter. De rekening werd uitgereikt en we moesten in het totaal een kleine $ 70,00 betalen, best een flink bedrag voor het ontbijt, maar het was wel weer heerlijk geweest. Nogmaals zonde dat ik de bon niet bij me had, want anders had de rekening $ 11,00 lager uitgevallen. Het deed echter niks af van mijn ervaring bij IHOP, het blijft een van mijn favoriete ontbijtrestaurants wanneer ik op vakantie in Amerika ben. Ik kijk alweer uit naar de volgende keer dat ik van de heerlijke pannenkoeken ga genieten, want ik kan echt geen genoeg krijgen van International House of Pancakes.