Pagina's

zaterdag 10 oktober 2020

Restaurant: El Pollo Loco - Cathedral City, Californië

Restaurant: El Pollo Loco
Adres: 67740 CA-111, Cathedral City, CA 92234, Verenigde Staten


In de Verenigde Staten van Amerika zijn er vele tientallen verschillende restaurantketens te vinden. Een groot aantal daarvan heb ik reeds bezocht, maar er staan er ook nog een heleboel op mijn verlanglijstje. Een van de zaken welke ik al een lange tijd wilde bezoeken was El Pollo Loco. Toen ik voorafgaande aan mijn afgelopen reis naar Nevada en Californië op zoek ging naar restaurants in de buurt van The Plaza Resort in Palm Springs, een van de hotels waarin we zouden gaan verblijven, zag ik dat er op een kleine 10 minuten wandelafstand een vestiging van El Pollo Loco gevestigd was. Het leek me leuk om daar op een van de avonden te gaan eten en plande het in. We besloten om direct op onze eerste dag in Palm Springs naar El Pollo Loco toe te gaan. We waren overdag naar de Palm Springs Walk Of Stars geweest en in de avond bezochten we het Village Fest. Op het Palm Springs Village Fest was er ook voldoende eten te krijgen, allemaal vanuit foodtrucks en kraampjes, maar we wilden toch liever naar een restaurant toe gaan om daar rustig binnen te zitten en iets lekkers te eten.

El Pollo Loco, wat Spaans is voor “de gekke kip”, is de naam van een tweetal onafhankelijke restaurantketens welke worden beheerd door verschillende bedrijven. El Pollo Loco, Inc. is gevestigd in Amerika en El Pollo Loco, S.A. in Mexico. Het eerste restaurant werd door Juan Francisco Ochoa opgericht in 1974 in Guasave, Sinaloa, Mexico. In het jaar 1980 breidde de keten zich uit naar de Verenigde Staten. In 1983 werden de Amerikaanse restaurants door Ochoa verkocht, terwijl de Mexicaanse restaurants wel in zijn eigendom bleven. De restaurants van El Pollo Loco zijn gespecialiseerd in Mexicaanse stijl gegrilde kipgerechten. Het verkoopt onder andere taco’s, burrito’s, enchiladas en quesadillas, welke veelal gevuld zijn met gebakken (en in tegenstelling tot de KFC en Chick-fil-A dus niet gefrituurde) kip. Het hoofdkantoor in de Verenigde Staten is te vinden in Costa Mesa, Californië en er zijn ongeveer 500 locaties van de keten gelegen in het land, dit zijn zowel eigen- als franchiserestaurants, welke voornamelijk in het zuidwesten van Amerika zijn gesitueerd.




We reden vanuit Village Fest terug naar ons hotel en wilden onderweg dus stoppen bij El Pollo Loco. Op het moment dat we bij het restaurant aankwamen zag het er van binnen nogal leeg en dus ongezellig uit. We overlegden even over wat we nu wilden en besloten om iets te doen wat ik nog nooit eerder in Amerika had gedaan. De “Drive-through” was geopend en we zagen meerdere auto’s er doorheen rijden. Het leek ons wel leuk om dat dan ook een keer te doen, en omdat het restaurant toch zo dicht bij ons hotel was gelegen konden we het eten makkelijk op onze hotelkamer op gaan eten. We sloten achter de rij met wachtende auto’s aan en ik stapte snel even uit om wat foto’s van het menu en de buitenkant van het restaurant te maken. De auto achter ons was aan het toeteren dat we op moesten schieten, en dat deed ik dan ook, helaas zijn de foto’s daardoor niet echt van een geweldige kwaliteit. Het menu had ik wel goed op de foto gekregen en vanaf mijn camera keek ik naar wat we konden gaan bestellen. Ik vond het lastig om een keuze te maken, maar gelukkig hadden we nog even de tijd, voordat onze auto aan de beurt was om de bestelling door te geven.

Op het moment dat we bij het loket stonden om te bestellen wist iedereen wat ze wilden gaan eten. Ik vond het moeilijk om de medewerker van het restaurant goed te verstaan, maar uiteindelijk is de bestelling toch goed doorgekomen. We kozen voor een “Double Chicken Tostada met Creamy Cilantro” (dit was een gefrituurde Mexicaanse tortilla waarvan een bakje was gemaakt, gevuld met gesneden stukken gebakken kipfilet, avocado, bonen, rijst, kaas, zure room, pico de gallo, sla en een korianderdressing), en een “Double Pollo Overstuffed Quesadilla” (een grote quesadilla welke flink gevuld was met gegrilde kip, nog meer kip, pico de gallo, witte queso en kaassaus). Zelf besloot ik om de “Chicken Avocado Overstuffed Quesadilla” (een quesadilla gevuld met gebakken en gesneden kipfilet, kaassaus, queso, avocado, pico de gallo, kool en pepers) te bestellen. We hebben nog even getwijfeld om er wat extra kippenvleugels en kippenpoten bij te bestellen, maar omdat we de gerechten er op de plaatjes erg groot uit vonden zien besloten we om het er verder maar bij te laten.




Het totaalbedrag wat we moesten betalen was $ 21,50, niet duur natuurlijk voor een “diner” op vakantie. Ik gaf in totaal $ 51,50, en de persoon achter het raam bij de kassa had er nog best wat tijd voor nodig om uit te rekenen dat het wisselgeld $ 30,00 was. Dat vond ik wel grappig, ik denk dat vrijwel niemand met cash betaalde en dat er voor het overgrote deel creditcards gebruikt werden voor de betaling. Na even gewacht te hebben was onze bestelling klaar en we kregen deze in een flinke plastic tas uitgereikt. Mijn angst dat de bestelling wat te karig zou zijn voor ons samen zakte toen weg. We reden vervolgens snel naar ons appartement en binnen een paar minuten zaten we samen aan de keukentafel. Ik pakte de plastic tas uit en verdeelde de gerechten. De quesadillas waren ingepakt in zakjes gemaakt van zilverfolie, welke er voor zorgden dat de gerechten lekker warm bleven. Alles zag er erg lekker uit en ik had zin om mijn quesadilla op te gaan eten. Ik pakte het bakje met de avocado salsa en een van de andere bakjes met de rode salsa erbij. De geur welke inmiddels in de kamer hing was heerlijk en ik nam de eerste hap van mijn gerecht.

Mijn “Chicken Avocado Overstuffed Quesadilla” was te vergelijken met een ronde dürüm döner, maar dan gevuld met kip. De smaak was erg goed, na het nemen van de eerste hap deed ik wat van de beide sausjes in het broodje, waardoor er nog meer smaak vrij kwam. Ik vroeg aan de rest aan tafel wat zij van hun gerechten vonden en ze vertelden dat het allemaal erg lekker was. Dat snapte ik ook wel, want de tostada bijvoorbeeld zag er heerlijk uit en was bovendien zeer rijkelijk gevuld en dan vooral met stukjes gekruide kip. De andere quesadilla viel dus ook goed in de smaak en we hadden een uitstekende keuze gemaakt voor het restaurant. Ik vond de combinatie van ingrediënten in mijn quesadilla erg lekker, alles was precies goed op elkaar afgestemd en voor een paar Dollar had ik een heerlijk gerecht. Toch baalde ik toen ik het op had en we niet meer hadden besteld, niet omdat het te weinig was, maar het was gewoon zo lekker. Deze ervaring met El Pollo Loco heeft er voor gezorgd dat ik nog een keer terug wil gaan keren naar het restaurant, maar dan wil ik wel binnen in de zaak gaan eten, om te zien hoe dat dan zal zijn. Het eten van de zaak smaakt in ieder geval naar meer!