Pagina's

dinsdag 12 april 2022

Restaurant: Wendy's - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Wendy's
Adres:  3785 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten


Een goeie vriend van mij vertelde jaren geleden over zijn eerste bezoek aan de hamburgerketen Wendy's. Hij was destijds naar Orlando, Florida op vakantie geweest en was helemaal enthousiast van de vierkante hamburgers van het restaurant geworden. Zijn enthousiasme wist hij goed op mij over te brengen en daardoor wilde ik tijdens mijn eerstvolgende bezoek aan Amerika ook naar een vestiging van Wendy's toegaan. Toevallig vond mijn eerste bezoek aan die keten ook plaats in Orlando en sindsdien behoort Wendy's, samen met Shake Shack en Jack in the Box, tot de top van mijn favoriete hamburgerrestaurants. Ik had, voorafgaande aan mijn eerste bezoek aan Las Vegas, verwacht dat er in een groot aantal casino's vestigingen van Wendy's aanwezig zouden zijn, maar dat viel echter behoorlijk tegen. Wendy's was en is slechts zeer beperkt beschikbaar in de nabije omgeving van de Strip. In het verleden bezocht ik echter wel een paar keer de vestiging van de keten in het food court naast de Coca-Cola Store en Marshalls aan South Las Vegas Boulevard. Wanneer ik de locatie nu opzoek via Google Maps dan krijg ik geen resultaten meer, Yelp geeft ook aan dat de locatie niet meer bestaat, dus ik ga ervan uit dat dit Wendy's restaurants gedurende de Covid-19 periode is gesloten. Dat vind ik erg zonde, ik kwam er graag om er even snel een lekkere Baconator tussendoor als lunch te eten, maar dat is nu helaas dus niet meer mogelijk. 

Wendy’s Old Fashioned Hamburgers is een Amerikaanse fastfoodketen die in het jaar 1969 is opgericht in Columbus, Ohio. Het hoofdkantoor van de organisatie staat sinds 29 januari 2006 in Dublin, Ohio. De fastfoodketen is vernoemd naar Melinda Wendy Thomas, de dochter van R. David Thomas, de oprichter van Wendy’s. Na McDonald’s en Burger King behoort het restaurant met meer dan 6.700 locaties tot de top-3 van grootste hamburgerfastfoodketens ter wereld. Zo'n 350 vestigingen zijn in eigendom, terwijl het resterende gedeelte uit franchisenemers bestaat. Vrijwel al deze restaurants, zo'n 92%, zijn in Noord-Amerika gesitueerd. Na de opening van de eerste zaak in Columbus heeft het 6 jaar geduurd voordat de eerste buitenlandse vestiging van Wendy's het licht zag, namelijk in Hamilton, Ontario, Canada. Wendy's staat bekend om haar vierkante hamburgers, die altijd met vers vlees worden bereidt. De Baconator is de bekendste hamburger, deze kan bestaan uit een single, een double of zelfs een triple hamburger met 3, 6 of 9 plakken bacon, kaas, ketchup en mayonaise. Tevens zijn de Frosty's erg populair, dit zijn softijsjes gemengd met zetmeel. Wendy's hanteert lage prijzen, maar desondanks heeft de keten altijd een goede kwaliteit en vers voedsel weten te behouden. Wendy's probeert ook naar Nederland toe te komen, echter houdt een kleine Zeeuwse snackbar, die tevens Wendy's heet, dit voorlopig nog tegen.

Amerikaanse prepaid simkaart



Tijdens mijn eerste bezoek aan Las Vegas had ik van al het wandelen door de verschillende resorts de nodige trek gekregen. Op het moment dat we MGM Grand uit kwamen gelopen had ik echt zin in een lekkere hamburger. Op 2 minuten loopafstand van het grootste hotel van Las Vegas bevond zich een food court met vestigingen van onder andere Sbarro, Del Taco, Popeye's, Panda Express en Wendy's. We hoefden wat mij betreft dus niet veel langer te zoeken naar een goeie locatie voor de lunch. We gingen met een trap naar boven en liepen direct richting de counter van Wendy's. Het was er op dat moment redelijk rustig, er stonden wel een paar andere mensen voor ons te wachten, maar daardoor hadden we ook wat tijd om naar het menu te kijken en te bepalen wat we wilden gaan eten. Zelf was ik er eigenlijk al snel over uit, de Baconator had mij nog nooit teleurgesteld en ook nu besloot ik om daar voor te gaan. De Triple Baconator met 9 bacon-strips en 4 plakken kaas leek mij een goed plan, om de trek volledig te stillen maakte ik er een menu van met een grote friet en een beker cola. De andere hamburger die werd besteld was de Big Classic, op dit moment staat dat broodje niet meer op het menu van Wendy's, maar het bestond uit een dubbele hamburger belegd met sla, rode ui, mayonaise, augurk, tomaten en ketchup. Het was een soort tegenhanger van de Whopper van Burger King en de Big Mac van McDonald's. 

De frietjes en het drinken zouden we samen gaan delen, want het was best een flinke portie en zoveel frisdrank zou ik toch niet op gaan krijgen. Het was tenslotte geen bier, dat had ik makkelijk weg gekregen. Er werd sowieso helemaal geen alcohol verkocht bij Wendy's, net zoals dat bij een groot aantal Amerikaanse fastfoodketens ook niet het geval is. Jammer vind ik dat altijd, want bij een goeie hamburger lust ik best een lekker pilsje. We moesten een bedrag lager dan $ 20,00 afrekenen, al snel was de bestelling klaar en konden we deze op komen halen. Ik nam het rode dienblad in ontvangst, pakte een aantal zakjes ketchup mee, en we gingen aan een van de vrije tafels zitten. De hamburgers waren netjes ingepakt in wit vetvrij papier en in kartonnen bakjes gedaan. Ik vind het altijd erg leuk hoe dat ze dat bij Wendy's doen, het is een leuke manier van presenteren. We pakten alles uit en het zakje met frietjes leegde ik op het dienblad, zodat we er makkelijk bij konden komen. Ze waren lekker knapperig gebakken en er zat voldoende zout op. De ketchup smaakte er ook uitstekend bij. De Baconator was groot, maar heerlijk, de combinatie van de grote hoeveelheden vers vlees met bacon en cheddar was heerlijk. Ik wist direct weer waarom de Baconator tot mijn favoriete hamburgers behoort. Het broodje paste maar net in mijn mond en het moet er vreemd uit hebben gezien om mij het te zien eten.

Ik genoot er echter met volle teugen van. Het was natuurlijk maar een eenvoudige lunch met Amerikaans fast food, maar daar hou ik juist ontzettend van. De overheerlijke hamburgers met friet zijn voor mij een van de redenen waarom ik graag naar Amerika op vakantie ga. Ik kan echt smullen van die ongezonde maaltijden en maanden voorafgaande aan de reis ben ik al op zoek naar restaurants en ketens om er heerlijk Amerikaans te gaan eten. De Baconator werd langzaam maar zeker volledig verslonden en het aantal frietjes op het dienblad werd ook steeds minder. De hamburger bevatte zo'n 1.360 calorieƫn, dus ik had al meer dan de helft van mijn dagelijkse benodigde hoeveelheid binnen. Die dag zou ik er echter ruimschoots overheen gaan, maar eerlijk gezegd doe ik dat tijdens vrijwel al mijn vakantiedagen in Amerika. Ik maakte me er niet druk om, het was iets van latere zorg, op dat moment was ik gewoon helemaal gelukkig met mijn verrukkelijke Baconator. Ik baalde er alleen maar van dat alles op een gegeven moment op was en we weer verder gingen met de volgende activiteiten van de dag. Het nabijgelegen Gameworks stond onder andere nog op het programma, daar zal ik de volgende keer over schrijven. De lunch bij Wendy's was in ieder geval weer heerlijk en ik hoop in de toekomst nog eens van een lekkere Baconator van de keten te mogen genieten.