Pagina's

maandag 13 mei 2019

Restaurant: Red Robin Gourmet Burgers and Brews - Foxborough, Massachusetts

Restaurant: Red Robin Gourmet Burgers and Brews
Adres: 201 Patriot Pl, Foxborough, MA 02035, Verenigde Staten

Een van de hoofdredenen van onze reis naar Boston, Massachusetts, was het bezoeken van een aantal professionele sportwedstrijden in de hoogste divisies van de Verenigde Staten. Ik kocht in Nederland kaarten voor de Boston Celtics – Milwaukee Bucks (NBA, basketbal) en de Boston Bruins – Dallas Stars (NHL, ijshockey). Ook wilde ik graag tickets voor de NFL American Football-wedstrijd van de New England Patriots - Green Bay Packers kopen, echter was de prijs voor die kaarten zo hoog dat ik het echt zonde vond om er zoveel geld voor uit te geven. De goedkoopste kaarten welke, via het officiële kanaal, te krijgen waren moesten samen al meer dan $ 750 dollar kosten. Dat vond ik teveel en heb ze voorafgaande aan de reis ook niet gekocht. Wel hadden we kaarten geregeld voor de Patriots Train, de trein welke supporters vanuit Boston naar het Gillette Stadium van de Patriots bracht. Helaas lukte het ons niet meer om kaarten te krijgen, maar op de avond van de wedstrijd zijn we dus wel met die trein naar het stadion toe geweest.

Rondom het stadion was veel te doen, een aantal verschillende winkels, restaurants en kroegen waren er omheen gevestigd en omdat we nog niks gegeten hadden gingen we op zoek naar het restaurant wat ik voor die avond opgeschreven had. Ik had via internet namelijk al gevonden dat er een vestiging van Red Robin Gourmet Burgers and Brews naast het stadion was gesitueerd. Bij die keten had ik in het verleden een keer in Anaheim, Californië gegeten en dat was me toen erg goed bevallen. Het leek me daarom wel leuk en lekker om bij de vestiging in Foxborough te gaan eten. We wachtten wel even met het betreden van de zaak totdat de Football-wedstrijd was begonnen, want voor die tijd was het er veel te druk en chaotisch. Op het moment dat de wedstrijd gestart was liepen we naar het restaurant, en omdat vrijwel iedereen naar het stadion was gegaan werden we direct geholpen en naar een van de vrije tafels toe gebracht. Een aantal mensen waren wel nog blijven zitten, waardoor het er niet helemaal leeg was, de wedstrijd werd bekeken en er hing een leuke sfeer.

Reizen Amerika 




Red Robin Gourmet Burgers and Brews, of kortweg Red Robin, is een Amerikaanse keten van informele restaurants, welke opgericht is in september 1969 in Seattle, Washington. 10 jaar na de opening, in 1979, werd het eerste franchise restaurant Red Robin geopend in Yakima, Washington. Het hoofdkantoor van Red Robin is nu gevestigd in Greenwood Village, Colorado, en de keten heeft op dit moment zo’n 550 locaties, waarvan er 430 in eigendom zijn van het bedrijf en aan alle overige zaken is een franchise verleend. De originele Red Robin werd in 2010 gesloten en vervolgens in 2014 afgebroken. Het menu van het restaurant staat vooral bekend om de verscheidenheid aan hamburgers met allerlei soorten toppings die worden aangeboden, en daarbij worden er ook een aantal verschillende bieren geschonken. Daarnaast kan er natuurlijk ook gekozen worden voor andere Amerikaanse heerlijkheden zoals bijvoorbeeld gefrituurde kip en vis, friet, uienringen en nacho’s. Een perfect menu voor mij, waar ik op vakantie in Amerika ook altijd naar op zoek ben.

We namen plaats op onze stoelen en kregen de menukaarten uitgereikt. Het waren kleurrijke grote geplastificeerde kaarten, waarin ik direct even op zoek ging naar de drankjes. Ik zag frisdranken, cocktails, smoothies, milkshakes, wijnen en bier op de lijst staan. Natuurlijk ging ik even op jacht naar een biertje welke ik nog niet kende, en zag dat er een Red Robin 1969 Lager werd aangeboden. Leuk, een eigen bier van het restaurant, en we besloten om daar allebei een groot glas van te gaan bestellen. Ik had dorst gekregen van de lange treinreis, dus zou het grote glas er wel in gaan. Omdat we allebei ook wel de nodige trek hadden gingen we eerst voor een voorgerecht om samen te delen. We kozen voor de “Towering Onion Rings”, dit was een opstapeling van gefrituurde, knapperige uienringen welke geserveerd zouden gaan worden met een bakje mayonaise en ranchsaus. Nadat we de bestelling voor het voorgerecht en de drankjes hadden doorgegeven keek ik eerst even naar de wedstrijd op de televisie voordat ik besloot welk hoofdgerecht ik zou gaan kiezen.





Na een klein kwartiertje gewacht te hebben werd de toren met uienringen geserveerd. De biertjes hadden we inmiddels al enkele minuten op tafel staan en het genieten kon gaan beginnen. De uienringen waren opgestapeld van groot naar wat kleiner, en smaakten stuk voor stuk erg goed. De sausjes die we erbij gekregen hadden zorgden voor een goede aanvulling. De uienringen zonder saus waren goed, maar met wat van de saus erop werden ze toch nog wat meer speciaal. In de tussentijd hadden we ook al een keuze gemaakt voor onze hoofdgerechten. Het was nog best wel lastig om te kiezen, we wisten allebei al wel snel dat we voor een hamburger zouden gaan, maar omdat er zoveel lekkers op het menu stond, vond ik het niet eenvoudig om een uiteindelijke keuze te maken. Ik twijfelde tussen de MadLove Burger, de Smoke & Pepper, de Black & Bleu en The Southern Charm Burger. Na lang naar de plaatjes gestaard te hebben koos ik uiteindelijk voor de laatstgenoemde hamburger, die zag er toch het meest lekker uit.

The Southern Charm Burger bestond uit een in bruinsuiker geglazuurd stuk vlees van Black Angus-rund, plakken gekonfijte bacon, honing-barbecuesaus, cheddarkaas, gekarameliseerde uien en een sausje op een geroosterd brioche broodje, geserveerd met friet. De gedachte aan alle ingrediënten bij elkaar liet me watertanden en ik kon niet wachten totdat het werd geserveerd. De andere burger die werd besteld was de Whiskey River BBQ, deze bestond uit een stuk vlees met daarbij een Whiskey River Bourbon  barbecuesaus, gefrituurde uienstrengen, cheddarkaas, sla, tomaat en mayonaise op een geroosterd broodje. Dat gerecht zou tevens geserveerd gaan worden met frietjes. Die hamburger leek me ook lekker, maar ik was toch meer dan content met mijn eigen keuze. Het werd inmiddels weer wat drukker in het restaurant, naast ons gingen twee mannen en een vrouw zitten en ik hoorde ze praten over wedstrijdkaarten die ze te koop hadden en vroegen vervolgens aan ons of dat wij ze van hen wilden overkopen.





Het kopen van die kaarten leek me geen goed idee, ik had al vaker gehoord dat er nogal wat oplichting plaatsvindt met kaarten voor Amerikaanse sportwedstrijden en ik had geen zin om geld weg te gooien. Wel waren er een aantal supporters van de Green Bay Packers geïnteresseerd in de kaarten. Na lang overleg gevoerd te hebben kochten ze de kaarten over voor meer dan $ 250 Dollar per stuk. Ik vond het een belachelijk hoog bedrag, maar zelf waren ze er helemaal blij mee. De verkopers bleven vervolgens naast ons zitten en de supporters gingen het stadion in. Even later kwam er nog een supporter van de Packers het restaurant binnen en betaalde nog eens wat extra geld aan de verkopers van de kaarten, als dank voor het feit dat zijn broertje het stadion in was gekomen en het dus echte kaarten bleken te zijn. Ze hadden geluk en waren dus niet opgelicht. Ik had er zelf geen spijt van dat ik de kaarten niet had gekocht, want vond het gevraagde bedrag veel te hoog. Het was blijkbaar de marktprijs, maar ik vond dat veel te gek.

De hamburgers werden geserveerd en het bord dat voor me stond zag er ontzettend lekker uit. Het broodje was voor de helft opengelaten, zodat ik precies kon zien waarmee de hamburger was belegd. De eerste hap was gelijk goed, heerlijk zeg! Het was een echt lekkere Amerikaanse hamburger en ik denk wel een van de lekkerste welke ik tot nu toe gegeten heb. De frietjes waren krokant gebakken en goed gezouten, waardoor ze perfect bij de hamburger en het glas bier pasten. Het was wederom een perfecte Amerikaanse maaltijd en weer een van de redenen waarom ik zo graag naar het land op vakantie ga. Elke hap was verrukkelijk en ik werd echt gelukkig van het eten. Nadat we het op hadden kletsten we nog met wat andere mensen in het restaurant over de Amerikaanse sportcultuur en vervolgens betaalden we de rekening. In het totaal moesten we $ 50,26 betalen en daar zat een entertainment fee van $ 1,99 bij. Dat had ik nog nooit op een rekening zien staan, maar we deden daar verder niet moeilijk over. We hadden heerlijk gegeten, het Amerikaanse diner bij Red Robin Gourmet Burgers and Brews was een groot succes!