Pagina's

woensdag 29 mei 2019

Activiteit: Times Square - New York City, New York

Activiteit: Times Square
Adres: Manhattan, New York 10036, Verenigde Staten

New York City, de stad waarin ik 12 jaar geleden voor het eerst kennismaakte met het land Amerika. Deze stad heeft er mede voor gezorgd dat mijn liefde voor de Verenigde Staten is gegroeid en dat ik het land nu bestempel als ultiem vakantieland. Ik ben door New York zelfs van mijn vliegangst afgekomen, daar heb ik reeds eerder over geschreven, en het heeft me veel mooie herinneringen en verhalen opgeleverd. Het is een stad welke heel anders is dan de andere Amerikaanse steden welke ik heb bezocht en dat maakt het ook zo uniek. De mensen die er wonen zijn speciaal, ze wat harder, lijken wat oppervlakkig en minder vriendelijk te zijn vanwege de drukke levens welke zij leiden in de stad, maar wanneer je met ze praat dan blijkt het veelal wel mee te vallen en blijken ze toch nog best vriendelijk te zijn. Ik blijf me altijd oriënteren op eventuele nieuwe  reizen die ik er naartoe maken kan, omdat er altijd wel weer iets nieuws te ontdekken en te bezichtigen valt in de stad.

Een van de eerste bezienswaardigheden waardoor ik zo enthousiast over New York ben geworden is Times Square. Dit plein met haar hoge wolkenkrabbers, felle reclameborden en al het neonverlichting heeft echt een hele grote indruk op me gemaakt. Ik weet nog goed welk gevoel ik had toen ik daar in 2006 voor de eerste keer rondliep. Jarenlang had ik niet meer gevlogen, ik was veelal met de bus naar toeristische badplaatsen in Zuid-Europa geweest en toen liep ik ineens daar, wat op dat moment voor mij als het middelpunt van de wereld voelde. Ik keek om me heen en vond alles zo indrukwekkend dat ik er gewoon stil van was. Dat gebeurt me niet vaak, maar dat was destijds wel het geval. Ik zal nooit meer vergeten wat er op dat moment door me heen ging, wat ik jarenlang alleen maar op televisie had gezien zag ik nu in het echt en ik vond het prachtig. Ik voelde me op dat moment een filmster en het leek wel alsof ik op een set van een kaskraker liep.

Ik weet nog goed dat ik de Toys ‘R Us zag met het reuzenrad middenin de winkel, verbaasd keek ik in de zaak naar binnen. Ik zag kinderen in de attractie zitten en was met stomheid geslagen. Toen besefte ik me dat alles inderdaad mogelijk is in Amerika en dat vond ik schitterend. Nederland is toch altijd het land van “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”, maar dat is een gezegde welke ze in Amerika niet lijken te kennen. Dit idee van alles zoveel mogelijk over de top doen vond ik direct al prachtig. Ik was het niet gewend, maar kon er wel aan wennen. Ik kende alle Amerikaanse winkel- en restaurantketens toen nog niet, maar vond het wel prachtig om alle neonreclame ervan te zien.  Inmiddels ben ik al 3 keer in New York geweest, maar toch krijg ik elke keer weer hetzelfde gevoel wanneer ik ’s avonds rondloop in de buurt van Times Square en om me heen kijk. Dat gevoel gaat me nooit vervelen, het blijft een heel indrukwekkend plein en het is daarom dan ook een van mijn favoriete bezienswaardigheden in de stad.

Tijdens mijn 3 reizen naar New York heb ik de nodige foto’s van het plein gemaakt welke ik hieronder aan jullie wil laten zien. Bovenaan staan de foto’s van mijn laatste reis, in het midden foto’s welke ik in 2013 gemaakt heb en onderaan de foto’s van 2006. Gedurende de jaren is het plein wel wat veranderd, maar deze veranderingen zijn minimaal. Ik hoop dat jullie door het bekijken van de foto’s ook een beetje zullen begrijpen welk gevoel Times Square elke keer weer bij mij oproept. Natuurlijk is het veel mooier, levendiger en indrukwekkender wanneer je er zelf rondloopt, maar daarom kan ik ook iedereen aanraden om tenminste één keer in je leven naar New York City te gaan en Times Square te bezoeken. Ik hoop in de toekomst wederom terug te keren naar New York en ook dan zal ik Times Square gaan bezoeken. Wanneer je op het plein loopt dan weet je meteen dat de bijnaam van de stad klopt, “New York City, The City that never Sleeps!”