Pagina's

zaterdag 29 februari 2020

Restaurant: Vanguard Kitchen - Newark, New Jersey

Restaurant: Vanguard Kitchen
Adres:  3 Brewster Rd, Terminal C Newark, NJ 07132, Verenigde Staten


Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, tenminste dat wordt altijd gezegd. Zo kwam er ook een einde aan mijn afgelopen verblijf in New York City. Vanuit het Night Hotel Theater District, waarin we verbleven, werden we door een busje van de maatschappij SuperShuttle opgehaald en naar het vliegveld in Newark, New Jersey gebracht. Ik had de shuttle een uurtje eerder gereserveerd dan dat we eigenlijk moesten vertrekken, dat doe ik vrijwel altijd, zodat ik er zeker van ben dat we op tijd op de luchthaven zullen geraken, en dat was maar goed ook, want het busje arriveerde een stuk later dan het door ons afgesproken tijdstip. Gelukkig kwamen we nog wel op tijd bij het Newark Liberty International Airport aan en gingen de controles allemaal vrij snel. We hadden daardoor genoeg tijd om nog even ergens op het vliegveld wat te eten. Onze vlucht naar Amsterdam vertrok vanaf Terminal C en dus gingen we in die ruimte op zoek naar een restaurant. Het was niet eens zo lang geleden dat ik voor het laatst in die terminal was, maar toch was er in de tussentijd veel veranderd.

We liepen de hele hal door tot aan het einde en ik zag een aantal nieuwe winkeltjes en restaurants. Aan het begin van de ruimte, bij de gates C101-115 had ik een zaak gezien waar mijn voorkeur naar uit ging en ik stelde voor om terug te lopen en wat te gaan eten bij Vanguard Kitchen. Iedereen ging mee met mijn voorstel en dus liepen we een stukje terug. De eetgelegenheid bestond uit een bar- en een restaurantgedeelte, welke allebei open waren, zodat je de terminal in keek. Een van de bars was nog helemaal leeg, en aan de andere kant zaten wel een aantal mensen. Wij besloten echter om aan een van de tafels van het restaurant plaats te nemen, zodat we gezellig met z’n vieren konden gaan zitten. We werden welkom geheten en naar een tafel aan de zijkant van de ruimte gebracht. Bij elke zitplaats van de tafel stond een tablet opgesteld, waarop het menu was in te zien en van daaruit moest ook de bestelling gedaan worden. Ik had dat al vaker gedaan, dus wist wel wat ik moest doen. Ik kan me echter wel voorstellen dat het niet voor iedereen even makkelijk is om er mee om te gaan.

Tenzing Travel - Florida 



Mijn ouders bijvoorbeeld, die ook mee waren, lieten het bestellen van de gerechten graag aan mij over. Op het moment dat ik op zoek ging naar lekkere lunchgerechten voor ons, kwam er een serveerster aangelopen en ze vroeg of dat ze ons ergens bij kon helpen. Dus het is niet zo dat je helemaal aan je lot wordt overgelaten, wanneer je met de tablet moet werken. We spraken even over de drankjes waar we zin in hadden en ik keek tegelijkertijd op de tablet naar het menu. Ik zag een paar biertjes op de lijst staan welke ik nog niet kende, maar de serveerster vertelde dat ze die niet meer allemaal op voorraad hadden. Ik koos uiteindelijk voor een bier met de naam EWR-MIA, dit is de code van de vlucht van Newark naar Miami, de luchthaven had dus zijn eigen drankje. De rest ging voor een groot glas Ramstein Imperial Pilsner, en er werd tweemaal een Ginger Ale besteld. Dit vulden we allemaal op de tablet in. Ik moest eerst nog even mijn boardingpass scannen, anders kon ik helemaal niks bestellen. Nadat we de drankjes hadden ingevoerd keken we weer naar het menu.

We bestelden een aantal verschillende gerechten, tweemaal werd er gekozen voor een Spicy Chicken Salad, dit was een salade van een aantal verschillende soorten sla met radijs, walnoten, amandelschaafsel en een slasaus, geserveerd met een in plakjes gesneden kippenborstfilet in een pittige saus. Ook werd er een pizza besteld, namelijk de Soppressata Pizza, belegd met ui, mozzarella, basilicum, olijfolie, tomaten-pizzasaus en natuurlijk een aantal plakjes van de soppressata-worst. Zelf had ik trek in een hamburger, tijdens de hele reis had ik eigenlijk nog geen enkele keer een grote hamburger gegeten en ik kon Amerika niet verlaten zonder een van de populairste gerechten van het land te hebben gegeten. Op het menu stond de optie “Build Your Own Burger”, de basisburger (bestaande uit een medium gebakken burger, geserveerd met sla) kostte $ 18,00 en voor elk extra ingrediĆ«nt moest er een bedrag bij worden betaald. Ik koos ervoor om gekarameliseerde uien, bacon en Amerikaanse kaas extra op de hamburger te doen. De prijs veranderde daardoor naar $ 22,80. 




We hadden onze gehele bestelling compleet en dat gaf ik op de tablet aan. Ik moest direct met mijn creditcard betalen en er werd ook al gevraagd welk percentage aan fooi ik wilde voldoen. Dat vond ik vreemd, want ik wist nog helemaal niet hoe de service zou gaan zijn. Ik besloot om nog geen fooi te geven, maar op het moment dat we het restaurant verlieten een bedrag aan cash achter te laten. Nadat we de bestelling hadden bevestigd ($121,84) duurde het niet lang voordat de drankjes op tafel stonden. Het was rustig in de zaak en daardoor werden we snel geholpen. Het biertje was vrij zuur, maar toch wel dorstlessend. We spraken over de vakantie en na enige tijd met elkaar gekletst te hebben kwam onze serveerster al met de gerechten aangelopen. Ik vond alles er erg goed uitzien, de porties waren vrij groot en ik was zeer blij met het gerecht dat voor me stond. Mijn hamburger lag op een rechthoekig bord met frietjes en een bakje ketchup ernaast en ik had zin om er van te gaan genieten. Ik was al blij met mijn extra gekozen ingrediƫnten, voordat ik er een hap van nam.

De frietjes waren lekker knapperig gebakken, er zat precies voldoende zout op en ze vulden de smaak van de heerlijke hamburger goed aan. De hamburger was namelijk echt heel erg lekker, de combinatie van het vlees, met de gekarameliseerde uien, bacon en kaas was heerlijk en smaakte precies zoals ik tijdens het bestellen van het gerecht had gehoopt. Ik at het bord helemaal leeg en was meer dan tevreden met mijn laatste maaltijd in Amerika tijdens die reis. De salades met kip bleken ook goed in de smaak te vallen, vooral de kip met het sausje bleek erg lekker te zijn. De pizza was iets te groot, daar bleef een slice van liggen, waar ikzelf nog wat van geproefd had. Het smaakte lekker, maar mijn hamburger vond ik toch nog wel een stuk beter. Van het grote glas bier bleef een beetje over, normaal zou ik het wel op hebben gedronken, maar omdat het een gewoon pils was en ik het ooit al gedronken had hoefde ik het niet te hebben. Nadat we uitgegeten waren liet ik een mooie fooi op tafel liggen en vervolgens gingen we op weg naar onze gate om daarna terug te vliegen naar Nederland.