Pagina's

vrijdag 21 februari 2020

Restaurant: Planet Hollywood - New York City, New York

Restaurant: Planet Hollywood
Adres: 1540 Broadway, New York, NY 10036, Verenigde Staten


Nadat we op onze laatste dag in New York City hadden ontbeten bij Westway Diner moesten we een paar uur overbruggen, totdat we zouden worden opgehaald door SuperShuttle. Mijn ouders gingen naar Macy’s toe, en zelf was ik van plan om samen met m’n vriendin wat te gaan drinken bij Hellcat Annie’s of de Kiabacca Bar. De beiden zaken bevonden zich naast elkaar op de hoek van 45th Street en 10th Avenue, maar waren helaas nog gesloten op het moment dat we daar aankwamen. We besloten om dan maar terug naar het hotel te lopen, dat was een wandeling van een kleine 12 minuten. Schuin tegenover het Night Hotel Theater District, waar we verbleven, bevond zich een vestiging van Planet Hollywood. Dit restaurant was wel geopend op het moment dat we er langs liepen en we besloten om daar dan maar naar binnen toe te gaan voor een drankje. We moesten tenslotte nog wat tijd doden, ik was ook al een geruime tijd niet meer bij Planet Hollywood geweest en was ook wel benieuwd naar hoe het restaurant gethematiseerd was en er van binnen uit zou zien.

Planet Hollywood is een keten van themarestaurants welke geïnspireerd is op de populaire filmwereld van Hollywood. De eerste vestiging van de keten werd aan het einde van het jaar 1991 geopend in New York City. Het project werd gesteund door onder andere de Hollywoodsterren Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Demi Moore en Whoopi Goldberg, welke allemaal investeerden in het restaurant en zij dienden ook als promotors van de zaak. Zij werden vervolgens betaald voor hun optredens en deelden mee in een aandelenplan voor werknemers. De eerste vestiging van het restaurant was zo’n succes dat er binnen het jaar ook locaties van de keten werden geopend in Londen, Zuid-Californië  en Chicago. Daarna volgden er nog restaurants in Washington D.C, Cancun (Mexico), Las Vegas en Orlando (Walt Disney World). Op dit moment zijn er nog 6 vestigingen van de restaurantketen over, maar het bedrijf heeft zich wel uit weten te breiden met hotelresorts en casino’s in verschillende delen van de wereld.

 




We liepen naar het restaurant en toen we de deur openden zagen we dat er beveiliging bij de entree stond te wachten. Het was nog vroeg op de dag, maar het zal wel nodig zijn geweest. We konden nu kiezen voor Buca di Beppo (waar ik tijdens een eerder verblijf in New York een keer was wezen eten) en Planet Hollywood. We gingen dus naar Planet Hollywood en namen de trap naar boven. De hele hal naar boven was volgeplakt met grote stickers van actiehelden van Marvel en DC Comics. Strips van Spider-Man en Superman waren afgebeeld en ik vond het grappig om deze door elkaar te zien. Normaal gesproken worden DC Comics en Marvel altijd gescheiden gehouden, maar dat was bij de entree van Planet Hollywood in New York City dus niet het geval. In de hal hing ook een hele grote poster van de skyline van New York, dat vond ik echt prachtig om te zien. Het duurde wel even voordat we helemaal boven waren, omdat we alles op ons gemak bekeken. Vlak voor de entree van de zaal was nog een echte New Yorkse brandweerkazerne afgebeeld, wat ook mooi was om te zien.

De glinsterende rode schoentjes welke Jessica Grové in de film The Wizard of Oz heeft gedragen stonden in een vitrine tentoongesteld en ik keek er even naar voordat we het restaurant in liepen. Aan de zijkant van de ruimte bevond zich een grote winkel waarin allerlei spullen van Planet Hollywood werden verkocht. Er werd vooral veel kleding aangeboden en ik vond het erg op de merchandise van de winkels van het Hard Rock Cafe lijken. We liepen even door de shop heen en vervolgens wandelden we rustig door het restaurant en liepen naar de voorzijde richting de bar. Ik keek om me heen en zag ontzettend veel filmattributen, maar ook grote foto’s van de straten van New York. Op een van de foto’s was 42nd Street afgebeeld, met daarbij ook het Chevy’s restaurant, waar ik eerder een keer heb gegeten en de straat zag er echt schitterend uit met alle verlichting. In de eetzaal stonden allemaal halfronde booths met leren bekleding in de kleuren rood en zwart en dat zorgde voor een chique uitstraling. Het was al druk in de zaak, er was namelijk een grote groep kinderen aanwezig.





We liepen langs de zijkant van de ruimte en ik keek m’n ogen uit vanwege alle film-rekwisieten die overal waren opgehangen. Naast spullen van films en filmsterren, waren er ook veel decorstukken tentoongesteld. De vliegtuigen van Batman vond ik geweldig om te zien, het leek net alsof ze door het restaurant heen vlogen. De bar bevond zich op een verhoogt gedeelte van de ruimte, er zat verder nog niemand, maar we besloten toch om er naartoe te gaan. We namen plaats aan een kleine hoge tafel met een tweetal krukken eraan en hadden uitzicht op de zaal van het restaurant. We pakten de menukaart erbij en ik ging op zoek naar een biertje dat ik nog niet kende. Ik had gehoopt op een craft bier, maar er werden vrijwel alleen standaard Amerikaanse (light)bieren aangeboden. Ik zag echter ook O'Doul’s Premium staan, dat is een alcoholvrij bier. Ik had het al vaker gezien, maar nog nooit gedronken en dus besloot ik om dat dan maar te bestellen. Daarnaast werd er ook nog voor een ijsthee gekozen. Nadat we de bestelling hadden doorgegeven werden de drankjes al snel aan tafel gebracht.

De O'Doul’s Premium was een biertje van de brouwerij Anheuser-Busch, bekend van Budweiser, maar ook van Busch Gardens. Het lekkerste van het drankje was het feit dat het in een ijskoud glas werd geserveerd. Verder smaakte het naar water met daarbij een heel licht en apart smaakje, ik weet niet hoe ik het moet noemen. Maar ja, ik wilde het een keer proberen en dat heb ik dan ook gedaan. De ijsthee was wel lekker, het was een groot glas welke bovendien ook nog een keer gratis werd bijgevuld. We kletsten over de reis en dat het weer erg snel voorbij was gegaan en keken in de ruimte naar alles wat we om ons heen zagen. Het was een mooi gethematiseerd restaurant en ik hou daar zelf altijd wel van. We hadden ook meteen de rekening uitgereikt gekregen. In het totaal moesten we $ 13,05 betalen. Nadat we de drankjes op hadden betaalde ik de rekening en vervolgens verlieten we het restaurant. Ik keek nog een laatste keer goed om me heen, de vakantie zat erop en we gingen terug naar het hotel om even later naar het Newark Liberty International Airport gebracht te worden.