Pagina's

vrijdag 27 november 2020

Restaurant: Coaster Saloon - San Diego, Californië

Restaurant: Coaster Saloon
Adres: 744 Ventura Pl, San Diego, CA 92109, Verenigde Staten


Op een van de dagen, tijdens ons afgelopen verblijf in San Diego, zijn we overdag naar het San Diego Zoo Safari Park in Escondido geweest. Na afloop van het bezoek aan dat park wilden we teruggaan naar het Belmont Park in San Diego. De voorgaande dag waren we daar namelijk ook geweest, alleen konden we toen geen enkele vrije parkeerplaats vinden. We gingen er van uit dat we niet tweemaal pech zouden hebben en reden naar het park aan Mission Beach. Het was wederom druk, maar gelukkig lukte het ons deze keer wel om de auto in de buurt te kunnen parkeren. Ik had eigenlijk in de planning staan om te gaan eten bij Wienerschnitzel, daar was ik nog nooit geweest en het staat op mijn wensenlijstje van ooit te bezoeken restaurants, maar omdat het al etenstijd was en we nog wel even in Belmont Park wilden blijven besloten we om een restaurant in de buurt op te zoeken. Ik pakte mijn telefoon erbij en na even rond te hebben gekeken op het internet kwam ik terecht bij het restaurant Coaster Saloon. Het restaurant werd positief beoordeeld en gewaardeerd en de gerechten welke op het menu stonden spraken ons allemaal aan.

Coaster Saloon is een barbecuerestaurant welke in het jaar 1956 is geopend aan Mission Beach in San Diego. Echter is de zaak in de zomer van 2017 gekocht door David Cohn van de lokale partij de Cohn Restaurant Group. Na deze aankoop is het restaurant volledig vernieuwd, gerenoveerd en gemoderniseerd. Er is op dat moment tevens een nieuwe chef-kok in dienst getreden, namelijk Tim Eylens, wie met zijn ervaring met barbecue in Texaaanse stijl het menu volledig heeft aangepast en veranderd. Het restaurant richt zich naast de barbecuegerechten ook op het verzorgen van brunches in het weekend en het schenken van speciaalbier, het heeft namelijk 40 verschillende soorten bier op tap. De 15 televisieschermen waarop sportwedstrijden worden uitgezonden, samen met de tafelvoetbalspellen en biljarttafels, zorgen er mede voor dat het niet alleen een barbecuerestaurant maar ook een sportsbar is. Het restaurant is elke dag geopend vanaf 11:00 uur doordeweeks en vanaf 8:00 uur in het weekend, en sluit om 2:00 uur. De keuken is dagelijks geopend tot 22:00 uur. 






Vanuit het Belmont Park liepen we binnen een drietal minuten naar de entree van de Coaster Saloon. De façade van het gebouw zag er top uit, aan de ene kant was een grote Amerikaanse vlag geschilderd en aan de andere kant stond in koeienletters BBQ, Burgers en Beer beschreven, daar werd ik wel enthousiast van. Er zaten wat mensen op het terras, maar wij besloten om binnen te gaan zitten, omdat je dan toch veel meer van de thematisering en het restaurant zelf meekrijgt. We kwamen binnen in een hele gezellige ruimte. Felrode krukken en booths stonden aan houten tafels opgesteld, aan de wanden hingen veel foto’s en televisieschermen, en vanuit de bar kon er naar achter door worden gelopen, waarna je terechtkwam in een patio. We namen plaats aan een van de vrije tafels in het midden van de zaak. We kregen de menukaarten uitgereikt en ik liep even naar de bar om te kijken welke bieren er allemaal werden getapt. Ik zag een flink aantal taps met logo’s welke ik nog niet kende en dat vond ik wel leuk. Een biertje met de naam California Kölsch wekte mijn interesse.

De serveerster vroeg aan ons wat we wilden drinken en naast de California Kölsch, van Ballast Point Brewing Company uit San Diego, werd er ook tweemaal voor een beker Pepsi Cola gekozen. We wisten nog niet wat we wilden eten en hadden nog wat meer tijd nodig om een keuze te kunnen maken. De drankjes werden gehaald en op een gegeven moment wist iedereen welke gerechten ze wilden gaan bestellen. Er werd tweemaal gekozen voor een broodje pulled pork van het kindermenu, deze broodjes zouden geserveerd gaan worden met barbecuesaus, frietjes en een stuk augurk. Tevens werd er een halve sparerib met gefrituurde uienringen, beboterde Texaanse toast, coleslaw en saus besteld. Zelf ging ik voor de pulled pork BBQ plate, dit was een bord gevuld met pulled pork, beboterde Texaanse toast, een schaaltje mac ’n cheese en coleslaw. De geur van rook en barbecue hing al de hele tijd in het restaurant en ik was erg benieuwd naar de smaak van mijn bestelde gerecht. Nadat we de bestelling hadden doorgegeven liep ik even door het restaurant en de patio heen om wat foto’s van de ruimtes te maken.

De California Kölsch smaakte helaas toch wel wat anders dan verwacht, het leek op een vrij normaal pils en daar ben ik juist niet zo gek op. Dat was wel jammer, maar het kan toch wel eens gebeuren wanneer je altijd iets te drinken bestelt wat je nog niet kent. Nadat we een klein kwartiertje gewacht hadden kwam de serveerster met onze bestelde gerechten aangelopen. Ik zag alleen maar lekkere dingen op alle borden liggen en bovendien rook alles ook ontzettend lekker. Het bord met de halve rack sparerib was rijkelijk gevuld en zag er heerlijk uit, de uienringen kwamen net uit het vet en het vlees van de ribs viel eenvoudig van de botten af. De porties van de kindermenu’s met de broodjes pulled pork en friet waren groot, zo groot zelfs dat ik er zelf waarschijnlijk ook wel genoeg aan had gehad. Het vlees zag er mals uit, de broodjes glansden mooi en de frietjes waren krokant en hard gebakken. Ik kreeg daardoor extra veel zin in mijn eigen pulled pork, er lag een flinke hoeveelheid van het vlees op mijn bord en nadat ik er de eerste hap van had genomen wist ik dat ik een goede keuze had gemaakt.






Het vlees was goed op temperatuur en bleef ook lang warm. De combinatie met de barbecuesaus en de coleslaw was heerlijk en tevens paste de mac ’n cheese er ook uitstekend bij. Het was maar een klein bakje mac ’n cheese, maar uiteindelijk was het wel voldoende. De smaak was heerlijk, er lag een krokant laagje bovenop wat een extra bite gaf. Ik deed ook wat van de pulled pork op de Texaanse toast, deze vettige combinatie met de frisse coleslaw was perfect. Op een gegeven moment raakte mijn maag vol, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om wat van het gerecht te laten staan. Het was namelijk zo lekker en ik wilde alles opeten. In de tussentijd had ik nog een ander biertje besteld, namelijk The Pupil van Societe Brewing Company (ook weer een brouwerij uit San Diego), dit was een lekkere fruitige IPA en paste goed bij de smaak van het vlees en al het andere dat op mijn bord lag. Ondanks dat ik het aan de ene kant jammer vond dat we niet naar Wienerschnitzel waren gegaan (het blijft nu wel nog steeds op mijn to-do-lijstje staan), was ik wel heel erg blij met onze keuze voor Coaster Saloon.

Ondanks dat de porties zo groot waren werden beide kindermenu’s wel volledig opgegeten. Van het bord met daarop onder andere de spareribs bleven er in eerste instantie wel nog een paar stukjes vlees en wat gefrituurde uienringen over, maar de rest van de tafel zorgde er voor dat ook dat bord helemaal leeggegeten werd. Het vlees was heerlijk en hetzelfde gold voor de gefrituurde ui. Toen we alles op hadden gegeten voelde ik me net een Michelin-mannetje, er paste niks meer bij in mijn maag. Er werd nog gevraagd of dat we een dessert wilden bestellen, en ondanks dat dat nagerecht vast ook heel erg lekker zou hebben gesmaakt, leek het ons toch beter om het er maar bij te laten. De rekening werd vervolgens uitgereikt, in het totaal moesten we een bedrag van bijna $ 80,00 betalen. Bij dat bedrag was taks en daar weer bovenop ook nog eens 4% toeslag vanwege stijgende kosten berekend. Dat vond ik wel wat vreemd, maar goed, we hadden heerlijk gegeten en er was verder geen reden tot klagen. Ik hou van restaurants zoals Coaster Saloon en wanneer je in de buurt bent van Belmont Park of Mission Beach in San Diego dan kan ik je zeker aanbevelen om er te gaan eten.